8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: ντρίμπλα Κασσελάκη και αγωνία Γεροβασίλη για την εκλογή προέδρου

Διαβάστε επίσης:

«Εκλογή αρχηγού όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό του κόμματος», ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους στο περιθώριο του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

- Advertisement -

Η κ. Γεροβασίλη άφησε μία αιχμή κατά του προέδρου λέγοντας ότι «στην δική του σύντομη απάντηση στην ομιλία της, έκανε μία παράλειψη δεν είπε ότι η εκλογή θα γίνει όπως προβλέπει το καταστατικό, όπως έγινε και στην εκλογή του Αλέξη Τσίπρα και στην συνέχεια του ιδίου του κ. Κασσελάκη». Ακολούθως εξήγησε ότι «το καταστατικό προβλέπει ότι η εκλογή αρχηγού γίνεται έναν μήνα μετά την προκήρυξη και ότι θα γίνει με κάλπη».

Σημειώνεται ότι ο κ. Κασσελάκης έχει πει για εκλογή στις 10 Μαρτίου και ότι θα γίνει με υβριδικό σύστημα, δηλαδή και με κάλπη και ψηφιακά. Η κ. Γεροβασίλη είπε ακόμη ότι το Συνέδριο θα αποφασίσει σήμερα για το αν τελικά θα γίνει η εκλογή αρχηγού. Πρόσθεσε όμως ότι «το Συνέδριο δεν είναι καταστατικό και δεν μπορεί να αλλάξει την διαδικασία εκλογής- δηλαδή το διάστημα του ενός μήνα και ότι γίνεται με κάλπη».

Όσο για την δέσμευση που ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης την επομένη της εκλογής να παραμείνει στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος σχολίασε «δεν θεωρώ αναγκαίο να απαντήσω στα αυτονόητα. Το εγγυάται η πορεία μου στην παράταξη».

Μετά την επίκληση της Γεροβασίλη στο καταστατικό ο Στέφανος Κασσελάκης ξαναχτύπησε τα χαράματα ζητώντας να αλλάξει την ώρα της ομιλίας του και να προηγηθεί της ψηφοφορίας: «Ζητώντας την άδεια του Προεδρείου του Συνεδρίου μας, θα αλλάξω την ώρα της ομιλίας μου. Θα μιλήσω το πρωί στις 11:00, πριν από τις ψηφοφορίες των συνέδρων» έγραψε σε ανάρτησή του.

Η αλλαγή αυτή δεν θα πρέπει να θεωρηθεί τυχαία καθώς είναι ξεκάθαρο πως στόχος είναι να επιρεάσει τους συνέδρους.

Η Όλγα Γεροβασίλη σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί την εκλογή με υβριδικό τρόπο και το γιατί το περιγράφει σε ανάρτησή του ο Άρης Σπουρδαλάκης περιγράφοντας το unfair της ίδιας στο προηγούμενο συνέδριο κατ’ εντολή του Αλέξη Τσίπρα. Τότε οι καταστατικές αλλαγές δεν πέρασαν με ψηφοφορία στο συνέδριο αλλά… υβριδικά!

Γράφει χαρακτηριστικά:

«Ακούγοντας μια συγκεκριμένη τοποθέτηση στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, θυμήθηκα μια ιστορία από το περασμένο συνέδριο του 2022 στο οποίο συμμετείχα ως σύνεδρος.
Σε αυτό, την προτελευταία ημέρα, είχε ήδη εγκριθεί με 73% η καταστροφική διάταξη της εκλογής από τη βάση. Την Κυριακή, την τελευταία ημέρα δηλαδή του συνεδρίου υπήρχε μια ψηφοφορία με ανάταση χειρός για διάφορα καταστατικά θέματα, ένα εκ των οποίων ήταν το αν θα χρειαζόταν παρουσία (είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά) σε κάποια οργάνωση μελών. Σε αυτήν την πρώτη ψηφοφορία, το αποτέλεσμα δεν ήταν αρχικά σαφές. Η πρόεδρος της διαδικασίας τότε μας είπε ότι “πέρασε η πρόταση, πάμε παρακάτω”.

Μετά από διαμαρτυρίες από το σώμα, μας είπε ότι δεν μπορούμε να ψηφίσουμε ξανά επειδή “πρέπει να φύγουν τα πούλμαν για την επαρχεία” . Τελικά επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία, όπου πλέον γίνεται σαφές ότι η πρόταση δεν περνάει. Τότε η πρόεδρος που ως τότε βιαζόταν για τα πούλμαν, μας είπε ότι πρέπει να επαναληφθεί για τρίτη φορά η ψηφοφορία επειδή “υπάρχει κόσμος που είναι εκτός αίθουσας που δεν ψήφισε, πρέπει να περιμένουμε”. Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από αυτό που έλεγε πριν. Τα πάντα, αρκεί να περάσει η απόλυτη διάλυση του κόμματος που ήθελε τότε ο Τσίπρας.

Στη συνέχεια, με παρέμβαση του γραμματέα τότε του κόμματος (ψάξτε να βρείτε ποιός ήταν γιατί δεν είναι για αυτόν αυτό το ποστ), ουσιαστικά ακυρώθηκε το συνέδριο αφού όλες οι οριακές ψηφοφορίες παραπέμφθηκαν στο …zoom μετά το συνέδριο, όπου φυσικά εκεί έγινε μια ανεξέλεγκτη ψηφοφορία όπου πέρασαν οι θέσεις της τότε πλειοψηφίας.
Ποιό ήταν το όνομα εκείνης της μοιραίας προέδρου που ξεφτυλισε τον εαυτό της και τη διαδικασία προκειμένου να διαλύσει το κόμμα;
Μα φυσικά, Όλγα Γεροβασίλη. Επομένως μην μας κοροϊδεύετε. Εσείς φέρατε τον Κασσελακισμό. Εσείς διαλύσατε το μεγαλύτερο κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Εσείς είστε που δε σας πείραξε η “ατζέντα Ισλαμαμπάντ”, αλλά σας πείραξε ένα ερωτηματολόγιο στον iSyriza. Επομένως όχι, κάνεις και καμιά δεν θα συνταχθεί μαζί σας, ό,τι και να πείτε τώρα. Ούτε και θα σας σώσει ο Τσίπρας. Θα χάσετε παταγωδώς, όχι από τον Κασσελακη ή τον Κασσελακισμό, αλλά από την ίδια σας την ιδιοτέλεια και την απίστευτη ανικανότητά σας. Κυρίως όμως θα χάσετε για έναν πολύ σοβαρό λόγο: Δεν σας διαφοροποιεί τίποτε ουσιαστικά πολιτικό από τον Κασσελακισμό.
Ελπίζω από όλη αυτήν την ιστορία να βγει ένα καλό: Να αναγκαστείτε εσείς και ο στρατός από αργομόμισθους που έχετε γύρω σας να πάτε σπίτι, να βγείτε στην πραγματική αγορά εργασίας μπας και μπορέσει να αναπνεύσει κάποια στιγμή στο μέλλον η Αριστερά να αναπνεύσει χωρίς να της πατάτε το λαρύγγι».

πηγή: tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: