8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Τσιάρας: Έρχεται νομοσχέδιο για την αναμόρφωση των δομών

Διαβάστε επίσης:

Άνοιξε η πλατφόρμα για αλλαγές ή διορθώσεις στο Ε9

Προσβάσιμη είναι πλέον η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή δηλώσεων Ε9 του έτους...

Καταβάλλονται σήμερα τα επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ

Σήμερα, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, θα καταβληθούν τα επιδόματα από τον Οργανισμό...

Αγωνία για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom- Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Σε τριήμερο πένθος βρίσκονται οι Ενοπλες Δυνάμεις μετά την πτώση μαχητικού Phantom νότια...

Ο Κώστας Τσιάρας, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα παιδιά που έπειτα από εισαγγελική εντολή καταλήγουν στις δομές φιλοξενίας των νοσοκομείων και προανήγγειλε νομοσχέδιο για την αναμόρφωση των δομών. Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε ακόμα στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου αλλά και για την αναβάθμιση των δικαστικών μεγάρων της χώρας.

Ειδικότερα, σε δύο νοσοκομεία της χώρας, στο Αττικό και στο Παίδων, φιλοξενούνται παιδιά, που με εισαγγελική εντολή απομακρύνονται από τις οικογένειές τους. Συγκεκριμένα στο Αττικό φιλοξενούνται 11 παιδιά σε μία παιδιατρική κλινική που έχει 33 κρεβάτια συνολικά. Στο Παίδων τα παιδιά υπερβαίνουν τα 30.

- Advertisement -

Ο κ. Τσιάρας σχολίασε την ευθύνη που έχουν οι εισαγγελείς που χειρίζονται υποθέσεις παιδιών, από οικογένειες με προβλήματα, τα οποία τα «παρκάρουν» στις δομές φιλοξενίας των νοσοκομείων της χώρας.

«Καταρχάς, δεν γίνεται χωρίς αιτία η μεταφορά των παιδιών στα νοσοκομεία, ούτε οι εισαγγελικές παραγγελίες δίνονται με μεγάλη ευκολία. Δίνονται για να προστατευτούν τα παιδιά καθώς υπάρχουν ενδοοικογενειακές συνθήκες που καθιστούν αναγκαία την μεταφορά των παιδιών στα νοσοκομεία», είπε αρχικά ο κ. Τσιάρας.

«Υπάρχουν δομές Ελλάδα με έναν εργαζόμενο, πώς θα λειτουργήσουν;»
«Εξετάζονται από τους εξειδικευμένους γιατρούς για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους. Το δεύτερο είναι ότι υπάρχει η δυσκολία της μεταφοράς τους, και έχει να κάνει με το ότι δεν έχει οργανωθεί αρκετά το σύνολο των δομών που θα φιλοξενήσει τα παιδιά στη συνέχεια. Τα πράγματα όμως δεν είναι πάντα τόσο απλά, υπάρχουν περιστατικά τα οποία απασχολούν και την δικαιοσύνη και την κοινή γνώμη. Όλα γίνονται με τον δέοντα σεβασμό και την δέουσα προσοχή στην ψυχική υγεία των παιδιών», συνέχισε.

Για τις εισαγγελικές αποφάσεις, σχολίασε πως, «υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά αλλά οι εισαγγελικές αποφάσεις δεν παίρνονται με τόσο μεγάλη ευκολία, αντίθετα γίνεται με αίσθημα ευθύνης. Οι εισαγγελείς ανηλίκων βλέπουν τα θέματα και τα ζητήματα που αφορούν στην προστασία των παιδιών. Έχουμε προτεραιοποίηση αυτό το ζήτημα της προστασίας των παιδιών. Πολύ σύντομα θα φέρουμε το νομοσχέδιο που αφορά στην αναμόρφωση των εταιρειών προστασίας ανηλίκων, που είναι δομές αρκετά παρωχημένες και πρέπει να αναμορφωθούν και για να επιτελούν ορθώς τον ρόλο για τον οποίο έχουν φτιαχτεί. Πολλές δομές δεν λειτουργούν λόγω της υποστελέχωσης και της υποβάθμισης που υπάρχει από τα προηγούμενα χρόνια. Είναι 18 οι δομές συνολικά στην Ελλάδα, και οι λειτουργικές και οι μη λειτουργικές. Υπάρχουν δομές στην Ελλάδα με έναν εργαζόμενο,πώς θα λειτουργήσουν;».

Ροή Ειδήσεων

Ηλεκτρικό ρεύμα: Στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση για τον Φεβρουάριο

Στα 4 σεντς ανά κιλοβατώρα (40 ευρώ ανά μεγαβατώρα) διαμορφώνεται η επιδότηση στα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για...

Άνοιξε η πλατφόρμα για αλλαγές ή διορθώσεις στο Ε9

Προσβάσιμη είναι πλέον η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή δηλώσεων Ε9 του έτους 2024, για εκείνους που έχουν...

Σιδηροδρομικός σταθμός Βόλου -Ένα αρχιτεκτονικό στολίδι στις ράγες της ιστορίας

Ως ένα σπουδαίο κτίριο με μία απαράμιλλη αρχιτεκτονική έχει χαρακτηρισθεί ο σιδηροδρομικός σταθμός του Βόλου, που αποτελεί ένα...

Καρδίτσα: Ένταση σε συγκέντρωση αγροτών με αστυνομικές δυνάμεις

Ένταση επικράτησε τη Δευτέρα το μεσημέρι στον κυκλικό κόμβο του Ε65 στην Καρδίτσα, όταν αγρότες στην προσπάθειά τους...

Νέα προγράμματα προληπτικής ιατρικής

Η εφαρμογή  του προγράμματος πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά», που μπήκε πρόσφατα σε εφαρμογή φέρνει...

Fitch: Αναβάθμιση του αξιόχρεου τριών ελληνικών τραπεζών

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης τριών ελληνικών τραπεζών - της Εurobank, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank...

Στην ίδια κατηγορία: