8.2 C
Karditsa
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Ραβανί με παγωτό καϊμάκι

Διαβάστε επίσης:

Το ραβανί είναι έτοιμο αν η όψη του είναι ροδοκόκκινη και αν βγει στεγνό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε στιγμιαία στο κέντρο του γλυκού.
ΥΛΙΚΑ
50γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ λιωμένο και λίγο ακόμη για το άλειμμα του ταψιού
5 αβγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
230γρ. ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας επιπλέον
250γρ. σιμιγδάλι ψιλό και λίγο ακόμη για το πασπάλισμα του ταψιού
75γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
3-4 κομματάκια μαστίχα Χίου
50γρ. αμύγδαλο φιλέ για τη διακόσμηση
2-3 βανίλιες
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
25γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ λιωμένο
500γρ. ζάχαρη
250ml νερό
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει και να ασπρίσει το μείγμα. Βάζουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μαζί με τη μαστίχα και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τα Χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα λίγη λίγη στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ με το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και τα κοπανισμένα αμύγδαλα, δουλεύοντας απαλά το μείγμα με σπάτουλα μέχρι να γίνει ομοιογενές. Τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ και ανακατεύουμε λίγο ακόμη για να ενσωματωθεί. Αλείφουμε ένα μεσαίο ταψί με λίγο βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ, το πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε. Το ισιώνουμε με τη σπάτουλα και πασπαλίζουμε από πάνω τα αμύγδαλα φιλέ. Τοποθετούμε το γλυκό στη χαμηλή θέση του φούρνου και το ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει. Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το χαράζουμε σε κομμάτια και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Ετοιμάζουμε και το σιρόπι βράζοντας σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, για 7 λεπτά. Αφού βράσει, προσθέτουμε το βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ, ανακατεύουμε και περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το καυτό σιρόπι, ρίχνοντάς το κουταλιά κουταλιά. Αφήνουμε το γλυκό να απορροφήσει καλά όλο το σιρόπι και να κρυώσει. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε το γλυκό σκέτο ή με παγωτό καϊμάκι.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ροή Ειδήσεων

Ο Δ. Τρικκαίων συγκεντρώνει παιχνίδια για παιδιά οικογενειών με δυσχέρειες

Μπορεί η πανδημία να διέκοψε τη δράση, αλλά ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να στηρίζει παιδιά οικογενειών με οικονομικές...

Χρ. Τριαντόπουλος: Οι καστανοπαραγωγοί του Πηλίου αποζημιώθηκαν για πέρυσι με 710.000 ευρώ- Και φέτος θα συνεχιστεί η στήριξη του κράτους

Σε συνέχεια σχετικής συνεργασίας, αλλά και πρόσκλησης από τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022, ο Υφυπουργός...

Νίκαια: Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου ενημερωτική ημερίδα για τη νέα ΚΑΠ

Ενημερωτική ημερίδα για τη Νέα ΚΑΠ διοργανώνεται την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας από τη Γενική...

Τα τσιπουράδικα του Βόλου και η ιστορία τους

Όταν κάποιος επισκέπτεται τον Βόλο, το πρώτο του ερώτημα είναι πλέον κλασσικό: «Πού να πάω για τσίπουρο; Τι...

Θανάσης Παιδής στην 6η Ανάβαση Ελασσόνας: Διοργάνωση – θεσμός που ανοίγει τις πύλες της εξωστρέφειας

Ιδιαίτερα σημαντική και εξόχως επιτυχημένη ήταν η διοργάνωση της 6ης Ανάβασης Ελασσόνας, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό...

Συνάντηση εργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Καρδιτσιωτών οινοπαραγωγών

Συνεχίζονται οι συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Γιάννη Μπουτίνα με Θεσσαλούς οινοποιούς στο πλαίσιο του νέου αγροτουριστικού σχεδίου της Περιφέρειας « Δρόμοι του...

Στην ίδια κατηγορία: