8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Σκυλακάκης: Τα νέα μέτρα στηρίζουν τον ιδιωτικό τομέα που επλήγη από την πανδημία

Διαβάστε επίσης:

Γεννήματα από Αλμυρό: Να υλοποιηθούν το συντομότερο τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων

Τη δέσμευση ότι θα πιέσει την κυβέρνηση να ληφθούν μέτρα για να επιστρέψει στην κανονικότητα η...

Λάρισα-Κορωνοϊός: 7 νέα κρούσματα

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, την Τετάρτη (23/9) καταγράφηκαν 7 νέα κρούσματα του νέου...

Ο ΕΛΓΑ καταργεί το τέλος για τις δηλώσεις ζημιάς

«Μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καρδίτσα και στο πλαίσιο...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να συνδράμει, με τα νέα μέτρα στήριξης που έλαβε, τον ιδιωτικό τομέα ο οποίος επλήγη από την πανδημία του κορωνοϊού, αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του στο MEGA, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον ιδιωτικό τομέα που επλήγη από την πανδημία να ανακάμψει όσο γίνεται ταχύτερα με το νέο πακέτο μέτρων, που περιλαμβάνει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, δυνατότητα πρόσληψης χωρίς ασφαλιστικές εισφορές για έξι μήνες και μείωση εισφοράς αλληλεγγύης», σημείωσε.

Ειδικά για το μέτρο για την εισφορά αλληλεγγύης, ερωτηθείς γιατί αφορά μόνο στον ιδιωτικό τομέα και εξαιρείται ο δημόσιος τομέας, απάντησε ότι το μέτρο αυτό είναι καθαρά αναπτυξιακό και όχι μέτρο αναδιανομής.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναφερόμενος στη στόχευση των νέων μέτρων, τόνισε ότι είναι ένα μήνυμα προς τον ιδιωτικό τομέα. Ειδικότερα αναφέρθηκε στο «brain drain», δηλαδή τους εργαζομένους που είναι πολύ ανταγωνιστικοί διεθνώς και άφησαν την Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης για να εργαστούν στο εξωτερικό. «Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να βοηθήσουν στην νέα πορεία της χώρας» είπε.

«Ρίχνουμε το βάρος στον ιδιωτικό τομέα και όταν καταφέρουμε να έχουμε πραγματική ανάπτυξη και παραγόμενο πλούτο, τότε η αναδιανομή του πλούτου και στα φορολογικά μέτρα θα γίνεται ισότιμα», συμπλήρωσε.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης αναφέρθηκε επίσης στο νέο πρόγραμμα επιδότησης για 100.000 νέες θέσεις εργασίας και τόνισε ότι «θέλουμε να στείλουμε μήνυμα για την ανάγκη ανάπτυξης των επιχειρήσεων». 

Ερωτηθείς πώς θα γίνουν προσλήψεις τη στιγμή που υπάρχει αβεβαιότητα στην αγορά, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης σημείωσε ότι πράγματι υπάρχει αβεβαιότητα, «μας έχουν χτυπήσει Θεοί και δαίμονες» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην κρίση με την Τουρκία, το μεταναστευτικό και κυρίως την οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας.

«Συνεπώς στόχος της κυβέρνησης είναι με τα νέα μέτρα στήριξης να καταπολεμήσουμε την αβεβαιότητα των επιχειρήσεων και να επενδύσουν σε νέες θέσεις εργασίας» είπε.

Σχετικά με τον τρίτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής είπε ότι μπορούν να ενταχθούν και όσες επιχειρήσεις δεν κατάφεραν να ενταχθούν στον πρώτο και δεύτερο κύκλο.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης για το «Γέφυρα»

Θετικά απάντησε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο για παράταση για τις αιτήσεις για το πρόγραμμα «Γέφυρα», που λήγει στο τέλος του μήνα. Το πρόγραμμα για ευάλωτα νοικοκυριά λόγω Covid έχει μεγάλη επιτυχία και πολλές δεκάδες χιλιάδες έχουν κάνει αιτήσεις, σημείωσε.

«Είναι σημαντικό να καλυφθούν όσο περισσότεροι γίνεται, έχουμε προβλέψει δημοσιονομικό χώρο και το 2020 και για το 2021. Είναι στις προθέσεις του υπουργείου να έχουμε όσο τον δυνατόν περισσότερους στο πρόγραμμα Γέφυρα», τόνισε.

Τέλος σχετικά με τα έσοδα του Αυγούστου δεν έδωσε λεπτομέρειες, ανάφερε ωστόσο ότι «τα έσοδα του Αυγούστου ήταν διαφορετικά από του Ιουλίου», εννοώντας ότι πήγαν πολύ καλύτερα λόγω τουρισμού και μάλιστα του εσωτερικού τουρισμού.

Σημείωσε εξάλλου ότι «τα έσοδα από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές έχουν βελτιωθεί».

«Για το γ΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας θα είναι κατά τι καλύτερο από το β’ τρίμηνο και το δ΄ τρίμηνο θα είναι πολύ καλύτερο από το γ’ τρίμηνο» είπε εξάλλου ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σχετικά με την ύφεση για το 2020, και την πρόβλεψη να κινηθεί γύρω στο 8%, είπε ότι «αν δεν υπάρξει ένα εκτεταμένο λoκντάουν στην οικονομία, τότε δεν είμαστε έξω από τις προβλέψεις μας». 

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Κορωνοϊός: 7 νέα κρούσματα στη Θεσσαλία- 4 στη Λάρισα και 3 στα Τρίκαλα

Σε 7 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη Θεσσαλία, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές. Σύμφωνα με τα...

Καρδίτσα: Στην 43χρονη φαρμακοποιό ανήκει το πτώμα που βρέθηκε στη γέφυρα Μαγουλίτσα

Στην 43χρονη φαρμακοποιό που αγνοείτο από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής όταν ο "Ιανός" έπληξε την περιοχή της Θεσσαλίας ανήκει το πτώμα...

Κορωνοϊός: 342 νέα κρούσματα, εννέα θάνατοι και 68 διασωληνωμένοι

Σε 342 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 24 συνδέονται με γνωστές συρροές...

Ελαιοκομία: 126 εκατ. σε 145 χιλιάδες γεωργούς

Στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απεστάλη (Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020) για διαβούλευση, το νέο μέτρο (Μ21) του Προγράμματος...

Μητσοτάκης για κορωνοϊό: Το δίλημμα είναι αυτοπροστασία ή καραντίνα

«Έχουμε περάσει επτά δύσκολους μήνες. Η κυβέρνηση, θυμίζω, μάχεται ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα: Εθνικά θέματα, Μεταναστευτικό, Οικονομία, αλλά...

Γεωργιάδης: Δίνουμε μάχη να το αποφύγουμε το lockdown

ΑΠΕ-ΜΠΕ «Το lockdown δεν θα γίνει ούτε αύριο ούτε μεθαύριο. Δίνουμε μάχη να το αποφύγουμε. Έχοντας πλήρη επίγνωση της ζημίας που θα προκαλούσε στην ελληνική...

Στην ίδια κατηγορία: