8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Τα ελληνικά προϊόντα κερδίζουν έδαφος στην κινεζική αγορά

Διαβάστε επίσης:

Λοβέρδος για υπόθεση Ανδρουλάκη: “Δεν είναι λόγος για να πάμε σε εκλογές”

«Και εγώ στη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη δεν πρόκειται να πήγαινα να ενημερωθώ....

Αυξήσεις «φωτιά» σε βασικά είδη διατροφής

Τιμές που καίνε την τσέπη αντικρύζουν μέρα με τη μέρα οι καταναλωτές στα...

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Για έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις μεσημεριανές και...

H Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου), διοργάνωσε με επιτυχία την εθνική συμμετοχή στην 4η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου (China International Import Export), η οποία πραγματοποιήθηκε στην Σαγκάη, 5-10 Νοεμβρίου 2021.

H Ελλάδα συμμετείχε με ψηφιακό περίπτερο στον χώρο με τις υπόλοιπες εθνικές συμμετοχές στην σχετική online πλατφόρμα, ενώ είχε και εθνικό κλαδικό περίπτερο στο Τμήμα της φυσικής έκθεσης, που ήταν αφιερωμένο στον κλάδο της αγροδιατροφής. Στόχος της ελληνικής συμμετοχής ήταν η ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται για την συγκεκριμένη αγορά και η αύξηση των εξαγωγών μας.

Συνολικά συμμετείχαν 14 ελληνικές εταιρείες τροφίμων, μέσω των εκεί αντιπροσώπων τους (συνολικά 6 εταιρικά περίπτερα), οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν Κινέζους εισαγωγείς και να προωθήσουν προϊόντα όπως Κρόκος Κοζάνης, ελαιόλαδο, επιτραπέζιες ελιές, μπάρες δημητριακών και μπισκότα, κρασιά και αποστάγματα, καφές κ.α.

- Advertisement -

Σημειώνεται, πως μόλις τέσσερα χρόνια από την πρώτη διοργάνωση το 2018, η Διεθνής Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου, έχει εξελιχθεί σε μια σημαντική πλατφόρμα εμπορίου, προώθησης επενδύσεων, πολιτιστικών ανταλλαγών αλλά και συνεργασίας της Κίνας με άλλες χώρες. Η φετινή έκθεση προσέλκυσε πάνω από 3.000 επιχειρήσεις / εκθέτες από 127 χώρες, με τη συνολική έκταση του εκθεσιακού χώρου να ανέρχεται στα 366.000 τετραγωνικά μέτρα και τον αριθμό των επισκεπτών να ξεπερνά τις 600.000.

Κατά της διάρκεια της CIIE, διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Σαγκάη και το Γραφείο ΟΕΥ, εκδήλωση για την προώθηση του ελληνικού κρασιού στην κινεζική αγορά. Στην εκδήλωση κλήθηκαν σημαντικοί Κινέζοι εισαγωγείς οίνου, επαγγελματίες γευσιγνώστες- ειδικευμένοι σε θέματα οινοποιίας, εισαγωγείς ελληνικών κρασιών και δημοσιογράφοι, στους οποίους παρουσιάστηκαν επιλεγμένα ελληνικά κρασιά υψηλής ποιότητας από τον Κινέζο Master of Wine (MW), Gus Zhu, συνοδεία εκλεκτών γεύσεων, όχι μόνο της ελληνικής, αλλά και της κινεζικής γαστρονομίας, με στόχο να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά των ελληνικών κρασιών και η αρμονία των γεύσεων.

H Εντεταλμένη Σύμβουλος και Μέλος του ΔΣ της Enterprise Greece, κα Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, απευθυνόμενη στους 40 περίπου προσκεκλημένους στην εκδήλωση, επεσήμανε τη σπουδαιότητα της Διεθνούς Έκθεσης Εισαγωγών Κίνας (CIIE) για την προώθηση των υψηλής ποιότητας ελληνικών αγρο-διατροφικών προϊόντων στην συγκεκριμένη αγορά. Υπογράμμισε, επίσης, το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών στην Κίνα αλλά και στην Ασία γενικότερα, για τα ελληνικά κρασιά και αποστάγματα, τα οποία αυξάνουν το μερίδιο αγοράς τους σταθερά.

Ροή Ειδήσεων

Αυξήσεις «φωτιά» σε βασικά είδη διατροφής

Τιμές που καίνε την τσέπη αντικρύζουν μέρα με τη μέρα οι καταναλωτές στα βασικά προϊόντα.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Για έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, το επόμενο τριήμερο,...

Η Πανσέληνος του Αυγούστου: Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, μουσεία

Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία σε ολόκληρη τη χώρα υποδέχονται απόψε το κοινό...

Γιάννης Πανούσης: «Ορθώς η ευθύνη της ΕΥΠ είναι στα χέρια του πρωθυπουργού»

«Αν κάνουμε παιχνίδια κομματικής εκμετάλλευσης σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας» σημείωσε ο καθηγητής...

Λοβέρδος για υπόθεση Ανδρουλάκη: “Δεν είναι λόγος για να πάμε σε εκλογές”

«Και εγώ στη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη δεν πρόκειται να πήγαινα να ενημερωθώ. Σωστά κάνει και δεν πάει»,...

Τέλος η ενισχυμένη εποπτεία

«Ένας μεγάλος εθνικός στόχος επετεύχθη: Η Ελλάδα επιστρέφει, μετά από 12 χρόνια, στην ευρωπαϊκή κανονικότητα», σημειώνει ο υπουργός...

Στην ίδια κατηγορία: