8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022

Τριαντόπουλος-Καρδίτσα: Θα ληφθεί οποιοδήποτε αναγκαίο μέτρο για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων

Διαβάστε επίσης:

Αυτοκτονία επιχειρηματία στη Σκιάθο: Πληροφορία ότι ο αυτόχειρας κατονόμασε τοκογλύφο σε σημείωμα

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά την αυτοκτονία του επιχειρηματία Θ.Π....

Καιρός: Κορυφώνεται ο μίνι καύσωνας

Η πιο ζεστή ημέρα του μήνα αναμένεται ότι θα είναι η σημερινή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε...

«Η κλιματική κρίση είναι η νέα πραγματικότητα. Που σημαίνει ουσιαστικά ότι ακραία καιρικά φαινόμενα, θα τα βλέπουμε, πιθανόν, πιο συχνά και σε μεγαλύτερη ένταση» τόνισε από την Καρδίτσα, στο πλαίσιο ευρείας τεχνικής σύσκεψης, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος εξήρε τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών συνθηκών που έπληξε τις τελευταίες ημέρες πολλές περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και τη Θεσσαλία.

«Σε συνεργασία φυσικά και με τις υπηρεσίες της κυβέρνησης και της πολιτικής προστασίας, όπου χρειάστηκε, και σήμερα σε σύσκεψη που είχαμε, είδαμε τα έργα που αντέξανε, τα έργα που είχαν προηγηθεί μετά τον ΙΑΝΟ και φυσικά είδαμε τις παρεμβάσεις που πρέπει να κάνουμε στη συνέχεια. Καθώς, υπάρχει ένα ολιστικό πλάνο από την Περιφέρεια ως προς τη διαχείριση, των υδάτων και των αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν, με αποτέλεσμα την επόμενη περίοδο πάλι στο πλαίσιο της γόνιμης συνεργασίας που έχουμε όλη αυτή την τελευταία περίοδο, η πολιτεία να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες της Περιφέρειας, για να θωρακιστούν ακόμα περισσότερο, να ενισχυθούν οι υποδομές, να καθαριστούν όπου απαιτείται τα ρέματα και τα ποτάμια, και φυσικά να ληφθεί οποιοδήποτε μέτρο είναι αναγκαίο για να διασφαλίσουμε για τους πολίτες και τις περιοχές, την ασφάλεια από ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα», είπε.

- Advertisement -

Ακόμα ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρθηκε και στο φράγμα Μουζακίου μετά από σχετική ερώτηση, τονίζοντας: «Συζητήσαμε με τον περιφερειάρχη, όπως έχουμε κάνει κι άλλη φορά τόσο για το φράγμα του Μουζακίου όσο για τον Αχελώο, και τα έργα που γίνονται πάνω στην περιοχή και σχετίζονται με τον Αχελώο. Από την πλευρά της κυβέρνησης είναι ζητήματα που τα επεξεργαζόμαστε αναλυτικά και την επόμενη περίοδο, πάλι στο πλαίσιο της συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις περιφέρειες, θα έχουμε περισσότερα να πούμε».

Νωρίτερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε: «Πραγματικά χθες δεχθήκαμε μια μεγάλη πίεση στα ποτάμια μας, όπου σε κάποια στιγμή έφτασαν σε οριακά σημεία και χρειάστηκε να κάνουμε παρεμβάσεις. Είπαμε για την επόμενη μέρα. Θα υπάρξει ένα αίτημα κάποιας χρηματοδότησης για αναγκαία έργα που χρειαζόμασταν και χρειαζόμαστε και είναι ευκαιρία τώρα να τα εντάξουμε σε ένα μέσο χρηματοδότησης, σε ένα χρηματοδοτικό εργαλείο».

Ροή Ειδήσεων

Αυτοκτονία επιχειρηματία στη Σκιάθο: Πληροφορία ότι ο αυτόχειρας κατονόμασε τοκογλύφο σε σημείωμα

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά την αυτοκτονία του επιχειρηματία Θ.Π. στη Σκιάθο που σκόρπισε θλίψη...

Καιρός: Κορυφώνεται ο μίνι καύσωνας

Η πιο ζεστή ημέρα του μήνα αναμένεται ότι θα είναι η σημερινή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει...

Σοκ στη Σκιάθο με την αυτοκτονία γνωστού επιχειρηματία -Άφησε σημείωμα

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι της Σκιάθου από την αυτοκτονία του 55χρονου γνωστού επιχειρηματία και πατέρα τριών κοριτσιών.

Προχωρά το deal Motor Oil-Ελλάκτωρ στις ΑΠΕ

Η ΜΟΤΟΡ ΟIΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. γνωστοποίησε με σημερινή ανακοίνωσή της ότι θα δημοσιοποιήσει τα οικονομικά αποτελέσματα...

Τριήμερος καύσωνας

Αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνον στη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες...

Ασημένιο μετάλλιο για την Κατερίνα Στεφανίδη στο Μόναχο

Η Κατερίνα Στεφανίδη μετρά τέσσερα μετάλλια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου από το βράδυ της 17ης Αυγούστου, κάτι που...

Στην ίδια κατηγορία: