8.2 C
Karditsa
Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Ζέττα Μακρή για τα δύο χρόνια της κυβέρνησης: Τίποτα λιγότερο από το όραμα του κάθε πολίτη της χώρας

Διαβάστε επίσης:

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δυο χρόνων από την ημέρα, που Ελληνίδες και Έλληνες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και σημερινό Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σήμερα έχουμε την δυνατότητα και τη χαρά να ευχόμαστε στην Κυβέρνηση για το μέλλον της διακυβέρνησής της, για το μέλλον της χώρας.

Ευχές που πηγάζουν από μια διετία σκληρής δουλειάς, αδιάλειπτης συνέπειας, καθημερινής προσπάθειας, παραδειγματικής συνεργασίας και ομαδικής πορείας.

Ευχές που αφορούν τη συνέχιση αυτής της διαδρομής με στόχο, τίποτα λιγότερο, από το όραμα του κάθε πολίτη της χώρας για το μέλλον το δικό του, των παιδιών του, των επόμενων γενεών.

- Advertisement -

Κάθε νόμος αυτής της διετίας, κάθε πρόταση, κάθε σχέδιο είναι κρίκοι της ίδιας μακριάς αλυσίδας, που κρατούν σφιχτή τη συνοχή των μεταρρυθμίσεων, που προωθούμε, υποστηρίζουμε και εδραιώνουμε.

Σε όλους τους τομείς και, φυσικά, στον χώρο της Παιδείας, που είναι το αντικείμενο του Υπουργείου, στο οποίο έχω την ευθύνη και το προνόμιο να είμαι Υφυπουργός, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής.

Οι κυβερνητικές μας δεσμεύσεις έχουν ξεκάθαρη ταυτότητα, σαφή και διακριτά χαρακτηριστικά στη στόχευσή τους, λογική και πραγματική βάση, δυναμικό όραμα για το μέλλον της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας, Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, της Ειδικής Αγωγής στη χώρα μας.

Αυτά τα δυο χρόνια το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έφερε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο 5 νομοσχέδια, που σήμερα είναι οι αντίστοιχοι νόμοι για την αναβάθμιση του σχολείου, την επαγγελματική εκπαίδευση, κατάρτιση και δια βίου μάθηση, την ιδιωτική εκπαίδευση, την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, την εισαγωγή στα ΑΕΙ, την ενίσχυση της ασφάλειας και της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

Επόμενο βήμα το επερχόμενο νομοσχέδιο, που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και Ενδυνάμωση των Εκπαιδευτικών» και αναπτύσσεται σε τέσσερις άξονες στοχεύοντας στη μεγαλύτερη αυτονομία της σχολικής μονάδας και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης στους εκπαιδευτικούς μας, με ελευθερία στην οργάνωση της διδασκαλίας, με ενίσχυση του ρόλο του διευθυντή, με αύξηση των θέσεων ευθύνης για τους εκπαιδευτικούς.

Προσβλέποντας στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, με καθαρά βελτιωτικό χαρακτήρα, για την ενδυνάμωσή τους και τη διαρκή βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και του σχολείου.

Επιδιώκοντας την ανάδειξη των δομών εκπαίδευσης και της συμβολή τους στην αποτελεσματική υποστήριξη του αυτόνομου σχολείου.

Προτάσσοντας την εκ νέου οργάνωση και τον εκσυγχρονισμό της δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας και ανώτατης εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.

Η εμπεριστατωμένη, επιστημονική και παιδαγωγική αξία των προτάσεών μας είναι αδιαμφισβήτητη και το κάθε νομοσχέδιο, ο κάθε νέος νόμος είναι ένα ακόμα βήμα, που κάνει τα πατήματά μας ακόμα πιο σίγουρα, τον βηματισμό μας ακόμα πιο γρήγορο, την άποψή μας ακόμα πιο ισχυρή.

Η σιγουριά, η ταχύτητα και η δύναμη είναι τα πλεονεκτήματα που πηγάζουν από την πίστη στις ικανότητες εκπαιδευτικών και μαθητών, από την εμπιστοσύνη στο σκοπό μας για μια καλύτερη εκπαίδευση, από το σεβασμό μας στο ίδιο το αγαθό της Παιδείας.

Είναι δικαίωμα των παιδιών μας και δικό μας χρέος να το εξασφαλίσουμε και να ενισχύσουμε το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα κάνοντάς το σύγχρονο και ανταγωνιστικό με πρωτοπόρες πρακτικές και ηγετικές πρωτοβουλίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η σκληρή δουλειά μας ανταμείβεται, οι προτεραιότητές μας δικαιώνονται, η προσπάθειά μας συνεχίζεται.

Είμαστε εδώ, συνεχίζουμε την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, σίγουροι για τις επόμενες πρωτοβουλίες, υπερήφανοι για το μέχρι τώρα έργο μας.

Εύχομαι ολόψυχα στην Κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό να συνεχίσουμε την πορεία μας με την ίδια δύναμη, αφοσίωση, στοχοπροσήλωση, προνοητικότητα και σύνεση, όπως μέχρι τώρα, αντλώντας αντοχές, ενέργεια και αισιοδοξία από την ελληνική ψυχή, τα δίκαια αιτήματα των πολιτών, τα αυτονόητα δικαιώματα όλων, τα ανθρώπινα ιδανικά, τις δημοκρατικές αξίες.

  • Η υφυπουργός Παιδείας γράφει στο tomanifesto.gr
    (πηγή: tomanifesto.gr)

Ροή Ειδήσεων

Λ. Ρογγανάκη: «Εμάς μας νοιάζει»

Καθημερινά γινόμαστε θεατές μιας απίστευτης βίας κατά των γυναικών ενώ επιτρέπουμε στα χιλιάδες στερεότυπα μέσα στην καθημερινότητά μας,...

Συνέντευξη Κ. Τσιάρας: Χρέος μας είναι να διαλευκάνουμε την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου»

Τη διαβεβαίωση ότι θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», καθώς υπάρχουν τα απαραίτητα θεσμικά...

Παπαστεργίου: Τα πάντα είναι περιβάλλον – και τι κάνουμε για αυτό

Σαφής τοποθέτηση για τους 4 άξονες, που θα πρέπει ως κοινωνία να ακολουθήσουμε, προκειμένου να προστατεύσουμε το περιβάλλον,...

Συνάντηση εργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Καρδιτσιωτών οινοπαραγωγών

Συνεχίζονται οι συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Γιάννη Μπουτίνα με Θεσσαλούς οινοποιούς στο πλαίσιο του νέου αγροτουριστικού σχεδίου της Περιφέρειας « Δρόμοι του...

Καθαρισμοί ρεμάτων στο Λουτρό Σοφάδων

Με τον καθαρισμό επιπλέον 1.500 μέτρων σε ρέματα στην Τοπική Κοινότητα Λουτρού συνεχίζονται τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον καθαρισμό και...

Μαγνησία: Ενεργειακές αναβαθμίσεις δύο δημοσίων κτιρίων

Αναβαθμίζονται ενεργειακά το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και το κτίριο της Διεύθυνσης Μεταφορών Μαγνησίας. Ο...

Στην ίδια κατηγορία: