8.2 C
Karditsa
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Τσιάρας: Αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας -Έργα στο Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας

Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα της Ζέττας Μακρή για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

Αντλούμε τη δύναμή μας από τα μέλη μας, στηρίζουμε την διαφάνεια και την...

Τσιάρας: Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε τη δικαιοσύνη

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του «Μνημείου της Δικαιοσύνης», το οποίο ανεγέρθηκε μέσα στον Κήπο των Ηρώων, στο...

Κοντά σε Πρόσκοπους και Ραδιοερασιτέχνες ο Θανάσης Παιδής

Κοντά στους προσκόπους βρέθηκε για μία ακόμη φορά ο Θανάσης Παιδής, καθώς του δόθηκε η ευκαιρία να...

Παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τελέστηκε την Παρασκευή το πρωί ο αγιασμός στο Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας, ενώ αμέσως μετά σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στον σχεδιασμό και στην ολοκλήρωση ενός μεγάλου κύκλου του μεταρρυθμιστικού σχεδιασμού στο χώρο της δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Ταυτόχρονα μίλησε και για την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας της ενεργειακής αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας, επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο συνήψε προγραμματική σύμβαση με μια Περιφέρεια.

Μετά τον αγιασμό χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Τσιάρας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, η πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Μπέη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Ανυφαντής και οι βουλευτές του Νομού, Γ. Κωτσός, Ασ. Σκόνδρα και Σπ. Λάππας.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε, μεταξύ άλλων: “Είναι μια δικαστική χρονιά που ξεκινάει με εντελώς διαφορετικές συνθήκες, αλλά έχει δημιουργήσει και πολύ μεγάλες προσδοκίες. Η προηγούμενη περίοδος δε μας άφησε τη δυνατότητα να έχουμε όλες τις λειτουργίες της δικαιοσύνης σε απόλυτη εξέλιξη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά ζητήματα τα οποία έπρεπε να επιλυθούν. Η δικαιοσύνη επαναλειτουργεί κανονικά και είναι μια καινούργια αρχή. Την προηγούμενη περίοδο καταφέραμε να εξελίξουμε πολλές από τις ψηφιακές δράσεις μιας και η ευκαιρία της περιόδου της πανδημίας μας δημιούργησε την πραγματικά μεγάλη ανάγκη, η δικαιοσύνη να κινηθεί όσο γίνεται ταχύτερα προς την ψηφιακή της μετεξέλιξη”.

“Μέχρι το τέλος του χρόνου – συνέχισε ο Υπουργός – θα υπάρχουν αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για να επισπευστεί η πολιτική δίκη και βεβαίως με κορυφαία μεταρρύθμιση την ένταξη στο δικαιακό σύστημα της πιλοτικής δίκης προκειμένου να στηριχθούν οι πλέον αδύναμοι οικονομικά συμπολίτες μας. Πρόκειται να ψηφίσουμε αλλαγές στον ποινικό κώδικα και να αντιμετωπιστούν ζητήματα τα οποία δημιούργησαν τεράστια προβλήματα και ανασφάλεια στην ελληνική κοινή γνώμη. Θα έχουμε ένα νέο νομοσχέδιο για την ΕΘνική Σχολή Δικαστών, το οποίο θα υπηρετεί μια εντελώς διαφορετική κοινωνική πραγματικότητα στο χώρο της δικαιοσύνης σε σχέση με την επιμόρφωση και τον πραγματικό ρόλο των δικαστικών λειτουργών. Θα ψηφίσουμε το νέο κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Δικαστικών Λειτουργών, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο έναν μεγάλο κύκλο ενός μεταρρυθμιστικού σχεδιασμού τον οποίον υλοποιούμε βήμα βήμα τα τελευταία δυο χρόνια”.

“Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι ο χώρος της Δικαιοσύνης, με τα όποια προβλήματα όσο και αν πλήττεται εξακολουθεί να είναι το σημείο καταφυγής όλων των Ελλήνων πολιτών. Είναι το σημείο αναφοράς όλης της κοινωνίας, είναι η ανεξάρτητη λειτουργία της δικαιοσύνης αυτή που στηρίζει την ίδια τη Δημοκρατία”, κατέληξε ο κ. Τσιάρας.

Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου

Σε ό,τι αφορά την Καρδίτσα και το Δικαστικό Μέγαρο ο κ. Τσιάρας είπε: “Εξαγγέλθηκε σήμερα η οριστική ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης της ενεργειακής αναβάθμισης του δικαστικού μεγάρου, το οποίο θα αποκτήσει μια εντελώς καινούργια όψη τα επόμενα δυο χρόνια”.

Ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, σημειώνοντας: “Μαζί του προβήκαμε σε μια μοναδική καινοτομία στο χώρο της ελληνικής -πραγματικότητας, μιας και είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Δικαιοσύνης συνήψε προγραμματική σύμβαση με μια Περιφέρεια προκειμένου να υλοποιηθεί ένα έργο. Καταφέραμε να κάνουμε και να ολοκληρώσουμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τις μελέτες αναβάθμισης των δικαστικών Μεγάρων Καρδίτσας και Λάρισας και ο Περιφερειάρχης από τη δική του πλευρά κατάφερε και αναμορφώνοντας τον προϋπολογισμό και αλλάζοντας το σχεδιασμό να εντάξει τα έργα στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας”

Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός τόνισε: “Εντάξαμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας την ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου στην Καρδίτσα, προϋπολογισμού 1.152.000 ευρώ. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά διότι υπάρχει μια αγαστή, άριστη συνεργασία, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα ο οποίος ενδιαφέρεται και νοιάζεται και έτσι προχωρήσαμε για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα σε μια προγραμματική σύμβαση τοπικής αυτοδιοίκησης με υπουργείο Δικαιοσύνης. Σε χρόνο ρεκόρ έγιναν οι μελέτες, βγάλαμε χρηματοδοτικό εργαλείο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, εντάξαμε τώρα και τώρα προχωράμε στη δημοπράτηση”.
Πηγή: ertnews.gr

Ροή Ειδήσεων

Τσιάρας: Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε τη δικαιοσύνη

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του «Μνημείου της Δικαιοσύνης», το οποίο ανεγέρθηκε μέσα στον Κήπο των Ηρώων, στο Μεσολόγγι, παρευρέθηκε την Κυριακή ο...

Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι το μεγάλο πατριωτικό μέτωπο ρεαλισμού και προόδου

Το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα, που εργάζεται σκληρά για να βελτιώσει τη ζωή των...

Δ. Τρικκαίων: Σε κοινωνική προσφορά μετατρέπεται η ανακύκλωση ρούχων στα Τρίκαλα

Την πρώτη επιταγή στον Δήμο Τρικκαίων, ως ανταποδοτικό όφελος από την ανακύκλωση ρούχων, παρέλαβαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι. Πρόκειται...

Κοντά σε Πρόσκοπους και Ραδιοερασιτέχνες ο Θανάσης Παιδής

Κοντά στους προσκόπους βρέθηκε για μία ακόμη φορά ο Θανάσης Παιδής, καθώς του δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθεί και να παρακολουθήσει την...

Μήνυμα της Ζέττας Μακρή για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

Αντλούμε τη δύναμή μας από τα μέλη μας, στηρίζουμε την διαφάνεια και την δημοκρατία, στοχεύουμε ολοένα και ψηλότερα...

«Ναι» από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στη ΜΠΕ της Μεσοχώρας

Θετικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΔΕΗ για το Υδροηλεκτρικό Έργο στη Μεσοχώρα.

Στην ίδια κατηγορία: