8.2 C
Karditsa
Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Τουρισμός: Σε ρυθμούς Αυγούστου και το φθινόπωρο

Διαβάστε επίσης:

Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-59 ετών

Σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της...

Πλήρης οδηγός για Power Pass, Fuel Pass και αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών

Λίγες ημέρες απομένουν ακόμη για την υποβολή αιτήσεων για το Power Pass, με τη συμμετοχή να είναι...

Ισχυρή ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο καταγράφει ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός τουριστικός οργανισμός TUI, με βάση στοιχεία της πρώτης εβδομάδας Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πηγές του γερμανικού πολυεθνικού tour operator, οι αναζητήσεις αλλά και οι κρατήσεις που δέχεται για τους δύο πρώτους μήνες του φθινοπώρου διατηρούν τη δυναμική των προηγούμενων δύο μηνών Ιουλίου και Αυγούστου, η οποία με τη σειρά της είχε ξεπεράσει τις προσδοκίες ακόμα και των πιο αισιόδοξων παραγόντων.

Εκτιμάται, λοιπόν, πως η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν θα βοηθήσει ώστε η Ελλάδα να καταφέρει να διευρύνει την ανάκτηση της δραστηριότητας του 2019 από το τρέχον 40%-45% σε ποσοστά πάνω από 50%.

- Advertisement -

Οσον αφορά στις αγορές από τις οποίες η Ελλάδα δέχεται τους περισσότερους επισκέπτες, πηγές της TUI αναφέρουν πως Γερμανία και Πολωνία πρωταγωνιστούν, ενώ η Ελλάδα είναι πρώτη σε προτίμηση στις σκανδιναβικές χώρες, στην Αυστρία και, κυρίως, στη Γαλλία. Δηλαδή οι περισσότερες κρατήσεις για διακοπές που δέχεται από τις τρεις αυτές αγορές αφορούν στην Ελλάδα. Πολύ ισχυρή είναι και η ζήτηση από Πολωνία όπως προαναφέρθηκε αλλά και από τις χώρες της Benelux, δηλαδή το Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο. Μάλιστα στο Βέλγιο η Ρόδος είναι νούμερο ένα προορισμός, συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Με δεδομένο ότι η εικόνα αυτή εκπέμπεται ενόσω η μετάλλαξη «Δ» έχει επικρατήσει τόσο στις αγορές του ελληνικού τουρισμού, δηλαδή στις χώρες προέλευσης των ταξιδιωτών, όσο και στην Ελλάδα, εκτιμάται πως μόνο μια ιδιαίτερα σημαντική επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση θα μπορούσε να μεταβάλει την ταξιδιωτική συμπεριφορά των δυνητικών επισκεπτών της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού, τον Ιούλιο για πρώτη φορά η Ελλάδα ξεπέρασε την ίδια τη Γαλλία ως κορυφαίος προορισμός για τους Γάλλους. Δηλαδή οι Γάλλοι ταξίδεψαν περισσότερο προς την Ελλάδα απ’ ό,τι στην ίδια τη χώρα τους. Εκτιμάται πως ξεπερνούν τους 500.000 πλέον οι Γάλλοι που έχουν έρθει στην Ελλάδα για τουρισμό φέτος. Μάλιστα, οι πωλήσεις για την Ελλάδα κατά τον Ιούλιο του 2021 σημείωσαν αύξηση 10% σε σχέση με τις πωλήσεις του ίδιου μήνα το 2019, και το ίδιο συμβαίνει –σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία– και για τον Αύγουστο.
Την ίδια ώρα στοιχεία από τη ForwardKeys, οργανισμό που αναλύει τις καθημερινές συναλλαγές κρατήσεων αεροπορικών εταιρειών, δείχνουν ότι ενώ οι διεθνείς πτήσεις προς ευρωπαϊκούς προορισμούς τον Ιούλιο και τον Αύγουστο άγγιξαν το 40%, οι διεθνείς πτήσεις προς την Ελλάδα ήταν στο άνω μέρος του δείγματος και συγκεκριμένα στο 86% αυτών του 2019, τελευταίας φυσιολογικής χρονιάς πριν από την πανδημία.

Επιπλέον προκύπτουν ξεκάθαρα πλέον δύο αξιολογικά στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό: πρώτον, σε ποσοστιαίους όρους η δυναμική της ανάκαμψης της Ελλάδας είναι πολύ υψηλότερη από αυτή της Ισπανίας και, δεύτερον, αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικοί οργανισμοί αποδίδουν αυτήν τη δυναμική της ελληνικής αγοράς στο γεγονός πως είχε από την αρχή ξεκάθαρους κανόνες και ημερομηνίες για το πότε και πώς μπορούσε να ταξιδέψει κανείς στη χώρα.
ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ροή Ειδήσεων

Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-59 ετών

Σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της covid-19 με την 2η αναμνηστική...

Πλήρης οδηγός για Power Pass, Fuel Pass και αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών

Λίγες ημέρες απομένουν ακόμη για την υποβολή αιτήσεων για το Power Pass, με τη συμμετοχή να είναι αρκετά υψηλή. Παράλληλα ανοικτή είναι...

Τέταρτη δόση: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα

Την Δευτέρα 27 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού (2η αναμνηστική)...

Ηλ. Μόσιαλος: Ανεπαρκή τα δεδομένα για τέταρτη δόση εμβολίου στις ηλικίες 30-59 ετών

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιτελέσει σημαντικό έργο στη διάρκεια της πανδημίας. Όμως η εισήγησή της για την...

Νέα πεζοδρόμια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου

Ξεκινά το έργο της κατασκευής πεζοδρομίων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε...

Ζέττα Μακρή: Μια ειρηνική, δημοκρατική και ανοιχτή αγκαλιά

Την 20ή Ιουνίου καλωσορίσαμε στο υπουργείο Παιδείας μαθήτριες και μαθητές πρόσφυγες από τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ριτσώνα και τις Θερμοπύλες με...

Στην ίδια κατηγορία: