8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

«Σπάμε τον Κώδικα» από το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του Κέντρου Κοινότητας Δ. Τρικκαίων

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Διαβάστε επίσης:

«Αποκατάσταση και εκσυγχρονισμός των δικτύων άρδευσης του ΤΟΕΒ Ταυρωπού»

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, εκδόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η...

Ασφαλτόστρωση στο δρόμο Πυργετός-Κρανιά

Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εργασίες για τη βελτίωση του δρόμου που συνδέει...

Η Ζ. Μακρή στην παρουσίαση του βιβλίου του π. Θεόδωρου Β. Μπατάκα

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή...

Το ΚΕΜ του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και το πρόγραμμα HELIOS διοργανώνουν την Τρίτη 21 Μαρτίου, στις 10:00, στην αυλή του Κέντρου (Ομήρου 6) την εκδήλωση «Σπάμε τον Κώδικα – Καινοτομία για ένα μέλλον που βασίζεται στην ισότητα των φύλων χωρίς ρατσισμό».

- Advertisement -

Η δράση πραγματοποιείται τον μήνα Μάρτιο, στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται η Ημέρα της Γυναίκας και η Ημέρα κατά του Ρατσισμού. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τη διακόσμηση ενός φυσικού δέντρου της αυλής του Κέντρου μας, στολίζοντάς το με μηνύματα σε μωβ χρώμα γεμάτα συναισθήματα, ιδιότητες, χαρακτηριστικά των ίδιων των γυναικών.

Μία ομάδα Γυναικών, αποτελούμενη από μητέρες, επαγγελματίες, νοικοκυρές κ.α., με διαφορετικούς στόχους και δραστηριότητες θα μιλήσουν για τη ζωή τους, θα εκφράσουν τον εαυτό τους, τα βιώματα τους, θα καλλιεργήσουν τη θέληση, τη φιλία, την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία. Σκοπός της δράσης είναι η γνωριμία και η επικοινωνία γυναικών με διαφορετική κουλτούρα, αλλά κυρίως η στήριξη γυναικών που ζουν σε κοινωνικά ευαίσθητες συνθήκες.

Το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών προσπαθεί, ειδικά στις ευαίσθητες ομάδες της κοινωνίας μας όπως είναι η Γυναίκα και ιδιαίτερα η Μητέρα, να στηρίξει και συγχρόνως να μπορέσει να εκπαιδεύσει, να εξωτερικεύσει τις δυνάμεις, αλλά και τις ανάγκες που έχουν οι γυναίκες.

Αξίζει να σημειωθεί πως θα συμμετέχουν ωφελούμενες (ευπαθείς ομάδες, όπως γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες) του ΚΕΜ Δήμου Τρικκαίων.

Στον χώρο θα υπάρχει catering με καφέ που θα σερβιριστούν οι ωφελούμενες, καθώς θα μοιραστούν φυτά και κονκάρδες σε κάθε γυναίκα.

Ροή Ειδήσεων

Σε εξέλιξη εργασίες ευστάθειας σε τμήματα του δρόμου Μητρόπολη-Καστανιά

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εργασίες για την αποκατάσταση της ευστάθειας σε σημεία του δρόμου από Μητρόπολη Καρδίτσας έως την...

Ασφαλτόστρωση στο δρόμο Πυργετός-Κρανιά

Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εργασίες για τη βελτίωση του δρόμου που συνδέει τον Πυργετό με την Κρανιά....

Ανακατασκευή καλντεριμιού στο Βότση της Αλοννήσου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Το παραδοσιακό καλντερίμι στο Βότση της Αλοννήσου ανακατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση...

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Προγράμματα πιστοποιημένης κατάρτισης για 700 εργαζόμενους και επιχειρηματίες

Τη δυνατότητα σε 700 εργαζόμενους και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Λάρισας να αποκτήσουν πιστοποιημένες γνώσεις και...

Καρδίτσα: Σύγχρονα και ασφαλή πεζοδρόμια στην οδό Φαναρίου

Σύγχρονα και ασφαλή πεζοδρόμια κατασκευάζονται στην οδό Φαναρίου από τη δεξιά πλευρά στο δρόμο προς Μουζάκι έως την...

Θεσσαλία: Βιολογική αφύπνιση για την προστασία και τον εμπλουτισμό των υδατικών πόρων

«Tο νερό είναι δημόσιο αγαθό, πηγή ζωής, παραγωγής, ανάπτυξης και ευημερίας. Μια κρίσιμη υποδομή που χρειάζεται να παραμένει...

Στην ίδια κατηγορία: