8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Το φάουλ του Βέμπερ

Διαβάστε επίσης:

AΠΕ-ΜΠΕ

Κάποιος μας δουλεύει στο θέμα του τριγώνου Αθήνα – Βερολίνο – Αγκυρα, και αυτός που μας δουλεύει δεν είναι οι Τούρκοι – φευ. Είναι οι Γερμανοί.

Προσέξτε, παρακαλώ, τι συνέβη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά την ψηφοφορία επί της σημαντικής πρότασης των ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών (με πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη – μόνο ΠΑΣΟΚ, τίποτ’ άλλο!) να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στην Τουρκία από τις ευρωπαϊκές χώρες εξαιτίας της συμπεριφοράς τής γείτονος εις βάρος ημών και των Κυπρίων. Το Ευρωκοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία ενέκρινε την πρόταση των ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών για το εμπάργκο – με σκορ που παραπέμπει στην κλασική έκφραση των γηπέδων «πολλά με λίγα». 524 υπέρ της πρότασης, 79 κατά.

Οταν όμως ήρθε η ώρα της… λυπητερής, της εξέτασης δηλαδή των ονομάτων εκείνων που ψήφισαν κατά του εμπάργκο, τι διαπιστώθηκε; Οτι μεταξύ εκείνων που καταψήφισαν συμπεριλαμβάνονταν και οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες ευρωβουλευτές. Και κορυφαίος μεταξύ αυτών ο γνωστός αστήρ Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Το πράγμα πιθανώς να μην έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις αν αυτοί που καταψήφισαν ήταν τίποτε αδιάφοροι τύποι, και όχι ο Μάνφρεντ Βέμπερ κυρίως, ο οποίος υποτίθεται ότι είναι ο άνθρωπός μας στην Ευρώπη και μας στηρίζει όπου μας βρει στρυμωγμένους στη γωνία.

Παραμύθια.

Μόνο τα συμφέροντα της Γερμανίας στηρίζει ο τύπος, και η Γερμανία αυτή τη στιγμή, ενώ υποτίθεται ότι έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την επίλυση των διαφορών Ελλάδας – Τουρκίας, στην πραγματικότητα κλείνει συνεχώς το μάτι στην Τουρκία!

Να σημειωθεί ότι οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες, όπως πληροφορήθηκα εγκύρως από τις Βρυξέλλες, ψήφισαν υπέρ του εμπάργκο, παρά το γεγονός ότι μετέχουν στην κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού της Γερμανίας.

Και πότε το κάνει το παιχνιδάκι το άρρωστο, το πονηρό, το πρόστυχο, ο Μανφρεντάκος, αγαπητέ; Μία εβδομάδα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης, που έχει ως κύριο θέμα την επιβολή κυρώσεων, οικονομικών και πολιτικών, στην Τουρκία για όσα έχει κάνει εδώ και κανένα εξάμηνο στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Γιατί το κάνει το παιχνιδάκι το άρρωστο, το πρόστυχο, το πονηρό; Διότι του έχει ψιθυρίσει στο αφτί η θεία Ανγκελα ότι δεν θέλει να τους κακοκαρδίσει τους Τούρκους με τίποτε και πως έχουν «λυγίσει» από τις θετικές κινήσεις και τις πρωτοβουλίες καλής θέλησης, ώστε δεν χρειάζεται να τους στενοχωρήσουμε από πάνω επιβάλλοντάς τους ΚΑΙ εμπάργκο όπλων. Επίσης ο Μανφρεντάκος, αγόρι του συστήματος, που τα έχει καλά με το σύνολο της γερμανικής μεγαλοβιομηχανίας, δεν θέλει να στενοχωρήσει και τις γερμανικές βιομηχανίες όπλων, των οποίων η Τουρκία είναι ένας καλός πελάτης.

του Γιώργου Παπαχρήστου από το Στίγμα στα Νέα

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Παρουσία της υφυπουργού Παιδείας, Ζ. Μακρή, οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Τρίκερι

Παρουσία της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτή Ν. Μαγνησίας, κ. Ζέττας Μ. Μακρή, έγιναν, το Σάββατο 31...

Φρίκη στη Σκιάθο: 20χρονη κατήγγειλε ομαδικό βιασμό από 4 άνδρες

Τον βιασμό της από μία παρέα Ελλήνων κατάγγειλε μία νεαρή γυναίκα, που βρίσκεται στη Σκιάθο για διακοπές. Απολογούνται μεθαύριο...

Τόκιο 2020: Έγραψε ιστορία ο Λευτέρης Πετρούνιας – Δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο στη θρυλική καριέρα του

Μία μικρή αστάθεια στην έξοδο, στέρησε από τον Λευτέρη Πετρούνια ένα δεύτερο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στρατηγική συνεργασία ΘΕΣγη -Energy

Σε σύναψη στρατηγικής συνεργασίας προχωρά ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγη για τις καλλιέργειες ενεργειακών φυτών (ελαιοκράμβη, ηλίανθος), με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής...

Νέο πρωτοποριακό σύστημα τιμολόγησης τριφυλλιού με βάση την πρωτεΐνη

Σε νέο πρωτοποριακό συμβόλαιο πώλησης τριφυλλιού με βάση την πρωτεΐνη προχώρησαν ο Συνεταιρισμός «ΘΕΣγη» με τον Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «ΓΑΛΑ ΕΛΑΣΣ».

Σε απόγνωση οι φρουτοπαραγωγοί του Δήμου Τεμπών

Και οι παραγωγοί βερίκοκου και ροδάκινου του Δήμου Τεμπών έπεσαν θύματα των συνεχιζόμενων παγετών της άνοιξης, με αποτέλεσμα η φετινή σοδειά τους...

Στην ίδια κατηγορία: