8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Μάνη Γιαννοτάκη: Η 8η Μαρτίου σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών

Διαβάστε επίσης:

Ο διεθνής Τύπος για τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου

Την είδηση για τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου (Vangelis), ενός από τους σπουδαιότερους...

Ξεκινά το απόγευμα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Αρχίζουν σήμερα το απόγευμα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Dο), οι εργασίες...

Τη Μαγνησία επισκέπτεται ο πρωθυπουργός

Σήμερα Παρασκευή (20 Μαΐου), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μαγνησία. Το πρόγραμμα...

Η ημέρα της γυναίκας είναι η παγκόσμια γιορτή που τιμούμε τις γυναίκες όλου του κόσμου. Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών για πάνω από έναν αιώνα.

Η πρώτη τήρηση της ημέρας της γυναίκας καθιερώθηκε από τα Ενωμένα Έθνη το 1975. Από τότε και μέχρι σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η γυναίκα έχει κατακτήσει σε ένα μεγάλο ποσοστό τη θέση που της αξίζει σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

- Advertisement -

Η 8η Μαρτίου θα πρέπει να είναι σημείο αναφοράς για περισυλλογή, σκέψη, αναδρομή της διαδρομής μας ως γυναίκες αλλά και ως μητέρες και του ρόλου μας, ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή της κατάλυσης των ηθικών αξιών. Το ζητούμενο δεν είναι να κατακτήσουμε την εξουσία και τα προνόμια που αυτή μας παρέχει αλλά συνδράμουμε με την ευαισθησία που μας διακρίνει στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Η 8η Μαρτίου λοιπόν αφιερώνεται:
Στην κακοποιημένη γυναίκα, σε εκείνη που σέρνεται από κούραση, στην γυναίκα που δεν έχει ψωμί να χορτάσει την οργή της ούτε έχει ανάγκη από κρασί για να ξεδιψάσει την μέθη της ζωής της. Στη μάνα που δίνει στο παιδί της ένα χάδι.
Στη σύγχρονη γυναίκα που ζει μέσα σε μία κοινωνία ζούγκλα και δίνει την δική της μάχη για επιβίωση, αναγνώριση, επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση.
Σε εκείνη που πολεμάει κρατώντας με το ένα χέρι το παιδί και το άλλο το όπλο.
Στην άνεργη, στην φοιτήτρια, στην επαγγελματία.
Σε εκείνη που η αδυναμία της είναι η δύναμή της που δεν γνωρίζει!

Η σημερινή μέρα λοιπόν είναι μία από της μέρες που η ανδροκρατούμενη κοινωνία της χρωστάει. Είναι η μέρα της θηλυκής ανθρώπινης ύπαρξης που παλεύει για μία ζωή γεμάτη και σωστή. Η μέρα της γυναίκας που διεκδικεί όσα η ζωή της στέρησε ως τώρα. Της γυναίκας που ονειρεύεται, ελπίζει και ερωτεύεται. Της γυναίκας μάνας!

Χρόνια πολλά λοιπόν στην ψυχική δύναμη της γυναίκας και όχι μόνο αυτής αλλά και του άντρα που στέκεται αληθινά δίπλα της γιατί αυτοί οι δύο είναι αλληλένδετες υπάρξεις που συμπληρώνουν η μία τα κενά της άλλη.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!

ΓΙΑΝΝΟΤΑΚΗ ΜΑΝΗ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΝΟΔΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ροή Ειδήσεων

Μητσοτάκης από Μαγνησία: 171 εκατομμύρια πρόσθετους πόρους στη βιολογική κτηνοτροφία

Τη διάθεση πρόσθετων πόρων ύψους 171 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της βιολογικής κτηνοτροφίας ανακοίνωσε το πρωί ο...

MYTILINEOS: Κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ρεύματος από φυσικό αέριο στην Πολωνία

Την κατασκευή μονάδας συνδυασμένου κύκλου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με καύσιμο φυσικό αέριο στο Grudziadz, της Πολωνίας, ανέλαβε η...

Εκτίναξη Μητσοτάκη στις κυλιόμενες του Μαξίμου

"Ως γνωστόν ο συναγωνιστής Θοδωρής Λιβάνιος, από την περίοδο που ο Μητσοτάκης, ήταν στην Πειραιώς, είχε «στήσει» ένα in house μηχανισμό, μετρήσεων,...

Ο διεθνής Τύπος για τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου

Την είδηση για τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου (Vangelis), ενός από τους σπουδαιότερους συνθέτες παγκοσμίως, μεταδίδουν τα διεθνή...

Ξεκινά το απόγευμα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Αρχίζουν σήμερα το απόγευμα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Dο), οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Τη Μαγνησία επισκέπτεται ο πρωθυπουργός

Σήμερα Παρασκευή (20 Μαΐου), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μαγνησία. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Στην ίδια κατηγορία: