8.2 C
Karditsa
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Με την παρακαταθήκη του Δ. Τρικκαίων η συνεργασία ΚΕΔΕ – Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

Διαβάστε επίσης:

Με ευχαριστίες για την αναφορά της Ανγκέλα Μέρκελ στα Τρίκαλα, υποδέχθηκε τον Γερμανό Υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και Εντεταλμένο Σύμβουλο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Νόρμπερτ Μπάρτλε (Norbert Barthle), ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου. Η κ. Μέρκελ είχε αναφερθεί σε επιτεύγματα του Δήμου Τρικκαίων σε ζητήματα smart cities στις 9 Μαρτίου 2020, παρουσία του Ελληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Τότε, στο πλαίσιο του Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ στο Βερολίνο, η κ. Μέρκελ είχε αναφερεί στην εμεπιρία του Λεωφορείου Χωρίς Οδηγό, στιθς δράσεις για τη δικτύωση των δημοτικών υπηρεσιών, σε εφαρμογές για την ύδρευση, τη στάθμευση, τα απορριμματοφόρα. Ολοκλήρωσε, δε, την τοποθέτησή της λέγοντας ότι «το Βερολίνο μπορεί να μάθει κάτι από αυτά».

- Advertisement -

Ο κ. Παπαστεργίου, συναντώμενος με τον κ. Μπάρτλε στην ΚΕΔΕ, στις 16 Ιουλίου 2020, είπε πως «θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί νομίζω ότι αυτός ήταν πίσω από την Γερμανίδα Καγκελάριο που, παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού, έκανε μια ιδιαίτερη αναφορά στην πόλη μου, τα Τρίκαλα». Ο κ. Μπάρτλε είχε επισκεφθεί τον Δήμο Τρικκαίων τον Ιανουάριο του 2020 και είχε ενημερωθεί για τις δράσεις του Δήμου Τρικκαίων σε ζητήματα ηλεκτρονικών εφαρμογών, αναπτύσσοντας πλαίσι διαλόγου με τον κ. Παπαστεργίου.

Η συνάντηση

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου υποδέχτηκε στα γραφεία της ΚΕΔΕ τον Γερμανό Υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και Εντεταλμένο Σύμβουλο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Νόρμπερτ Μπάρτλε (Norbert Barthle).
Ο Γερμανός αξιωματούχος, όπως τονίζει η ΚΕΔΕ, αποδέχτηκε την πρόταση του Πρόεδρου της ΚΕΔΕ για κοινές δράσεις στο πλαίσιο της ΔΕΘ και της έκθεσης τεχνολογίας “Beyond” που θα γίνει μαζί με το ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη.

Το θέμα της θερμικής επεξεργασίας των απορριμμάτων, που πλέον αποτελεί κομμάτι του εθνικού σχεδιασμού για τα απορρίμματα, συζητήθηκε και τονίσθηκε ότι η Γερμανική πλευρά έχει να προσφέρει πολλά σε τεχνογνωσία. Αντιστοίχως η ελληνική εμπειρία στις «έξυπνες πόλεις» είναι ένα πεδίο που η Ελλάδα μπορεί να δώσει ιδέες και λύσεις στο πλαίσιο της συνεργασίας.

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: