8.2 C
Karditsa
Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Ζέττα Μακρή και Ελίζα Βόζεμπεργκ κεντρικές ομιλήτριες στην εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Κορυδαλλού “Εγώ η Γυναίκα”

Διαβάστε επίσης:

Η Ζ. Μακρή, εκπρόσωπος Πρωθυπουργού, στην εκδήλωση για τα 70 χρόνια λειτουργίας του ΙΚΥ

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μ. Μακρή, ως εκπρόσωπος του Προέδρου...

Παναγιωτόπουλος για F-35: Άμεσα η απόκτησή τους

Συνάντηση με στελέχη του προγράμματος (JSF PO - Joint Strike Fighter Program Office) για το μαχητικό αεροσκάφος...

Ακόμη ένας δωρεάν χώρος στάθμευσης στα Τρίκαλα

Ο Δήμος Τρικκαίων αναβάθμισε έναν δωρεάν χώρο στάθμευσης στο κέντρο των Τρικάλων. Στη...

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή και η ευρωβουλευτής κα Ελίζα Βόζεμπεργκ ήταν οι κεντρικές ομιλήτριες στην εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Κορυδαλλού αφιερωμένη στη Γυναίκα, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχείου Κορυδαλλού, την Δευτέρα 9 Μαΐου.

Η κα Μακρή ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Κορυδαλλού, κ. Μάρκου και το τμήμα Οικογενειακής Πολτικής και Ισότητας των φύλων για την πρωτοβουλία καθώς και την ευρωβουλευτή κυρία Βόζεμπεργκ, που η παρουσία της έδωσε την πανευρωπαϊκή διάσταση του θέματος.

- Advertisement -

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό οι βουλευτες Β’ Πειραιώς κ.κ. Μαρκόπουλος και Τραγάκης, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Χουρσαλάς, τοπικοί πολιτευτές, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και πλήθος κόσμου.

Η Υφυπουργός Παιδείας ανέφερε στην ομιλία της: “Η γυναίκα στην πολιτική ηγεσία, στον επαγγελματικό στίβο, σε θέσεις ευθύνης, στις επιστήμες, στα γράμματα, στις τέχνες, στην επιχειρηματικότητα, την οικογένεια, τη μητρότητα, την κοινωνία.

Οι γυναίκες αξίζουν δυνατούς θεσμούς, αξίες και πρότυπα, που συμβάλλουν αποτελεσματικά στην κοινωνική συνοχή και την κοινωνική αλληλεγγύη, εκεί που η τυπική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων παραβιάζεται καθημερινά, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, δυο χρόνια και πλέον τώρα, εξαιτίας της πανδημίας αλλά και την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία και το κύμα προσφύγων μητέρων και παιδιών.

Η γυναίκα στον 21ο αιώνα, όπου οι διακρίσεις και οι διαχωρισμοί μεταξύ των φύλων έχουν αρχίσει να υποχωρούν, συνεχίζει να διεκδικεί σθεναρά τη θέση της, τα δικαιώματά της, το παρόν και το μέλλον της, και μάχεται για την δικαίωση του παρελθόντος της και της πορείας της μέσα στο χρόνο.

Μιας πορείας μέσα από διεκδικήσεις, αγώνες, θυσίες. Κατακτήσεις, νίκες, αναγνώριση, παρά τα εμπόδια, τις αμφισβητήσεις και τις ιδεολογικές αγκυλώσεις.

Η έμφυλη ανισότητα και βία απειλεί, τραυματίζει και βιάζει ολόκληρη την κοινωνία, κανένας δε μένει ανεπηρέαστος και δεν πρέπει να μένει αμέτοχος.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να αναφερθώ και να τονίσω το έργο του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, που με πολλαπλή στόχευση και μέριμνα, τάσσεται με όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα της ενημέρωσης και της πρόληψης απέναντι σε φαινόμενα έμφυλης βίας και ανισότητας.

Θέτουμε προβληματισμούς, αλλά και έναυσμα για συζήτηση μεταξύ των νέων, σχετικά με την διασφάλιση της Ισότητας, την ανάδειξη του ρόλου της γυναίκας και την ισχυροποίηση της θέσης της.

Τη θέση της γυναίκας που μεγαλώνει παιδί με ειδικές ανάγκες, της γυναίκας που προσπαθεί να επιβιώσει στο ελεύθερο επάγγελμα, που προσπαθεί να σταθεί ισάξια στον επαγγελματικό στίβο, που στηρίζει και προάγει τον πολιτισμό.

Τα στερεότυπα της ανδρικής κυριαρχίας σιγά σιγά καταρρίπτονται, οι ίσες ευκαιρίες διασφαλίζονται με την ουσιαστική εφαρμογή της θεσμικής κατοχύρωσης και η γυναίκα κερδίζει, συνεχώς, έδαφος, ανέρχεται σε θέσεις υψηλής ευθύνης στην πολιτική, στις επιστήμες και στον χώρο των επιχειρήσεων.

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, είναι στο χέρι μας να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να επιτρέψουμε στις γυναίκες να αναπνεύσουν ελεύθερα, να ανέλθουν ισότιμα, να δημιουργήσουν απρόσκοπτα, να προσφέρουν γενναιόδωρα, να ανταμειφθούν δίκαια, για το έργο τους στον κόσμο μας”.

Ροή Ειδήσεων

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το επίδομα ρεύματος έως 600 ευρώ

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για την έκτακτη παροχή οικονομικής ενίσχυσης έως 600 ευρώ προκειμένου να καλυφθεί μερος...

«Πράσινες» δωρεάν μετακινήσεις από τον Δήμο Ελασσόνας με ηλεκτρικά ποδήλατα

Νέα χρηματοδότηση  εξασφάλισε ο Δήμος Ελασσόνας με το ποσό των  255.905,76 € για το έργο «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω...

Η Ζ. Μακρή, εκπρόσωπος Πρωθυπουργού, στην εκδήλωση για τα 70 χρόνια λειτουργίας του ΙΚΥ

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μ. Μακρή, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, απηύθυνε χαιρετισμό...

Ακόμη ένας δωρεάν χώρος στάθμευσης στα Τρίκαλα

Ο Δήμος Τρικκαίων αναβάθμισε έναν δωρεάν χώρο στάθμευσης στο κέντρο των Τρικάλων. Στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και...

Ζ.Μακρή: «Συγχαρητήρια για τα 34 μετάλλια και την εξαιρετική εμφάνιση στην Παγκόσμια Σχολική Γυμνασιάδα»

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή, αρμόδια και για τον σχολικό αθλητισμό, συγχαίρει θερμά μαθήτριες, μαθητές, συνοδούς...

Εντατικές εργασίες για την οδική παράκαμψη της Καρδίτσας

Ξεκίνησαν και εξελίσσονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες κατασκευής του οδικού τμήματος «Παράκαμψη πόλης Καρδίτσας: Κατασκευή τμήματος...

Στην ίδια κατηγορία: