8.2 C
Karditsa
Τετάρτη, 5 Αυγούστου, 2020

Μπίζιου: Η πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε σε μέγιστο βαθμό την αναγκαιότητα του δημόσιου συστήματος υγείας

Διαβάστε επίσης:

«Η πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε σε μέγιστο βαθμό την αναγκαιότητα του δημόσιου συστήματος υγείας. Ενός συστήματος που θα έχει στη διάθεσή του επαρκείς πόρους, θα είναι αποδοτικό και θα προσφέρει αποτελεσματικές και ποιοτικές υπηρεσίες.

Αυτό όμως δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς δείκτες παρακολούθησης της ποιότητας, χωρίς αξιολόγηση των δημόσιων δομών, των παρεχόμενων υπηρεσιών, του έμψυχου δυναμικού.

Αν δε θέλουμε όλα αυτά να είναι έννοιες αφηρημένες αλλά μετρήσιμα μεγέθη πρέπει να έχουμε το μηχανισμό που θα τα εντοπίσει, θα τα κατανοήσει, θα τα μελετήσει και εν τέλει θα τα αξιολογήσει.
Για να έχουμε ένα σύστημα υγείας αποτελεσματικό, προσβάσιμο και ανθρωποκεντρικό χρειαζόμαστε σύγχρονες πολιτικές δημόσιας υγείας, που θα ενσωματώνουν οργανωμένες, συντονισμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες δράσεις, που θα στοχεύουν στην προαγωγή της υγείας του πληθυσμού και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του».

Τα παραπάνω επεσήμανε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας.
«Το αίτημα για ποιοτική παροχή ιατρικής φροντίδας συνεχώς διευρύνεται μέσα στην κοινωνία και δεν είναι απλά ζήτημα διατήρησης καλής υγείας ή προληπτικής δράσης και αποκατάστασης της υγείας» σημείωσε η κα Μπίζιου επισημαίνοντας πως «σήμερα οι ασθενείς και οι οικείοι τους και κατ’ επέκταση η κοινωνία έχουνε υψηλές προσδοκίες από το σύστημα υγείας.

Επιθυμούν άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες, αποτελεσματική ανταπόκριση αυτών όσον αφορά στην αντιμετώπιση του υγειονομικού προβλήματος και επίσης απαιτούν επαρκή πληροφόρηση και δικαίωμα επιλογής. Στη λογική αυτή, το σπουδαιότερο εργαλείο για να πετύχουμε υψηλές ποιοτικές υπηρεσίες υγείας είναι η αξιολόγηση», τόνισε η κα Μπίζιου.

«Ο τομέας της υγείας στην Ελλάδα είναι ένας χώρος πολυσυζητημένος, πολύπαθος, που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει στο βαθμό που μπορεί και δικαιούται την εμπιστοσύνη και την ικανοποίηση του πολίτη», επεσήμανε η Λαρισαία βουλευτής, τονίζοντας πως «το σύστημα υγείας αποτελεί μέρος του κοινωνικού ιστού και προσφέρει αξίες περισσότερο και πάνω από την υγεία.

Ο ευρύτερος στόχος του συστήματος υγείας περιλαμβάνει δικαιοσύνη, αξιοκρατία, διανομή της υγείας και του κόστους χρηματοδότησης αυτής, προστασία του νοικοκυριού από το καταστροφικό κόστος και τις συνέπειες μιας βαριάς ασθένειας, ανταπόκριση στις προσδοκίες του πληθυσμού και προαγωγή του σεβασμού για την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.

Ο Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία είναι το εργαλείο, που με συστηματικό και τυποποιημένο τρόπο, με αποδεικτικά στοιχεία και κυρίως με διαφάνεια, θα αξιολογεί τις επιδόσεις των συστημάτων υγείας, με βάση διεθνή επιστημονικά πρότυπα και διεθνείς δείκτες αξιολόγησης της ποιότητας των υπηρεσιών φροντίδας» κατέληξε η κα Μπίζιου.

Ροή Ειδήσεων

Κόλαση στη Βηρυτό: Ισχυρές εκρήξεις με πολλούς νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες

Τουλάχιστον δέκα είναι οι νεκροί από την πολύ ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι της Βηρυτού, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και...

Την “Βιώσιμη Τραπεζική” εισάγει η Τράπεζα Πειραιώς

Την έννοια της Βιώσιμης Τραπεζικής (Sustainable Banking) που έχει ως στόχο τη μετάβαση σε μια βιώσιμη οικονομία, η οποία θα σέβεται το περιβάλλον και...

«Καμπανάκι» από Τσιόδρα-Χαρδαλιά: Επαγρύπνηση και εγρήγορση από όλους

Τις ανησυχίες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την εξέλιξη της πανδημίας εξέφρασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον...

Κορωνοϊός: 121 νέα κρούσματα- 8 στη Λάρισα

Άλλα 121 κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ, λίγο πριν αρχίσει η ενημέρωση των Νίκου Χαρδαλιά και...

Παρουσιάστηκαν στον πρωθυπουργό τα άυλα παραπεμπτικά ιατρικών εξετάσεων (pics)

Ένα ακόμη βήμα για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και την απλοποίηση των διαδικασιών προς όφελός του παρουσίασαν σήμερα Τρίτη (4/8) στον Πρωθυπουργό...

Κορωνοϊός – Άδωνις: Μπορεί να επιστρέψουν τα sms (vid)

ΑΠΕ-ΜΠΕ «Μπορεί να επιστρέψουν τα sms αν δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα να αλλάζουν», επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. «Η επιτροπή των...

Στην ίδια κατηγορία: