8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

O Βορίδης καλόπιασε τον νέο Επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ!

Διαβάστε επίσης:

Η «πρώτη» του νέου Επιτρόπου Γεωργίας της ΕΕ, του Πολωνού Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, στη Σύνοδο των Υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες, συνοδεύθηκε από μια ελληνική πρόσκληση.

Ο δικός μας, Μάκης Βορίδης έπιασε κουβέντα μαζί του και μάλιστα όχι μόνο τα είπαν αλλά τον προσκάλεσε και στην Ελλάδα για να γνωριστεί με τους Έλληνες αγρότες, να μάθει από πρώτο χέρι τα ζητήματα που τους απασχολούν και να γευτεί, βέβαια, και την ελληνική φιλοξενία.

- Advertisement -

Πάντως η πρώτη αυτή επαφή των δύο ανδρών φαίνεται να ικανοποίησε και τις δύο πλευρές αφού μάλιστα και ο Έλληνας Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα συνεργαστεί στενά με τον νέο Επίτροπο για την επίτευξη των κοινών στόχων της Ένωσης.

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο κ. Βορίδης είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του όσα είχε πει στο πρόσφατο παρελθόν ο, ακόμη τότε υποψήφιος, Επίτροπος από την Πολωνία είχε ταχθεί υπέρ της εξωτερικής σύγκλισης, κάτι που δεν συμφέρει την Ελλάδα.

Για όσους δεν γνωρίζουν το ζήτημα της εξωτερικής σύγκλισης αφορά την εξίσωση των πληρωμών ενισχύσεων για τους Ευρωπαίους αγρότες και τέθηκε από τις 10 «νέες» χώρες της Ανατ. Ευρώπης – ανάμεσά τους και η Πολωνία – που εντάχθηκαν στην ΕΕ και ζητούν να λάβουν μεγαλύτερο μερίδιο ενισχύσεων σε βάρος των 15 παλαιότερων χωρών μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ο Μάκης Βορίδης γνωρίζει πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για τον ελληνικό πρωτογενή τομέα και ήδη έχει κινηθεί προς την κατεύθυνση της δημιουργίας κοινού μετώπου με χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Μάλτα και η Κύπρος.

Έτσι η προσέγγιση με τον εκ Πολωνίας νέο Επίτροπο Γεωργίας, ήταν περισσότερο από επιβεβλημένη και ο Έλληνας υπουργός γνωρίζει πολύ καλά τον ρόλο που παίζει η διπλωματία του χαμόγελου, της ευγένειας και της φιλοξενίας!

Ροή Ειδήσεων

Επιδοτούμενα αγροτικά “Φωτοβολταϊκά στη Στέγη” για μείωση του κόστους παραγωγής

Η ενεργειακή κρίση ανέδειξε το πλέον σημαντικό ζήτημα της ενεργειακής αυτάρκειας. Ο αγροτικός τομέας, ο οποίος πλήττεται καίρια...

Οικονομία και υγεία τα «κλειδιά» της ΝΔ για την βελτίωση της καθημερινότητας την επόμενη τετραετία

Οικονομία και υγεία βαραίνουν όλο και περισσότερο το καντάρι της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ, θέτοντας στο επίκεντρο τη...

Δήμος Καρδίτσας: κατάρτηση μητρώου ευάλωτων πολιτών

Στο πλαίσιο των δράσεων για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των πολιτών από την περιοχή που τεκμηριωμένα εκτιμάται ότι...

Κώστας Τσιάρας: Ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ στις 25 Ιουνίου με ορίζοντα τετραετίας

«Στις 25 Ιουνίου πρέπει να έχουμε ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ, με ορίζοντα τετραετίας» τόνισε στις ομιλίες...

Πανελλήνιες: Πως οι γονείς μπορούν να στηρίξουν τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις;

Γράφει η Ξένια Ι. Παρασκευοπούλου Σχολική Ψυχολόγος Συνεργάτης Τμήματος...

Συμβάσεις μεταξύ ΗΡΩΝ και RWE-ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Την υπογραφή μακροχρόνιων Συμβάσεων Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPAs) από ανανεώσιμες πηγές με τις εταιρείες RWE Renewables Europe &...

Στην ίδια κατηγορία: