8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Μέσω κινητού μετακινήσεις για κατοίκους χωριών του Δ. Τρικκαίων

Διαβάστε επίσης:

Ακόμη ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να διευκολύνει πτυχές της καθημερινότητας, υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων. Αυτή τη φορά, η αναπτυξιακή του εταιρεία, η e Trikala ΑΕ με το SMARTA 2 δίνει πρόσβαση σε μία δωρεάν on line εφαρμογή.
Μέσω της εφαρμογής, οι κάτοικοι αρχικώς των Μ. Καλυβίων και της Μεγάρχης, εκτιμάται ότι θα μετακινούνται πιο εύκολα από και προς τα Τρίκαλα.

Η εφαρμογή παρέχει τα ακόλουθα:

Πληροφόρηση real-time για την εκτιμώμενη ώρα άφιξης αστικού λεωφορείου σε συγκεκριμένη στάση: Λαμβάνοντας υπόψη και τη τρέχουσα κατάσταση, που έχει προκύψει λόγω του COVID-19 και με την υποστήριξη του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων, οι πολίτες των δύο αυτών περιοχών δεν θα χρειάζεται να συνωστίζονται στις στάσεις του λεωφορείου, αλλά θα μπορούνε από το κινητό τους να γνωρίζουν ακριβώς τι ώρα θα πρέπει να βρίσκονται στη στάση.
On-demand υπηρεσία για την αποστολή αιτήματος για λεωφορείο: Τα αιτήματα αυτά θα συγκεντρωθούν και θα δοθούν στο Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων προκειμένου να γνωρίζει εκ των προτέρων τη πραγματική ανάγκη για συγκεκριμένα δρομολόγια για ένα πιο πρακτικό μελλοντικό σχεδιασμό.
Εφαρμογή για carpooling στη Μεγάρχη και τα Μεγάλα Καλύβια και πληροφόρηση σχετικά με τις διαθέσιμες κατά περίπτωση επιλογές: το car-pooling είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη πρακτική στο εξωτερικό και έχει αποδειχθεί άκρως αποτελεσματική πρακτική στη μείωση τόσο του προσωπικού κόστους μετακίνησης ενός ανθρώπου που διαμένει έξω από τη πόλη όσο και στη μείωση των ρύπων σε μία περιοχή. Μέσα από αυτή την on-line πλατφόρμα οι κάτοικοι των δύο χωριών θα μπορούν στην ουσία να οργανωθούν σε πλαίσιο κοινότητας και να “μοιράζονται” τις μετακινήσεις τους προς το κέντρο της πόλης.
On-line κρατήσεις για τις υφιστάμενες υπηρεσίες που ήδη προσφέρονται από το Info Point του Δήμου Τρικκαίων στην Κεντρική Πλατεία. Συγκεκριμένα: η «ενοικίαση» βραχυπρόθεσμου χρόνου για χρήση α) ποδηλάτου, β) scooter αναπηρικού αμαξιδίου και γ) θυρίδων με κλειδί για απόθεση αντικειμένων.
Στόχος της υπηρεσίας αυτής είναι να παρέχει σε όλους τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες τη δυνατότητα να μετακινηθούν μέσα στη πόλη χωρίς να κάνουν χρήση του αυτοκινήτου τους, έχοντας κάνει κράτηση από το κινητό τους για ένα ερμάριο (προκειμένου να αποθηκεύσουν με ασφάλεια τα προσωπικά τους αντικείμενα) και για ένα ποδήλατο για την εύκολη μετακίνησή τους.

Η παρουσίαση της εφαρμογής έγινε με την ευκαιρία της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, της τελευταίας ημέρας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που και το 2020 διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων. Στον Κόμβο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, Gisemi HUB το έργο παρουσίασε η E-trikala Α.Ε, ως υπεύθυνη για τη πιλοτική δοκιμή της εφαρμογής στα Τρίκαλα και η DotSoft Α.Ε, η εταιρία που έχει δημιουργήσει την εφαρμογή.
Η on line αυτή υπηρεσία είναι στη διάθεση των πολιτών να την κατεβάσουν δωρεάν από το Google Play πληκτρολογώντας smarta2.

Το SMARTA 2 που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) για να δοκιμάσει τα οφέλη της βιώσιμης κινητικότητας σε μη αστικές περιοχές. Σε διάστημα 18 μηνών, το έργο θα υποστηρίξει το Ανατολικό Τιρόλο (Αυστρία), τα Τρίκαλα (Ελλάδα), την Águeda (Πορτογαλία) και τη μητροπολιτική περιοχή Brasov (Ρουμανία) στη δημιουργία φιλικών προς το περιβάλλον και οικονομικά αποδοτικών υπηρεσιών μεταφοράς.

Ροή Ειδήσεων

Πέθανε ο Πέτρος Κουναλάκης

ΑΠΕ/ΜΠΕ Απεβίωσε σήμερα (28 Οκτωβρίου) ο Πέτρος Κουναλάκης, ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς, πρώην βουλευτής του ΣΥΝ, σε ηλικία 83 ετών. Ο Πέτρος Κουναλάκης υπήρξε ένας...

Ουάσιγκτον: Ο χαιρετισμός Μητσοτάκη στα βραβεία «Oxi Courage & Service Awards»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε σήμερα χαιρετισμό στην τελετή απονομής των ετήσιων βραβείων «Oxi Courage & Service Awards», που έγινε στην Ουάσιγκτον από το...

Φυλακές Τρικάλων: Εντοπίστηκαν ναρκωτικά, μαχαίρια, σουβλιά και αλκοόλ

Σε νέα έκτακτη έρευνα που πραγματοποιήθηκε, χθες, Τρίτη 27 Οκτωβρίου, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και εξωτερικούς φρουρούς, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου,...

Κομισιόν: Νέα δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Νέα δέσμη μέτρων, η οποία υιοθετήθηκε υπό την ευθύνη του αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, παρουσίασε πριν από λίγο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μία...

Εμφύλιο ονειρεύονται τα πρωτοπαλίκαρα του Τσίπρα

ΑΠΕ-ΜΠΕ Καμία ντροπή δεν νιώθουν στον ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλευόμενη την σημερινή ημέρα για να σπείρουν διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων. Όσο ο λαός είναι ενωμένος, γνωρίζουν καλά...

Γεωργιάδης για παρελάσεις: Λυπηρό κάποιοι να νομίζουν ότι είναι περισσότερο πατριώτες από άλλους

«Οι ώρες που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμες. Σπάσαμε το φράγμα των 1000 κρουσμάτων, βλέπουμε τι γίνεται στις γειτονικές μας χώρες. Το δεύτερο κύμα έχει...

Στην ίδια κατηγορία: