8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Σε κατάληψη 26 Γυμνάσια και Λύκεια στη Μαγνησία

Διαβάστε επίσης:

Σε 26 ανέρχονται τα σχολικά συγκροτήματα στη Μαγνήσια που είναι σήμερα σε κατάληψη με απόφαση των μαθητών, οι οποίοι αντιδρούν στη χρήση μάσκας αλλά και στον αριθμό μαθητών ανά τάξη.

Όπως έγινε γνωστό από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όλα τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ του πολεοδομικού συγκροτήματος δε λειτουργούν.

Επίσης, πολλά από τα Γυμνάσια που συστεγάζονται με Λύκεια, τελούν υπό κατάληψη. Επιπλέον, οι μαθητές ανά σχολείο έχουν επί μέρους αιτήματα. Οι καταλήψεις οργανώθηκαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και με επικοινωνία που υπήρξε και με συντονιστικό μαθητών από την Αθήνα, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια που τα κοινωνικά δίκτυα μπήκαν στη ζωή και των μαθητών.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σημάδια εγκατάλειψης και επικινδυνότητας στην πλατεία στο Σουτραλί

Έντονα τα σημάδια της εγκατάλειψης και της επικινδυνότητας στην πλατεία και παιδική χαρά στο Σουτραλί της Αγριάς που άφησε «στη μέση» ο εργολάβος, με φορέα υλοποίησης τον δήμο Βόλου. Η παιδική χαρά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ενώ τα όμορα παλιά κτίρια κινδυνεύουν να γκρεμιστούν και η δημοτική αρχή έχει τοποθετήσει περιμετρικά κάποια κόκκινα πλαστικά που πέφτουν από τον αέρα.

Τα όποια έργα ήδη έγιναv όπως τα παγκάκια, έχουν ξεφτίσει, τα λίγα φυτά που φυτεύτηκαν χάλασαν, ενώ τα χόρτα έχουν γίνει θηριώδη. Τα παιδιά συνεχίζουν να παίζουν στον χώρο με κίνδυνο να τραυματιστούν. «Θα γίνει ατύχημα και κανείς μετά δεν θα αναλαμβάνει την ευθύνη», τονίζουν κάτοικοι της περιοχής και ζητούν να ολοκληρωθεί το έργο το συντομότερο δυνατό.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Βόλου, και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Φορέας Υλοποίησης και κύριος του έργου είναι ο Δήμος Βόλου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 335.000 ευρώ.

Το έργο αφορά στην διαμόρφωση πλατείας στο Ο.Τ. ΚΧ115, στη συμβολή των οδών Τσατάλου – Ηρ. Πολυτεχνείου – Σουτραλή, συνολικής επιφάνειας 2.750,60m2 . Περιλαμβάνει τη δημιουργία μίας παιδικής χαράς στο πίσω μέρος της περιοχής παρέμβασης η οποία θα έχει πρόσβαση από τη πλατεία και από την οδό Τσατάλου , ενώ ανάμεσα στα πέτρινα κτίρια και την παιδική χαρά παρεμβάλλονται ζώνες πρασίνου, ζώνες ελεύθερης κίνησης καθώς και ζώνες ανάπαυσης.

Το έργο στοχεύει στην αναβάθμιση του κοινόχρηστου χώρου, στην ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας και στον εξοπλισμό της περιοχής με υποδομές ανάπτυξης και βελτίωσης της καθημερινής ζωής των κατοίκων. Με το έργο επιτυγχάνεται η δημιουργία μιας «ανάσας» στον οικισμό της Αγριάς, όπου δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος για περίπατο και ανάπαυση, και η ενίσχυση του «πρασίνου» στον αστικό ιστό μέσα στα πλαίσια του βιώσιμου σχεδιασμού. Το έργο αφορά τη διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων, κατασκευή παιδικών χαρών και χώρων πρασίνου και αναψυχής που θα είναι ασφαλείς για τα παιδιά, με τη χρήση οικολογικών στοιχείων, με στόχο την αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων, την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και την περιβαλλοντική αναβάθμιση.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Ροή Ειδήσεων

Κορωνοϊός: 2.854 νέα κρούσματα, 7 θάνατοι, 130 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.854 , εκ των...

Έρχονται 15.000 προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

Το σχέδιο για Ενοπλες Δυνάμεις σε νέες δομές και με μεγάλη ανανέωση έμψυχου δυναμικού, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οταν ο υπουργός Αμυνας...

Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο για τους πελάτες του Piraeus Private Banking

Το Private Banking της Τράπεζας Πειραιώς διευρύνει τις επιλογές διαχείρισης περιουσίας που προσφέρει στους πελάτες του, με το...

Οι τάσεις στις αγορές αγροτικών προϊόντων

Μικτή εικόνα παρουσίασαν οι διεθνείς μετοχικές αγορές, με τον S&P500 (+2,21%) να υπεραποδίδει, ενώ πιέσεις δέχθηκε ο MSCIEM (-3,23%) σε μηνιαίο επίπεδο....

Ολοκληρώνεται το φράγμα Ληθαίου

Τη σύμβαση για την ολοκλήρωση του φράγματος Ληθαίου, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το έργο προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από...

Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας: Απαλλαγή από τέλη ύδρευσης για μη κατοικήσιμα ακίνητα λόγω του σεισμού

Την απαλλαγή τους από τέλη ύδρευσης μπορούν να ζητήσουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων στο Δήμο Ελασσόνας που είναι...

Στην ίδια κατηγορία: