8.2 C
Karditsa
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Συνεργασία για την αξιοποίηση του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής Νεάπολης

Διαβάστε επίσης:

Με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Παιδείας κας Ζέττας Μ. Μακρή δρομολογήθηκε η επικοινωνία και στενή συνεργασία με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου Γιώργο Βλιώρα, τον Διοικητή της Τροχαίας Βόλου Θανάση Κουλούρη και τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Πολύζο με θέμα την παράδοση, χρήση και αξιοποίηση του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής Νεάπολης από τις σχολικές μονάδες, στο πλαίσιο του μαθήματος της οδικής ασφάλειας .
Η κα Μακρή επισκέφτηκε το πάρκο, παρουσία του κ.Βλιώρα και του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι παρεμβάσεις που θα το κάνουν λειτουργικό και επισκέψιμο καθώς και να δοθεί μια πρώτη εκτίμηση του χρόνου παράδοσης.
Ακολούθως, η Υφυπουργός Παιδείας ζήτησε από τον κ. Πολύζο, στο πλαίσιο της θεσμικής του αρμοδιότητας, να ξεκινήσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες,ώστε οι υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και της Τροχαίας Μαγνησίας να συνεργαστούν και η παράδοση του πάρκου να γίνει το ταχύτερο δυνατόν.
Είχε προηγηθεί η επικοινωνία της κας Μακρή με τον Διοικητή της Τροχαίας Βόλου Θανάση Κουλούρη, ο οποίος και τη διαβεβαίωσεγια την αρωγή της υπηρεσίας και την παρουσία οργάνου της Τροχαίας, κατά τη διάρκεια των σχολικών επισκέψεων, με σκοπό την άρτια διδασκαλία για την εφαρμογή των κανόνων ασφαλούς συμπεριφοράς στο δρόμο και την προώθηση της κυκλοφοριακής παιδείας.
Η Υφυπουργός Παιδείας στις συζητήσεις, που πραγματοποιήθηκαν, αναφέρθηκε στα καινοτόμα εργαστήρια δεξιοτήτων, την ενότητα «Ζω καλύτερα Ευ Ζην – Μαθήματα ζωής και αγωγής της υγείας» που περιλαμβάνει και την θεματική της Οδικής Ασφάλειας.
Στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι μέσω εκπαιδευτικού υλικού παιδαγωγικά κατάλληλου και προσαρμοσμένου στην ηλικία των μαθητών και των μαθητριών, τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με μια σειρά ζητημάτων που συνδέονται με την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια, με στόχο την πρόληψη των ατυχημάτων, μέσα από τη διαμόρφωση δεξιοτήτων για υπακοή στην οδική σήμανση, για ασφαλείς μετακινήσεις πεζοί, με ποδήλατο και με οχήματα.
«Ενσωµατώνουμε την Κυκλοφοριακή Αγωγή στη σχολικό πρόγραμμα και προάγουμε την ασφαλή οδική συµπεριφορά. Ενεργοποιούμε τους μαθητές στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησής τους και καλλιεργούμε μια νέα κουλτούρα οδικής ασφάλειας σε όλους τους πολίτες.
Ευχαριστώ τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου Γιώργο Βλιώρα, τον Διοικητή της Τροχαίας Βόλου Θανάση Κουλούρη και τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Πολύζο για την άψογη συνεργασία και ευελπιστώ στην άμεση παράδοση του κυκλοφοριακού πάρκου Νεάπολης για εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς σκοπούς».
Η κα Μακρή συμμετέχει στην Κυβερνητική Επιτροπή για την προαγωγή της Οδικής Ασφάλειας, η οποία στόχο έχει τη διαμόρφωση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας και την υλοποίηση των επιμέρους δράσεων για την προαγωγή της οδικής ασφάλειας.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ροή Ειδήσεων

Σημαντικά βελτιωμένη η εικόνα λειτουργίας της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς

Συστηματική προσπάθεια για πιο εύρυθμη λειτουργία της εβδομαδιαίας λαϊκής Αγοράς καταβάλει η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας. Ήδη η αρμόδια...

Σε δράση ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών συμμετέχουν οι μαθητές της Καρδίτσας

Ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με τη Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας οργανώνουν δράση ανακύκλωσης κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και παπουτσιών...

Το Φανταστικό μου Μουσείο του Στάθη Βατανίδη

Η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Καρδίτσας (Δ.Ο.Π.Α.Κ.) παρουσιάζει την έκθεση: Το Φανταστικό μου...

Διανομή προϊόντων στις οικογένειες του ΚΕΑ-TEBA από το Δήμο Καρδίτσας και τους Δήμους-εταίρους

Ο Δήμος Καρδίτσας, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σε συνεργασία με όλους τους...

Δράσεις για το κλίμα και την ενεργειακή μετάβαση της πόλης της Καρδίτσας

Την Πέμπτη 17/11/2022 διοργανώθηκε το 1ο «Ζωντανό Εργαστήριο» με την πρωτοβουλία του Δήμου Καρδίτσας και την υποστήριξη της...

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την ανακατασκευή των ποδηλατοδρόμων στο δήμο Καρδίτσας

Την εξασφάλιση ποσού 2,5 εκ. ευρώ πέτυχε η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας για την ανακατασκευή των ποδηλατοδρόμων. Ο δήμαρχος...

Στην ίδια κατηγορία: