8.2 C
Karditsa
Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Σεμινάρια μαγειρικής με ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας

Διαβάστε επίσης:

Πλήρης οδηγός για Power Pass, Fuel Pass και αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών

Λίγες ημέρες απομένουν ακόμη για την υποβολή αιτήσεων για το Power Pass, με τη συμμετοχή να είναι...

Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-59 ετών

Σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της...

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) επενδύει σταθερά στη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση της νέας γενιάς των μαγείρων γύρω από το ψάρι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Στο πλαίσιο αυτό, το Fish from Greece Cooking Academy της ΕΛΟΠΥ διοργάνωσε δύο σεμινάρια στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDΕ στα τέλη του 2021, σε συνεργασία με τους πρεσβευτές του ελληνικού ψαριού – τον σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη, που πρόσφατα κατέκτησε και ένα αστέρι MICHELIN για το εστιατόριό του “CTC”, και τον food blogger – μάγειρα, Γιάννη Μπουροδήμο.

Στο 1ο σεμινάριο με θέμα «Η δημιουργική κουζίνα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη με φρέσκα ψάρια Ιχθυοκαλλιέργειας Fish From Greece» ο σεφ τόνισε ότι η επιτυχία μιας γαστρονομικής σύνθεσης είναι ένας συνδυασμός σωστής τεχνικής και άριστης πρώτης ύλης και έδωσε έμπνευση στους σπουδαστές παρουσιάζοντας τρεις πρωτότυπες συνταγές: Λαβράκι φρικασέ με baby μαρούλι και αυγολέμονο από ξινόγαλα, Ταρτάρ από φαγκρί βραχύπτερο σαν αθηναϊκή σαλάτα με δάκρυα μαστίχας, και The Classic Unclassic Burger από κρανιό.

Στο 2ο σεμινάριο με θέμα «Ελαφριές συνταγές για πριν ή μετά τις γιορτές από τον Γιάννη Μπουροδήμο με ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece» ο δημοφιλής μάγειρας και food blogger μοιράστηκε τις γαστρονομικές του εμπειρίες με τους σπουδαστές της σχολής και παρουσίασε ιδιαίτερους συνδυασμούς γεύσεων που παντρεύονται ιδανικά με ψάρι. Οι συνταγές που παρουσιάστηκαν ήταν οι εξής: Φιλέτα κρανιού μπρεζέ σε χυμό πορτοκάλι-μάνγκο που συνοδεύονται από κινόα μαγειρεμένη σε γάλα καρύδας και lime, Φιλέτα τσιπούρας με καρύδα και σάλτσα ροδιού, Φαγκρί πουτανέσκα με σπανάκι και ζυμαρικά ολικής άλεσης και Ασιατική σαλάτα με νούντλς και λαβράκι.

- Advertisement -

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και έναν χρόνο η ΕΛΟΠΥ συνεργάζεται με τον Όμιλο LE MONDE προσφέροντας δωρεάν τα ψάρια για τις ανάγκες των εργαστηριακών τους μαθημάτων. Οι εκπαιδευτικές δράσεις από το Fish from Greece Cooking Academy θα συνεχιστούν και το 2022, σε συνεργασία με καταξιωμένους σεφ, μάγειρες και food bloggers, αναδεικνύοντας την ποιότητα, τη φρεσκάδα, τη γεύση και την ευελιξία των ψαριών ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας.

Σχετικά με την ΕΛΟΠΥ και το FFG
Η ΕΛΟΠΥ, φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής και εξάγουν τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου.
Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα τον σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας.
Τα προϊόντα των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ φέρουν την πιστοποίηση και συλλογική σήμανση Fish from Greece που αποτελεί σφραγίδα ποιότητας για τους καταναλωτές. Το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece είναι μια γευστική, ασφαλής και θρεπτική επιλογή. Μεγαλώνει στο φυσικό του περιβάλλον, στα πεντακάθαρα, διάφανα νερά της χώρας μας, κάτω από αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφεται με πλήρως ισορροπημένες GMO-free ιχθυοτροφές.

Ροή Ειδήσεων

Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-59 ετών

Σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της covid-19 με την 2η αναμνηστική...

Πλήρης οδηγός για Power Pass, Fuel Pass και αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών

Λίγες ημέρες απομένουν ακόμη για την υποβολή αιτήσεων για το Power Pass, με τη συμμετοχή να είναι αρκετά υψηλή. Παράλληλα ανοικτή είναι...

Τέταρτη δόση: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα

Την Δευτέρα 27 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού (2η αναμνηστική)...

Ηλ. Μόσιαλος: Ανεπαρκή τα δεδομένα για τέταρτη δόση εμβολίου στις ηλικίες 30-59 ετών

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιτελέσει σημαντικό έργο στη διάρκεια της πανδημίας. Όμως η εισήγησή της για την...

Νέα πεζοδρόμια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου

Ξεκινά το έργο της κατασκευής πεζοδρομίων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε...

Ζέττα Μακρή: Μια ειρηνική, δημοκρατική και ανοιχτή αγκαλιά

Την 20ή Ιουνίου καλωσορίσαμε στο υπουργείο Παιδείας μαθήτριες και μαθητές πρόσφυγες από τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ριτσώνα και τις Θερμοπύλες με...

Στην ίδια κατηγορία: