8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Νέα εποχή, νέα, σύγχρονη λαϊκή αγορά στα Τρίκαλα

Διαβάστε επίσης:

Με μια τακτοποιημένη και λειτουργικότερη εγκατάσταση για τη λαϊκή αγορά, ο Δήμος Τρικκαίων εκσυγχρονίζει την εμπορική «καρδιά» των Τρικάλων. Σχεδόν μετά από 40 χρόνια συζητήσεων επί συζητήσεων, η νέα λαϊκής αγορά αποκαλύφθηκε την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021.

Ηταν μια προσπάθεια του Δήμου Τρικκαίων ήδη από το 2015, να δοθεί λύση, αλλά και νέα μορφή, σε ένα σημείο αναφοράς για όλη την πόλη, τον Δήμο, τον νομό Τρικάλων. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 585.000€ με πόρους του Δήμου και του «Πράσινου Ταμείου».

Η νέα λαϊκή αγορά λειτουργεί καθημερινώς πλην Κυριακής στην κεντρική νησίδα των οδών Ηρώων Αλβανικού Μετώπου και 28ης Οκτωβρίου.
Εγινε πλήθος επισκευών και κατασκευών, όπως: διαπλατύνσεις νησίδας, ανακατασκευές πεζοδρομίων, έργα τακτοποίησης του χώρου, διαμορφώσεις ένθεν κακείθεν της νησίδας.

- Advertisement -


Στόχος είναι, να μπορεί ο πολίτης, ο καταναλωτής, να αγοράζει τα τοπικά προϊόντα ασφαλής, σε περιβάλλον τακτοποιημένο, καθαρό, με τέντες.
Η λαϊκή αγορά θα είναι… δικτυωμένη, καθώς στις πρόσθετες υπηρεσίες που σύντομα θα παράσχει ο Δήμος Τρικκαίων, συμπεριλαμβάνονται δωρεάν wifi, ειδική ιστοσελίδα με τα νέα της λαϊκής αγοράς, ενώ σύντομα θα λειτουργεί και ειδική τηλεφωνική γραμμή.

Επίσης, είναι έτοιμο το Κέντρο Πληροφόρησης, σε οικίσκο ακριβώς στο κέντρο της αγοράς. Σε αυτό, ο Επόπτης της Λαϊκής Αγοράς και προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας θα βρίσκονται καθημερινώς κοντά στον παραγωγό και τον καταναλωτή, ρυθμίζοντας όσα θέματα προκύπτουν. Το Κέντρο διαθέτει επίσης απινιδωτή και φαρμακείο για παροχή βοήθειας .
Απομένουν λίγες ακόμη συμπληρωματικές εργασίες στην περιοχή, προκειμένου η εικόνα να είναι πλήρης για όλους και όλες.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην «εκκρεμότητα που επιλύθηκε μετά από δεκαετίες, με μια όμορφη, λειτουργική λαϊκή αγορά. Σε μια αγροτική περιοχή, δίνουμε τη δυνατότητα σε παραγωγούς, εμπόρους και τον καταναλωτή, να μετέχουν στην εμπορική δραστηριότητα. Αλλάζουμε την εικόνα των Τρικάλων, με τα έργα ανάπλασης των δύο πλατειών, το ανοικτό εμπορικό κέντρο, τη νέα όψη του κτηρίου της Νομαρχίας, που πολύ σύντομα βαίνουν προς δημοπράτηση».
Ευχαριστίες μεταφέρει ο Δήμος Τρικκαίων σε όλους και όλες, που συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου: στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, στην ανάδοχο εταιρεία SOLIS ΑΕ, στις εταιρείες κοινής ωφέλειας που συνεργάστηκαν (ΔΕΥΑΤ, ΔΕΗ, ΟΤΕ), στο Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων στους πωλητές και παραγωγούς για τη συνεργασία τους.

Ροή Ειδήσεων

Μητσοτάκης για παρακολούθηση Ανδρουλάκη: “Ηταν λάθος, δεν το γνώριζα, δεν θα το επέτρεπα ποτέ”

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: Στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές. Γι’ αυτό...

Σταϊκούρας: Στους πολίτες ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος από τον Σεπτέμβριο

«Φαίνεται να δημιουργείται πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος μέσα στο καλοκαίρι. Αυτός ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί στο σύνολό...

Ολες οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι 12 Αυγούστου

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για την εβδομάδα 8-12 Αυγούστου...

Ξεκινούν οι εγγραφές στα αγροτικά ΙΕΚ

Από σήμερα Δευτέρα 8 Αυγούστου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2022 θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις εγγραφής στα...

ΕΘΕΑΣ: Αναγκαιότητα η στήριξη των αμπελουργών

Αναγκαία και επιβεβλημένη χαρακτηρίζει η ΕΘΕΑΣ σε ανακοίνωσή της, την ικανοποίηση του αιτήματος της ΚΕΟΣΟΕ για την οικονομική...

Προς δημοπράτηση η κατασκευή ταμιευτήρα στο Λιβαδότοπο Λάρισας

Κατόπιν συνεργασίας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιου Γεωργαντά και του αρμόδιου Υφυπουργού, κ. Γεώργιου Στύλιου,...

Στην ίδια κατηγορία: