8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Προχωρά η «πράσινη» επένδυση της ΔΕΥΑΤ με φωτοβολταϊκά στο Διαλεκτό

Διαβάστε επίσης:

Με την περιβαλλοντική αδειοδότηση από την αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε. Τρικάλων, προχωρά το μεγάλο και σημαντικό περιβαλλοντικό έργο της ΔΕΥΑΤ: ο φωτοβολταϊκός σταθμός στο Διαλεκτό.
Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της ΠΕ Τρικάλων (τμήμα Περιβάλλοντος) αποφάσισε την υπαγωγή του έργου «Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 4,60 MW ιδιοκτησίας της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρεύσεως – Αποχετεύσεως (ΔΕΥΑ) Τρικάλων» στις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις.
Η εν λόγω απόφαση αποτελεί δικαίωση, καθώς σημαίνει ότι όλη η διαδικασία υλοποιήθηκε με βάση τα προβλεπόμενα για μια μεγάλη και ουσιαστική επένδυση προς όφελος των κατοίκων. Για το έργο μάλιστα, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση, θα υπάρχει και συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων.
Επόμενο βήμα, η έγκριση από τον ΔΕΔΔΗΕ, ώστε το έργο να ενταχθεί κανονικά στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όπου ήδη η ΔΕΥΑΤ το έχει υποβάλλει.
Το συγκεκριμένο έργο
– αφορά σε φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 4,60 ΜW
– υλοποιείται σε έκταση που παραχώρησε ο Δήμος Τρικκαίων στη ΔΕΥΑΤ
– προϋπολογίζεται σε 3.881.200€ (με ΦΠΑ)
– θα παράγει 7.100.000 kWh το χρόνο
– χρηματοδοτείται από το «Αντώνης Τρίτσης».
Υπενθυμίζεται ότι με το έργο, μειώνονται τα χρήματα που καταβάλλει η ΔΕΥΑΤ στη ΔΕΗ και επομένως αυτά θα οδεύουν σε νέα έργα για όλους τους κατοίκους του Δήμου.
Όπως χαρακτηριστικά το είχε περιγράψει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Χρήστος Αναστασίου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον περασμένο Φεβρουάριο «η ΔΕΥΑΤ δε θα έχει πλέον συνέταιρο τη ΔΕΗ».
Επίσης, μειώνεται η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από την καύση λιγνίτη για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και ενισχύονται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Ειδικά, δε, για τους κατοίκους του Διαλεχτού, η ΔΕΥΑΤ ενέκρινε να παρασχεθούν αντισταθμιστικά οφέλη: μείωση κατά 50% του συνόλου του λογαριασμού για κάθε οικογένεια (π.χ. από 30€, θα πληρώνει 15€), αύξηση κατά 20.000€ των χρημάτων για πρόσθετα έργα στο Διαλεχτό.

Ροή Ειδήσεων

Κορωνοϊός: 2.854 νέα κρούσματα, 7 θάνατοι, 130 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.854 , εκ των...

Έρχονται 15.000 προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

Το σχέδιο για Ενοπλες Δυνάμεις σε νέες δομές και με μεγάλη ανανέωση έμψυχου δυναμικού, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οταν ο υπουργός Αμυνας...

Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο για τους πελάτες του Piraeus Private Banking

Το Private Banking της Τράπεζας Πειραιώς διευρύνει τις επιλογές διαχείρισης περιουσίας που προσφέρει στους πελάτες του, με το...

Οι τάσεις στις αγορές αγροτικών προϊόντων

Μικτή εικόνα παρουσίασαν οι διεθνείς μετοχικές αγορές, με τον S&P500 (+2,21%) να υπεραποδίδει, ενώ πιέσεις δέχθηκε ο MSCIEM (-3,23%) σε μηνιαίο επίπεδο....

Ολοκληρώνεται το φράγμα Ληθαίου

Τη σύμβαση για την ολοκλήρωση του φράγματος Ληθαίου, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το έργο προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από...

Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας: Απαλλαγή από τέλη ύδρευσης για μη κατοικήσιμα ακίνητα λόγω του σεισμού

Την απαλλαγή τους από τέλη ύδρευσης μπορούν να ζητήσουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων στο Δήμο Ελασσόνας που είναι...

Στην ίδια κατηγορία: