8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Στα Τοπία του Αρχαίου Δράματος»

Διαβάστε επίσης:

Μια καινοτόμος εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Στα Τοπία του Αρχαίου Δράματος» θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες στη Λάρισα και θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση των παραστάσεων στο Β’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας τον Μάιο του 2020 με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της δράσης Θεσσαλικό Θέατρο και Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας (διά της Διεύθυνσης Β’/βάθμιας): Με πεποίθηση ότι η οικοδόμηση θεσμών ξεκινάει από κάτω προς τα πάνω στοχεύουμε στην εξοικείωση των μαθητών της πόλης μας και του νομού όχι μόνο στην τέχνη του θεάτρου αλλά και στην τεράστια παρακαταθήκη του Αρχαίου Δράματος με έμφαση στη δυναμική του επίδραση στο σύγχρονο κόσμο. Θεωρούμε ότι αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος διάχυσης της τέχνης του θεάτρου σε μια πόλη με δύο αρχαία θέατρα στον αστικό ιστό. Η καινοτομία είναι ότι το Θεσσαλικό Θέατρο αναλαμβάνει τον ρόλο μέντορα σε αυτό το project με δύο τρόπους: Ο ένας είναι η οργάνωση βιωματικών εργαστηρίων με αναγνωρισμένους επαγγελματίες του θεάτρου που απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς της Β’ θμιας Εκπαίδευσης, και ο δεύτερος είναι η παρακολούθηση και η συμβουλευτική στο χώρο των προβών των σχολείων που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα από το Θεσσαλικό Θέατρο.

- Advertisement -

Η δράση αυτή διασυνδέεται και με τη Λάρισα-Πόλη που μαθαίνει.

Τη χρονική περίοδο 2019 -2020 τέσσερα σχολεία του Ν. Λάρισας παίρνουν μέρος στο project «Στα Τοπία του Αρχαίου Δράματος»:

-Γυμνάσιο – Λ.Τ Αρμενίου, με το έργο Χοηφόροι του Αισχύλου, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Δημήτρη Σακελλαρίου.

-Ιδιωτικό Γυμνάσιο Σχολή Καραβάνα, με το έργο Φιλοκτήτης του Σοφοκλή, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ελένη Παπακωστούλη.

-4ο ΓΕΛ Λάρισας με το έργο Όρνιθες του Αριστοφάνη, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Αγγελική Βόγια.

-1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου, με το έργο Αντιγόνη του Σοφοκλή, με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Αργύρη Γιουρούκη και τον κ. Δημήτρη Σακατζή.

Βιωματικά Εργαστήρια:

-Αρχαίο Δράμα: «Σκηνογραφικές και ενδυματολογικές προσεγγίσεις στο Αρχαίο Δράμα» με την Άση Δημητρολοπούλου (Αρχιτεκτόνισσα και σκηνογράφος – Διδάσκουσα στο Τμήμα Θεάτρου, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) 22 και 23 Φεβρουαρίου.

-Κώστας Βόμβολος: «Μέθοδος διδασκαλίας της μουσικής για τη δημιουργία Χορού» (Συνθέτης, Διδάσκων στο Τμήμα Θεάτρου, Α.Π.Θ.) 21 και 22 Μαρτίου.

-Μάρθα Φωκά: «Κατασκευή μάσκας» (Σκηνογράφος Α.Π.Θ.) 4 και 5 Απριλίου.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: