8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Νέος κύκλος εργαστηρίων υφαντικής στο Λαογραφικό Μουσείο

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Διαβάστε επίσης:

Ο Νίκος Τζούμας στη Γ.Σ. εργαζομένων της Cosmote και στον αγώνα μπάσκετ κοριτσιών του ΓΕΛ Σκοπέλου

Το «παρών» έδωσε ο Υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Νίκος...

«Αποκατάσταση και εκσυγχρονισμός των δικτύων άρδευσης του ΤΟΕΒ Ταυρωπού»

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, εκδόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η...

Η Ζ. Μακρή στην παρουσίαση του βιβλίου του π. Θεόδωρου Β. Μπατάκα

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή...

Έπειτα από την ολοκληρωμένη πραγματοποίηση ήδη δύο κύκλων επιμορφωτικών εργαστηρίων στην παραδοσιακή τέχνη του αργαλειού που πραγματοποιήθηκαν στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας σε σύμπραξη με το Επιμελητήριο Λάρισας, το Μουσείο πρόκειται να πραγματοποιήσει έναν νέο κύκλο επιμορφωτικών εργαστηρίων υφαντικής για αρχαρίους στις 20 και 21 Μαρτίου 2023.

- Advertisement -

Θα συμμετέχουν δέκα επιμορφούμενοι/-ες, οι οποίοι/-ες θα ολοκληρώσουν την επιμόρφωση σε δύο τετράωρα από τις 09:45 –έως 13:45. Τα εργαστήρια θα υλοποιούνται στο Μουσείο δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του Μουσείου 2410-239.446.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκπαιδευόμενοι θα γνωρίσουν την παραδοσιακή τέχνη του αργαλειού, καθώς και όλα τα στάδια επεξεργασίας του μαλλιού ωσότου μετατραπεί σε στημόνι και υφάδι.

Θα ενημερωθούν στο θεωρητικό μέρος για τη σύνδεση με τη λαογραφία, για την ιστορία και την εξέλιξη της τεχνικής και εν συνεχεία, θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στη λειτουργία των νέων αργαλειών.

Θα εξασκηθούν στην τεχνική και θα μυηθούν στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους υφάσματα. Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή τους θα πάρουν μαζί τους το δικό τους μοναδικό έργο.

Στόχος των εργαστηρίων είναι η αναβίωση της παραδοσιακής τέχνης της χειροκίνητης μηχανής ύφανσης και η γνωριμία των εκπαιδευόμενων με την τέχνη αυτή και τις νέες δυνατότητες που μπορεί να δώσει η ενασχόληση με τον αργαλειό.

Θα τους δοθεί η δυνατότητα να μάθουν πώς μπορεί η τέχνη να χρησιμοποιηθεί σήμερα για την παραγωγή χειροποίητων έργων στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και μέσα από την παραδοσιακή οικοτεχνία να αναδειχθεί η σημαντικότητα και αναγκαιότητα της σωστής και πλήρους ανάπτυξης της νέας αστικής οικοτεχνίας του μαλλιού του σήμερα.

Σε δεύτερο χρόνο, θα ακολουθήσει η πραγματοποίηση σεμιναρίων με εξειδίκευση σε τεχνικές ύφανσης για το επίπεδο των προχωρημένων που έχουν ήδη συμμετάσχει στους προηγούμενους κύκλους. Τα σεμινάρια υφαντικής θα συνεχίζουν να πραγματοποιούνται κατά καιρούς, σε ημερομηνίες που θα ανακοινώνονται κάθε φορά.

Ροή Ειδήσεων

Σε εξέλιξη εργασίες ευστάθειας σε τμήματα του δρόμου Μητρόπολη-Καστανιά

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εργασίες για την αποκατάσταση της ευστάθειας σε σημεία του δρόμου από Μητρόπολη Καρδίτσας έως την...

Ασφαλτόστρωση στο δρόμο Πυργετός-Κρανιά

Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εργασίες για τη βελτίωση του δρόμου που συνδέει τον Πυργετό με την Κρανιά....

Ανακατασκευή καλντεριμιού στο Βότση της Αλοννήσου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Το παραδοσιακό καλντερίμι στο Βότση της Αλοννήσου ανακατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση...

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Προγράμματα πιστοποιημένης κατάρτισης για 700 εργαζόμενους και επιχειρηματίες

Τη δυνατότητα σε 700 εργαζόμενους και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Λάρισας να αποκτήσουν πιστοποιημένες γνώσεις και...

Καρδίτσα: Σύγχρονα και ασφαλή πεζοδρόμια στην οδό Φαναρίου

Σύγχρονα και ασφαλή πεζοδρόμια κατασκευάζονται στην οδό Φαναρίου από τη δεξιά πλευρά στο δρόμο προς Μουζάκι έως την...

Θεσσαλία: Βιολογική αφύπνιση για την προστασία και τον εμπλουτισμό των υδατικών πόρων

«Tο νερό είναι δημόσιο αγαθό, πηγή ζωής, παραγωγής, ανάπτυξης και ευημερίας. Μια κρίσιμη υποδομή που χρειάζεται να παραμένει...

Στην ίδια κατηγορία: