8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Ζ. Μακρή: «Τον Ιανουάριο η επέκταση του Δημαρχείου Ρήγα Φεραίου»

Διαβάστε επίσης:

- Advertisement -

Αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της επέκτασης του Δημαρχείου Ρήγα Φεραίου αλλά και σεβόμενος την προτεραιοποίηση των αναγκών του συγκεκριμένου Δήμου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας ενημέρωσε την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, για το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών για την χρηματοδότηση της προσθήκης κατ’ επέκταση και της αναδιαμόρφωσηςτου υφιστάμενου Δημαρχείου, στην έδρα του δήμου, στο Βελεστίνο τηρώντας την δέσμευσή του, κατά την συνάντησή τους, στις 18 Οκτωβρίου 2021, παρουσία του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Δ. Νασίκα και του Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Μπατζιάκα.

Ειδικότερα, η ως άνω πρόταση, εκτιμώμενου κόστους 2,3 εκ. €, που έχει, ήδη, κατατεθεί από την δημοτική αρχή στις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών για επεξεργασία και αξιολόγηση, θα συζητηθεί σε συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής του ΥΠΕΣ, στις αρχές Ιανουαρίου 2022, και αφού ληφθεί η σχετική απόφαση έγκρισης θα συναφθεί δάνειο με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Εν συνεχεία, το έργο θα δημοπρατηθεί και, αφού κατακυρωθεί σε ανάδοχο, θα ξεκινήσει η υλοποίησή του.

- Advertisement -

Η κ. Μακρή, αφού ευχαρίστησε, θερμά, τον κ. Πέτσα για την θετική του διάθεση να βοηθήσει, έμπρακτα και γρήγορα, στην πραγματοποίηση του συγκεκριμένου έργου, ενημέρωσε τον Δήμαρχο κ. Νασίκα για την θετική αυτή εξέλιξη και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ταχύτατη δρομολόγηση των ενεργειών από το ΥΠΕΣ τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία τηςυποδομής, που προτείνεται να κατασκευαστεί και η οποία θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Δήμου για τις διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες. Η Υφυπουργός δήλωσε ότι η  ανάπτυξη του Δημαρχείου, η οποία λαμβάνει υπόψη τα νέα πρότυπα (αρχιτεκτονικά και πολιτισμικά) διαμόρφωσης αντίστοιχων χώρων, θα συμβάλει, περαιτέρω, στην ενίσχυση των υποδομών αξιοποίησης του πολιτιστικού και δημοτικού αποθέματος, ενώ θα καλύψει τις ανάγκες των χρηστών, πολιτών και εργαζομένων, με σεβασμό στον εν γένει χαρακτήρα του κτιριακού συνόλου.

 

Ροή Ειδήσεων

Καιρός-Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στην κεντρική Ελλάδα

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από αργά το βράδυ...

Βόλος: Στη Δικαιοσύνη γονείς μαθητών γιατί αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Δυο γονείς συνελήφθησαν χθες από την Αστυνομία του Βόλου, διότι δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο, όπως...

Λιβανός: Τα βιολογικά αποτελούν το μέλλον

Δήλωση ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιου Λιβανού για την έκδοση της πρόσκλησης για τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία:

490 εκατ. ευρώ για βιολογική γεωργία

Μετά τη συνεργασία που είχε με τον ΥπΑΑΤ κ. Σπήλιο Λιβανό, η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων...

Κορωνοϊός: Επιστρέφει από Δευτέρα η μουσική σε εστίαση και διασκέδαση- Απελευθερώνεται το ωράριο

Αποκλιμάκωση των μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό ανακοίνωσε την Πέμπτη το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

ΥΠΕΝ: 15θημερη παράταση για το Εξοικονομώ

Παρατείνεται κατά 15 ημέρες η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων του «Εξοικονομώ 2021», ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λόγω των έκτακτων συνθηκών...

Στην ίδια κατηγορία: