8.2 C
Karditsa
Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Μήνυμα αισιοδοξίας για τον τουρισμό στη Μαγνησία

Διαβάστε επίσης:

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καρδίτσας

Συνεδρίασε την Πέμπτη το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καρδίτσας εν όψει του θέρους και...

Το Συμβούλιο Μνημείων Θεσσαλίας θα γνωμοδοτήσει για το φωτοβολταϊκό στην Αετορράχη

Επιβεβαιώνει το Υπουργείο Πολιτισμού ότι στην περιοχή της Αετορράχης Ελασσόνας, όπου υπάρχει αίτημα...

ΔΕΥΑΤ: Καθαρό νερό και στον Ξηρόκαμπο

Ακόμη ένα χωριό των Τρικάλων θα απολαμβάνει καθαρό νερό. Ο λόγος για τον...

Μήνυμα αισιοδοξίας εξέπεμψε για τον τουρισμό στη χώρα μας η Θέκλα Καμμένου πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και μέλος της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, η οποία εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα “πρασινίσει” εντός του Μαΐου αν και το ότι άνοιξε η Πορτογαλία έχει κάνει μια ζημιά, ενώ αρνητική εξέλιξη αποτελεί ο πόλεμος στο Ισραήλ.

Η κα Καμμένου μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημ. Καρεκλίδη και εκτίμησε ότι η τουριστική κίνηση φέτος, θα κυμανθεί στα περσινά δεδομένα, ενώ τόνισε ότι ο κλάδος του τουρισμού θα χρειαστεί στήριξη γιατί «μας περιμένει ένας δύσκολος οικονομικά χειμώνας».

Για την περιοχή της χερσαίας Μαγνησίας, η κα Καμμένου είπε ότι θεωρητικά, με τις αλλαγές που έχουν προκύψει, περιμένουμε ένα κρουαζιερόπλοιο, το Europa 2, στις 28 Μαΐου, εάν έρθει και δεν έχουμε ακόμη αλλαγή, καθώς και την πρώτη πτήση της Condor από τη Γερμανία στις 26 Μαΐου.

Στις 5 Ιουνίου αναμένεται η πρώτη πτήση της Easy Jet. Με μία πτήση την εβδομάδα λόγω ακύρωσης των δεύτερων πτήσεων, ενώ οι δεύτερες πτήσεις θα ξεκινήσουν από τον Ιούλιο και είμαστε σε αναμονή διαφόρων άλλων πραγμάτων, αν και όλα αλλάζουν από μέρα σε μέρα, τα προγράμματα διαμορφώνονται σχεδόν από εβδομάδα σε εβδομάδα, επισήμανε.

«Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ στις μετακινήσεις μας»

“Η ώρα άνοιξε και θα έπρεπε να δοθεί η εκκίνηση για να αρχίσει η δραστηριότητα, οι Έλληνες θα αρχίσουν να ταξιδεύουν σε νησιά, θεωρώ ότι το Πήλιο αυτό το Σαββατοκύριακο θα έχει αρκετούς Θεσσαλούς, που θα έρθουν για δύο μέρες ή για μονοήμερες αποδράσεις. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί πια για τη ζωή μας. Θεωρώ ότι οι τουρίστες είναι πιο ασφαλείς γιατί έρχονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ, οπότε πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ στις μετακινήσεις μας εμείς οι Έλληνες”, τόνισε η επαγγελματίας του τουρισμού.

Είσαι Θέκλα Καμμένου τόνισε ότι ο τουρισμός είναι ένας κλάδος που αποτελεί το 25% του ΑΕΠ από μόνος του συν τη συμβολή του στον πρωτογενή και στο δευτερογενή τομέα. Είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας της οικονομίας μας. Πρέπει να ξεκινήσει γιατί μας περιμένουν πολύ δύσκολες μέρες και ένας δύσκολος χειμώνας, στην οικονομία πλέον και όχι μόνο με τον ιό.

Η ίδια εκτίμησε ότι θα χρειαστεί και νέα στήριξη ο τουρισμός, διότι το ότι άνοιξε η Ελλάδα δεν σημαίνει, ότι ο τουρισμός θα είναι αυτό που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, γιατί έχει ήδη χαθεί ο Μάιος, απ’ ότι φαίνεται χάνεται και ο Ιούνιος, αναμένεται με μεγάλη αγωνία τι θα συμβεί στη δική μας περιοχή με τις αγορές της Αγγλίας και το πότε θα “πρασινίσει” η χώρα και όχι περιοχές γιατί για παράδειγμα, αν “πρασινίσουν” τα νησιά μόνο, το θέμα είναι τι θα γίνει με τη χερσαία χώρα. Επίσης αναμένουμε να δούμε με τη Ρουμανία, γιατί μας είχε βάλει σε “πορτοκαλί” ζώνη. Παρόλα αυτά βλέπουμε ότι οι Ρουμάνοι για τον Ιούνιο κάνουν κάποιες κρατήσεις και στη Σκιάθο προσγειώνεται η πρώτη πτήση στις 29 Μαΐου.

Ίσως να έχουμε και τον Οκτώβριο πελάτες

“Εμείς χάσαμε ήδη δύο μήνες περιπατητικού και άλλων μορφών τουρισμού, που δίνουν ζωή και κάνουν την επέκταση της σεζόν, την οποία θέλουμε για να μπορούμε να είμαστε βιώσιμοι, ίσως, αν όλα πάνε καλά, να έχουμε και τον Οκτώβριο πελάτες και όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι δεν θα βρεθούμε προ εκπλήξεων και δεν θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων”, επισήμανε η πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος.

Σχολιάζοντας την παρουσίαση των σποτ για τον τουρισμό, η κα Καμμένου τόνισε ότι δεν είναι κάτι άσχημο και ήταν αναμενόμενο, μεταφέρει το συναίσθημα που έχει ο περισσότερος κόσμος, ως προς το ότι θέλει να κάνει διακοπές και είναι αυτό που ζητάει από τις διακοπές του.

Το νησί Τρίκερι ήταν το πρώτο Yoga trip της Ευρώπης!

Όπως είπε, γίνεται μια στροφή ως προς τις ανάγκες των ανθρώπων που είναι πολύ διαφορετικές από τις κλασικές που υπήρχαν. Η καμπάνια είναι προσαρμοσμένη στη μετά Covid περίοδο, μεταφέρει τα τοπία της Ελλάδας, το κομμάτι της εμπειρίας και για το λόγο αυτό μιλούσε για γαστρονομία, για ηρεμία, για γιόγκα και όλα αυτά τα καινούργια πράγματα, που σε κάποιες άλλες χώρες είναι ήδη παλιά. Σημείωσε ότι προς το τέλος του 1970, το νησί Τρίκερι ήταν το πρώτο Yoga trip της Ευρώπης, κάτι που είναι καταγεγραμμένο διότι είναι ένα αρκετά δυνατό ενεργειακό μέρος.
πηγή: magnesianews.gr

Ροή Ειδήσεων

Το Συμβούλιο Μνημείων Θεσσαλίας θα γνωμοδοτήσει για το φωτοβολταϊκό στην Αετορράχη

Επιβεβαιώνει το Υπουργείο Πολιτισμού ότι στην περιοχή της Αετορράχης Ελασσόνας, όπου υπάρχει αίτημα για την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Σταθμού,...

Ο Δήμος Ελασσόνας συνδιοργανωτής στον 1ο Ορεινό Αγώνα «KARYA OLYMPUS TRAIL 2021»

Με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών απ’ όλη τη χώρα θα διεξαχθεί ο 1ος Ορεινός Αγώνας στην Καρυά «KARYA OLYMPUS TRAIL 2021» την...

ΔΕΥΑΤ: Καθαρό νερό και στον Ξηρόκαμπο

Ακόμη ένα χωριό των Τρικάλων θα απολαμβάνει καθαρό νερό. Ο λόγος για τον Ξηρόκαμπο, οι κάτοικοι του οποίου...

Χρ. Τριαντόπουλος: Προχωρά η συνεργασία με την ΕΤΒΑ για την επενδυτική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Την Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, με τη συμμετοχή και...

Η Ζέττα Μακρή συγχαίρει το ΕΠΑ.Λ Σκιάθου

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή συνεχάρη το ΕΠΑ.Λ Σκιάθου – Παράρτημα 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Βόλου – για...

Το Εφετείο Λάρισας δικαίωσε αγρότες διαγράφοντας οφειλές από πανωτόκια στην ΑΤΕ

Δύο αποφάσεις – σταθμός εκδόθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας, οι οποίες δικαιώνουν δανειολήπτες αγρότες της πρώην Αγροτικής...

Στην ίδια κατηγορία: