8.2 C
Karditsa
Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Στις πληγείσες περιοχές ο Λιούτας

Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα Παπαστεργίου για την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου σε μήνυμά τους για την 47η επέτειο από...

Δήμος Ελασσόνας: Μεταφέρει ευάλωτους πολίτες για εμβολιασμό στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας

Ο Δήμος Ελασσόνας στηρίζει ενεργά το εμβολιαστικό πρόγραμμα, κινητοποιώντας το σύνολο του μηχανισμού...

“Φάμπρικα” επιδοτήσεων με πλαστά τιμολόγια και καταθετήρια

Με εικονικά στοιχεία – τιμολόγια και καταθετήρια – λειτουργούσε το κύκλωμα, που εντόπισαν οι ελεγκτές ειδικών ερευνών...

Στο πλευρό όλων των πληγέντων σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, βρέθηκε και βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας.

Ο ίδιος άμεσα επικοινώνησε με όλους τους θεσμικούς φορείς και απευθείας επισκέφθηκε όλες τις πληγείσες περιοχές, οι οποίες εκτείνονται σε ένα πάρα πολύ μεγάλο εύρος του Νομού Τρικάλων. Ο Τρικαλινός βουλευτής συνομίλησε με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και με τους πληγέντες κατοίκους και διαπίστωσε από κοντά, ιδίοις όμμασι, τη μεγάλη έκταση των ζημιών σε καλλιέργειες αγροτών και κτηνοτρόφων και στις ιδιοκτησίες των κατοίκων.

Ο κ. Λιούτας άμεσα επικοινώνησε με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ Λάρισας, κ. Μιχάλη Λιόντο, και ζήτησε την τάχιστη εκτίμηση των ζημιών, τον γρήγορο υπολογισμό και την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων. Από την πλευρά του ο κ. Λιόντος δεσμεύθηκε προς τον κ. Λιούτα ότι άμεσα, Δευτέρα – Τρίτη της ερχόμενης εβδομάδας, τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές.

Επιπλέον ο Θανάσης Λιούτας δρομολογεί εκ νέου επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους Υπουργούς, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κώστα Καραμανλή, προκειμένου άμεσα να ξεκινήσει η αποκατάσταση όλων των ζημιών που προκλήθηκαν στις υποδομές και να θέσει εκ νέου επί τάπητος τη μεγάλη ανάγκη για την άμεση κατασκευή των φραγμάτων.

Ήδη σε προγενέστερη επικοινωνία και συνάντησή του με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Θανάσης Λιούτας είχε ζητήσει την άμεση υλοποίηση των φραγμάτων σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, προκειμένου να δημιουργηθεί η αναγκαία και απαιτούμενη αντιπλημμυρική προστασία.

Ο κ. Λιούτας συνομιλώντας με τους κατοίκους, δεσμεύθηκε ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις, ώστε τα φράγματα να προχωρήσουν και άμεσα να υλοποιηθούν.

Συγκεκριμένα ο Τρικαλινός βουλευτής σημείωσε, «Αυτό δεν είναι απλά μια υπόσχεση, είναι δέσμευση. Είναι ο αγώνας που δίνω συνεχώς από την πρώτη στιγμή που οι πολίτες του Νομού Τρικάλων με εξέλεξαν βουλευτή. Οι πολίτες, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και όλη η κοινωνία μας δεν μπορούν να μένουν απροστάτευτοι μπροστά στα ακραία καιρικά φαινόμενα, που αποτελούν μια πραγματική, μεγάλη και κρίσιμη απειλή. Πρέπει να θωρακιστούμε. Να θωρακιστεί ο τόπος. Οι πολίτες, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και η πρωτογενής μας παραγωγή».

Παράλληλα ο κ. Λιούτας χαιρέτισε και υπογράμμισε τη μέγιστη σημασία των μέτρων ελάφρυνσης και της πολιτικής της άμεσης αποκατάστασης των ζημιών λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που εξήγγειλε άμεσα η Κυβέρνηση για τις πληγείσες περιοχές. Ο Τρικαλινός βουλευτής τόνισε συγκεκριμένα ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ για ακόμη μια φορά αποδεικνύει τα γρήγορα αντανακλαστικά της και ότι εργάζεται πάντα με γνώμονα το μέγιστο όφελος της ελληνικής κοινωνίας.

Τέλος ο Θανάσης Λιούτας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον χαμό των ανθρώπων εξαιτίας των δραματικών καιρικών φαινομένων.
πηγή: tv10.gr

Ροή Ειδήσεων

“Φάμπρικα” επιδοτήσεων με πλαστά τιμολόγια και καταθετήρια

Με εικονικά στοιχεία – τιμολόγια και καταθετήρια – λειτουργούσε το κύκλωμα, που εντόπισαν οι ελεγκτές ειδικών ερευνών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων...

Για τις «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις» στην ΕΕ προετοιμάζεται ο Δήμος Τρικκαίων

Την προσπάθεια να υλοποιήσει δράσεις και έργα για τις «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις μέχρι το 2030» υλοποιεί ο...

Συνεργασία ΟΚΑΝΑ – Δ. Τρικκαίων για την πρόληψη και τις εξαρτήσεις

Θέματα συνεργασίας για τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει το Κέντρο Πρόληψης και η μονάδα του ΟΚΑΝΑ, αλλά και γενικότερα ζητήματα, συζητήθηκαν...

Ευρύ πεδίο συνεργασίας Παπαστεργίου – Μπάρτλε με ενίσχυση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

Με τον γνώριμο για τα Τρίκαλα Γερμανό Υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Νόρμπερτ Μπάρτλε, συναντήθηκε την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 ο Δήμαρχος...

Δήμος Ελασσόνας: Μεταφέρει ευάλωτους πολίτες για εμβολιασμό στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας

Ο Δήμος Ελασσόνας στηρίζει ενεργά το εμβολιαστικό πρόγραμμα, κινητοποιώντας το σύνολο του μηχανισμού και των υπηρεσιών του με...

Προσωρινή διοίκηση Γενικής Συνομοσπονδίας Παραγωγών – Επαγγελματιών – Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας

Πρόεδρος αναλαμβάνει ο σημερινός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης ο Κος...

Στην ίδια κατηγορία: