8.2 C
Karditsa
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Βόλος: Στο δίκτυο φυσικού αερίου Αλυκές και Διμήνι

Διαβάστε επίσης:

Ομόφωνα ένοχος 41χρονος για τον βιασμό 12χρονης

Τα αδικήματα, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, φέρεται να έλαβαν χώρα στην αποθήκη...

Συνέντευξη Βασίλης Τσιάκος: Καθημερινά η Καρδίτσα μεταβάλλεται σε μια πόλη όπου αξίζει να ζει κανείς

Ο δήμος μας είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο, καθώς έχουμε σε εξέλιξη αναπλάσεις χώρων,...

Πλεύρης: Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία η απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Την απόφαση του δικαστηρίου σχολίασε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, που προβλέπει την...

Eπενδύσεις που θα αγγίξουν τα 10 εκ. ευρώ για την επόμενη πενταετία προβλέπονται στον Δήμο Βόλου και αφορούν σε έργα κατασκευής για την επέκταση και την ενίσχυση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου και τη σύνδεση των νέων καταναλωτών, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021 – 2025 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Στο πρόγραμμα ανάπτυξης έχουν ενταχθεί 2 νέες περιοχές του Δήμου, η περιοχή των Αλυκών για το 2021 και το Διμήνι για το 2022. Σήμερα το 66% του πληθυσμού του Δήμου χρησιμοποιεί ήδη φυσικό αέριο, με στόχο το ποσοστό να ανέλθει σε 72% στο τέλος του 2025.
Οι εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής για την περιοχή των Αλυκών θα ξεκινήσουν 15 Ιουνίου 2021 και θα ολοκληρωθούν έως 31 Αυγούστου 2021. Αντίστοιχα, οι εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής για την τροφοδότηση του Διμηνίου θα ξεκινήσουν εντός του α’ τριμήνου του 2022.

- Advertisement -

Παράλληλα, συνεχίζει να υλοποιείται σε όλη τη Θεσσαλία το πρόγραμμα επιδότησης για την αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου και ήδη στον Δήμο Βόλου έχουν κατατεθεί περισσότερες από 750 αιτήσεις.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας τόνισε πως, «οι επενδύσεις αξιολογούνται και υλοποιούνται σύμφωνα με τα τεχνοοικονομικά κριτήρια, την αποδοτικότητα του Δικτύου Διανομής φυσικού αερίου και την εύλογη απόδοση των επενδύσεων. Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ εγγυάται την ασφαλή χρήση και αδιάλειπτη διανομή φυσικού αερίου στους οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές του Δήμου.
Η άριστη συνεργασία μεταξύ της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τη Δημοτική Αρχή και το δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, συμβάλουν στην ανάπτυξη της περιοχής, προσφέροντας μείωση του ενεργειακού κόστους, αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας και περιορισμό των αέριων ρύπων με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ στον μελλοντικό προγραμματισμό της επέκτασης του δικτύου διανομής, θα λάβει υπόψιν την εκδήλωση ενδιαφέροντος των πολιτών, με σκοπό την κάλυψη όλο και περισσοτέρων νέων περιοχών».
Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, δήλωσε από την πλευρά του ότι, «χάρη στη δική μας εμμονή, αλλά και στο πνεύμα καλής συνεργασίας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, οι εργασίες ξεκινούν σύντομα και οι δημότες μας και στις Αλυκές και στο Διμήνι θα απολαμβάνουν τόσο την καλή και φτηνή ενέργεια που διασφαλίζει η χρήση του φυσικού αερίου, όσο και ένα καλύτερο περιβάλλον με τον περιορισμό των ατμοσφαιρικών ρύπων.
Ως Δημοτική Αρχή σε συνεργασία πάντα με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ προσβλέπουμε στην επέκταση του δικτύου και στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου, αρχής γενομένης από τη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, το αίτημα των κατοίκων της οποίας ήδη θέσαμε και προωθούμε, ώστε όλοι πολίτες να ωφεληθούν από τα ευεργετήματα της χρήσης του φυσικού αερίου».
πηγή: ertnews.gr

Ροή Ειδήσεων

Περιοδεία της Τράπεζας Πειραιώς στην Κρήτη

Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη και συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, επιχειρηματίες και πελάτες πραγματοποίησε την Πέμπτη 24 και...

Σε 24 δόσεις οι οφειλές στον e-ΕΦΚΑ

Σε 24 -από 12 που ίσχυε μέχρι σήμερα- αυξάνονται οι μηνιαίες δόσεις των υπό ρύθμιση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών,...

Επιταγή ακρίβειας: Δίνεται σε 2,3 εκατ. ευάλωτους πολίτες έως τις 20 Δεκεμβρίου

Εως τις 20 Δεκεμβρίου θα λάβουν την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ περίπου 1,2 εκατομμύρια πολίτες (συνταξιούχοι, άτομα...

Αυξάνονται οι μισθοί των γιατρών του ΕΣΥ

Στην αύξηση αποδοχών των γιατρών που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που έχει κατατεθεί στη Βουλή, αναφέρεται με ανάρτησή του στο...

Συνέντευξη Βασίλης Τσιάκος: Καθημερινά η Καρδίτσα μεταβάλλεται σε μια πόλη όπου αξίζει να ζει κανείς

Ο δήμος μας είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο, καθώς έχουμε σε εξέλιξη αναπλάσεις χώρων, ασφαλτοστρώσεις, κατασκευές νέων υποδομών και...

Τσιάρας: Έρχεται νομοσχέδιο για την αναμόρφωση των δομών

Ο Κώστας Τσιάρας, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα παιδιά που έπειτα από εισαγγελική εντολή καταλήγουν στις...

Στην ίδια κατηγορία: