8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

Μαγνησία: Επιστολές Μπουκώρου για δασικούς χάρτες και ζημιές από τον παγετό στις ελαιοκαλλιέργειες

Διαβάστε επίσης:

Τσιάρας: Σε πλήρη εξέλιξη το μεγαλύτερο κτηριακό πρόγραμμα στη δικαιοσύνη

Αυτή την περίοδο συντελείται το μεγαλύτερο κτηριακό πρόγραμμα που έχει γίνει ποτέ στην...

Το ζήτημα των δασικών χαρτών της Αλοννήσου προώθησε, για μια ακόμη φορά, ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για δασικά θέματα κ. Γιώργο Αμυρά.

Ο βουλευτής Μαγνησίας, ο οποίος έγινε αποδέκτης επιστολής κατοίκων της Αλοννήσου αναφορικά με το ζήτημα των δασικών χαρτών, θέλησε να ενημερώσει τον αρμόδιο υφυπουργό, με τον οποίο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία για το συγκεκριμένο ζήτημα και με σκοπό την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για τους κατοίκους του νησιού της Αλοννήσου.

- Advertisement -

Υπενθυμίζεται ότι για το ζήτημα των δασικών χαρτών της Αλοννήσου, ο βουλευτής Μαγνησίας, σε πρόσφατη επικοινωνία του με τον κ. Αμυρά, ζήτησε να συμπεριληφθούν και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, στην εξαίρεση που προβλέπει το άρθρο 62 του Ν.998/1979. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη διάταξη εξαιρούνται οι περιοχές των Ιονίων Νήσων, της Κρήτης, Λέσβου, Σάμου, Χίου και Κυκλάδων, των νήσων Κυθήρων, Αντικυθήρων και της Μάνης από το βάρος απόδειξης οποιουδήποτε δικαιώματος εμπράγματος ή μη επί των δασών και των δασικών εκτάσεων, καθώς οι ανωτέρω, οριζόμενες εκ του νόμου περιοχές, όπως και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, τελούσαν υπό το ίδιο γαιοκτητικό καθεστώς κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Επίσης, ο βουλευτής Μαγνησίας είχε πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας και με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιο για θέματα κτηματολογίου κ. Γεώργιο Στύλιο, όπου τον είχε ενημερώσει αναλυτικά για τα ζητήματα που έχει δημιουργήσει η κτηματογράφηση στο νησί της Αλοννήσου.

Τόσο ο κ. Στύλιος όσο και ο κ. Αμυράς διαβεβαίωσαν τον βουλευτή ότι τα αρμόδια υπουργεία αναζητούν τη βέλτιστη λύση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Εξάλλου, όπως έχει ήδη τονιστεί πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην οριστικοποίηση των δασικών χαρτών, μόνο όταν θα έχουν αντιμετωπιστεί όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει.

Μάλιστα, ο κ. Αμυράς δεσμεύτηκε να συμπεριληφθούν και τα νησιά των Βορείων Σποράδων και κυρίως η Αλόννησος, σε περίπτωση επέκτασης της διάταξης για τη Δωδεκάνησο, διότι όπως και τα υπόλοιπα νησιά που αναφέρονται στο άρθρο 62 του Ν.998/1979, έτσι και τα νησιά των Β. Σποράδων, κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, τελούσαν υπό ειδικό καθεστώς προνομίων και δικαιωμάτων.

Επίσης, ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προώθησε επιστολή του Δήμου Ρήγα Φεραίου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, αναφορικά με το ζήτημα της μειωμένης φετινής παραγωγής ελαιοκάρπου εξαιτίας του παγετού του Μαρτίου.

Ο βουλευτής Μαγνησίας ενημέρωσε τον κ. Λιβανό για τις οικονομικές συνέπειες του παγετού στις ελαιοκαλλιέργειες, γεγονός που έχει οδηγήσει τους παραγωγούς σε απόγνωση. Επίσης, όπως τόνισε στην επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό, ο παγετός έπληξε σχεδόν το σύνολο των ελαιοκαλλιεργειών σε ολόκληρη τη Μαγνησία.

Η απάντηση του υπουργού ήταν άμεση, ο οποίος διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι θα ορισθεί αρμόδιος υπάλληλος από το γραφείο του, με σκοπό την παρακολούθηση του συγκεκριμένου ζητήματος και την αντιμετώπιση των συνεπειών του παγετού στις ελαιοκαλλιέργειες.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Βόλου

Ροή Ειδήσεων

Τσιάρας: Σε πλήρη εξέλιξη το μεγαλύτερο κτηριακό πρόγραμμα στη δικαιοσύνη

Αυτή την περίοδο συντελείται το μεγαλύτερο κτηριακό πρόγραμμα που έχει γίνει ποτέ στην ελληνική Δικαιοσύνη, με την κατασκευή...

Περιοδεία της Τράπεζας Πειραιώς στην Κρήτη

Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη και συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, επιχειρηματίες και πελάτες πραγματοποίησε την Πέμπτη 24 και...

Σε 24 δόσεις οι οφειλές στον e-ΕΦΚΑ

Σε 24 -από 12 που ίσχυε μέχρι σήμερα- αυξάνονται οι μηνιαίες δόσεις των υπό ρύθμιση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών,...

Επιταγή ακρίβειας: Δίνεται σε 2,3 εκατ. ευάλωτους πολίτες έως τις 20 Δεκεμβρίου

Εως τις 20 Δεκεμβρίου θα λάβουν την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ περίπου 1,2 εκατομμύρια πολίτες (συνταξιούχοι, άτομα...

Αυξάνονται οι μισθοί των γιατρών του ΕΣΥ

Στην αύξηση αποδοχών των γιατρών που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που έχει κατατεθεί στη Βουλή, αναφέρεται με ανάρτησή του στο...

Συνέντευξη Βασίλης Τσιάκος: Καθημερινά η Καρδίτσα μεταβάλλεται σε μια πόλη όπου αξίζει να ζει κανείς

Ο δήμος μας είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο, καθώς έχουμε σε εξέλιξη αναπλάσεις χώρων, ασφαλτοστρώσεις, κατασκευές νέων υποδομών και...

Στην ίδια κατηγορία: