8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Τριαντόπουλος: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τη μελέτη οριοθέτησης των οικισμών του Πηλίου

Διαβάστε επίσης:

- Advertisement -

Ένα ακόμα βήμα προς την επίλυση του ζητήματος της οριοθέτησης των οικισμών στο Πήλιο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, καθώς εκδόθηκε η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την οποία εγκρίνεται η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου της μελέτης οριοθέτησης οικισμών των Δήμων Βόλου, Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου και Ρήγα Φεραίου.
Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη εξέλιξη, σχολιάζοντας σχετικά: «Δημοσιεύτηκε η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεωνγια την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου της μελέτης οριοθέτησης οικισμών των Δήμων Βόλου, Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου και Ρήγα Φεραίου – ενός έργου συνολικού ύψους 310.000 ευρώ. Έτσι, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτριο Σκάλκο, γίνεται ακόμα ένα βήμα για την επίλυση ενός ζητήματος που ταλαιπωρεί πολλούς συμπολίτες μας εδώ και αρκετό καιρό. Ένα βήμα με το οποίο διευθετείται το ζήτημα της χρηματοδότησης της σχετικής μελέτης, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για την οριοθέτηση των οικισμών του Πηλίου, ενός ζητήματος που απασχολεί σοβαρά τις τοπικές κοινωνίες.
Έτσι, έπειτα από την έγκριση του τεχνικού δελτίου που υπέβαλε το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι απαιτούμενοιπόροιείναι διαθέσιμοι προς το ΤΕΕ, το οποίο θα αναλάβει τη διαγωνιστική διαδικασία, ενώ παράλληλα δρομολογούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Συγκεκριμένα, το αντικείμενο του εν λόγω έργου είναι η οριοθέτηση 105 οικισμών που βρίσκονται στα διοικητικά όρια των δήμων του Πηλίου, των περισσότερων εκ των οποίων τα όρια ακυρώθηκαν σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1268/2019 Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μια απόφαση που είχε ως αποτέλεσμα, οι ιδιοκτήτες και οι επιχειρηματίες της περιοχής να βρίσκονται σε δυσμενή θέση λόγω αδυναμίας αξιοποίησης και ανάπτυξης των ιδιοκτησιών ή/και των επιχειρήσεών τους. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την αναστολή οικοδομικών εργασιών και το ‘πάγωμα’ της οικοδομικής δραστηριότητας, σημαντικά εμπόδια προέκυψαν στην οικιστική ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Συνεπώς, με την ολοκλήρωση του εν λόγω έργουκαι τη θεσμοθέτηση όρων και περιορισμών δόμησης και χωροθέτησης χρήσεων γης αίρεται η ομηρία των ιδιοκτησιών και μπορεί πλέον να υπάρξει προσέλκυση επενδυτών και ανάπτυξη στον επιτρεπόμενο βάσει του πολεοδομικού σχεδιασμού βαθμό. Προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζεται η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους».

- Advertisement -

Ροή Ειδήσεων

Καιρός-Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στην κεντρική Ελλάδα

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από αργά το βράδυ...

Βόλος: Στη Δικαιοσύνη γονείς μαθητών γιατί αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Δυο γονείς συνελήφθησαν χθες από την Αστυνομία του Βόλου, διότι δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο, όπως...

Λιβανός: Τα βιολογικά αποτελούν το μέλλον

Δήλωση ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιου Λιβανού για την έκδοση της πρόσκλησης για τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία:

490 εκατ. ευρώ για βιολογική γεωργία

Μετά τη συνεργασία που είχε με τον ΥπΑΑΤ κ. Σπήλιο Λιβανό, η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων...

Κορωνοϊός: Επιστρέφει από Δευτέρα η μουσική σε εστίαση και διασκέδαση- Απελευθερώνεται το ωράριο

Αποκλιμάκωση των μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό ανακοίνωσε την Πέμπτη το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

ΥΠΕΝ: 15θημερη παράταση για το Εξοικονομώ

Παρατείνεται κατά 15 ημέρες η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων του «Εξοικονομώ 2021», ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λόγω των έκτακτων συνθηκών...

Στην ίδια κατηγορία: