8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

O Βορίδης καλόπιασε τον νέο Επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ!

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Πανούσης: «Ορθώς η ευθύνη της ΕΥΠ είναι στα χέρια του πρωθυπουργού»

«Αν κάνουμε παιχνίδια κομματικής εκμετάλλευσης σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας θα είμαστε άξιοι της...

Η Πανσέληνος του Αυγούστου: Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, μουσεία

Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία σε ολόκληρη τη...

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Για έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις μεσημεριανές και...

Η «πρώτη» του νέου Επιτρόπου Γεωργίας της ΕΕ, του Πολωνού Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, στη Σύνοδο των Υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες, συνοδεύθηκε από μια ελληνική πρόσκληση.

Ο δικός μας, Μάκης Βορίδης έπιασε κουβέντα μαζί του και μάλιστα όχι μόνο τα είπαν αλλά τον προσκάλεσε και στην Ελλάδα για να γνωριστεί με τους Έλληνες αγρότες, να μάθει από πρώτο χέρι τα ζητήματα που τους απασχολούν και να γευτεί, βέβαια, και την ελληνική φιλοξενία.

Πάντως η πρώτη αυτή επαφή των δύο ανδρών φαίνεται να ικανοποίησε και τις δύο πλευρές αφού μάλιστα και ο Έλληνας Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα συνεργαστεί στενά με τον νέο Επίτροπο για την επίτευξη των κοινών στόχων της Ένωσης.

- Advertisement -

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο κ. Βορίδης είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του όσα είχε πει στο πρόσφατο παρελθόν ο, ακόμη τότε υποψήφιος, Επίτροπος από την Πολωνία είχε ταχθεί υπέρ της εξωτερικής σύγκλισης, κάτι που δεν συμφέρει την Ελλάδα.

Για όσους δεν γνωρίζουν το ζήτημα της εξωτερικής σύγκλισης αφορά την εξίσωση των πληρωμών ενισχύσεων για τους Ευρωπαίους αγρότες και τέθηκε από τις 10 «νέες» χώρες της Ανατ. Ευρώπης – ανάμεσά τους και η Πολωνία – που εντάχθηκαν στην ΕΕ και ζητούν να λάβουν μεγαλύτερο μερίδιο ενισχύσεων σε βάρος των 15 παλαιότερων χωρών μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ο Μάκης Βορίδης γνωρίζει πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για τον ελληνικό πρωτογενή τομέα και ήδη έχει κινηθεί προς την κατεύθυνση της δημιουργίας κοινού μετώπου με χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Μάλτα και η Κύπρος.

Έτσι η προσέγγιση με τον εκ Πολωνίας νέο Επίτροπο Γεωργίας, ήταν περισσότερο από επιβεβλημένη και ο Έλληνας υπουργός γνωρίζει πολύ καλά τον ρόλο που παίζει η διπλωματία του χαμόγελου, της ευγένειας και της φιλοξενίας!

Ροή Ειδήσεων

Αυξήσεις «φωτιά» σε βασικά είδη διατροφής

Τιμές που καίνε την τσέπη αντικρύζουν μέρα με τη μέρα οι καταναλωτές στα βασικά προϊόντα.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Για έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, το επόμενο τριήμερο,...

Η Πανσέληνος του Αυγούστου: Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, μουσεία

Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία σε ολόκληρη τη χώρα υποδέχονται απόψε το κοινό...

Γιάννης Πανούσης: «Ορθώς η ευθύνη της ΕΥΠ είναι στα χέρια του πρωθυπουργού»

«Αν κάνουμε παιχνίδια κομματικής εκμετάλλευσης σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας» σημείωσε ο καθηγητής...

Λοβέρδος για υπόθεση Ανδρουλάκη: “Δεν είναι λόγος για να πάμε σε εκλογές”

«Και εγώ στη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη δεν πρόκειται να πήγαινα να ενημερωθώ. Σωστά κάνει και δεν πάει»,...

Τέλος η ενισχυμένη εποπτεία

«Ένας μεγάλος εθνικός στόχος επετεύχθη: Η Ελλάδα επιστρέφει, μετά από 12 χρόνια, στην ευρωπαϊκή κανονικότητα», σημειώνει ο υπουργός...

Στην ίδια κατηγορία: