8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

Λάρισα: «Ύπουλη» ανάκαμψη κρουσμάτων το τελευταίο τριήμερο – Δείτε την «ακτινογραφία» της πανδημίας

Διαβάστε επίσης:

Τσιάρας: Σε πλήρη εξέλιξη το μεγαλύτερο κτηριακό πρόγραμμα στη δικαιοσύνη

Αυτή την περίοδο συντελείται το μεγαλύτερο κτηριακό πρόγραμμα που έχει γίνει ποτέ στην...

Σε κρίσιμο σημείο, αναφορικά με την διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα, φαίνεται ότι βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η καθοδική πορεία των νέων ημερήσιων κρουσμάτων, που είχε καταγραφεί από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας και συνεχίστηκε στις αρχές της εβδομάδας που μόλις τελείωσε, ανακόπηκε τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Συγκεκριμένα, χθες Σάββατο 5 Ιουνίου καταγράφηκαν 41 νέα θετικά κρούσματα, την Παρασκευή 4 Ιουνίου καταγράφηκαν 34, ενώ την Πέμπτη 3 Ιουνίου τα νέα θετικά κρούσματα είχαν υποχωρήσει στα 24, στο χαμηλότερο επίπεδο αρκετών μηνών.

- Advertisement -

Όπως φαίνεται και στο γράφημα που ακολουθεί, η αποκλιμάκωση της πανδημίας, αν και πρόδηλη, συντελείται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, τις τελευταίες 6,5 εβδομάδες στους επτά δήμους της Π.Ε. Λάρισας.

Την ερχόμενη Τρίτη, τα στοιχεία τόσο για τα κρούσματα, όσο και για το ιϊκό φορτίο στα αστικά λύματα αναμένεται να δώσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο.

(Πηγή: ΕΟΔΥ, επεξεργασία OnLarissa)

Επιδημιολογικό φορτίο

Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων στην περιοχή, αλλά και το ποσοστό εμβολιασμένων, σε σχέση με το σύνολο του πληθυσμού οδήγησαν το Υπουργείο Υγείας στο να χτυπήσει διπλό «καμπανάκι» για τη Λάρισα.

Όπως ανέφερε, στην ενημέρωση της περασμένης Παρασκευής, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό, με περισσότερα από 13.500 ενεργά κρούσματα σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με την ίδια, εξακολουθούν να υπάρχουν περίπου 7.000 ενεργά κρούσματα στην Αττική, περίπου 700 στη Θεσσαλονίκη, 450 στη Λάρισα και 200 στα Χανιά, ενώ ταυτόχρονα παρατηρούνται νέες εξάρσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, όπως παραδείγματος χάρη στην Κατερίνη και στη Ρόδο.

Εμβολιασμοί

Στο πλαίσιο της ίδιας ενημέρωσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως, με βάση τα στοιχεία του επιδημιολογικού χάρτη, η Λάρισα είναι μία από τις 14 περιφερειακές ενότητες της χώρας στις οποίες το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης (με τουλάχιστον 1 δόση) κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο της χώρας.

Με βάση τα ίδια στοιχεία, ο δείκτης θετικότητας ελέγχων στη Λάρισα βρίσκεται στο 0,4%, ενώ ο μέσος όρος της χώρας είναι στο 0,29%, ενώ και ο μέσος όρος κρουσμάτων (7ήμερο) ανά 100.000 κατοίκους βρίσκεται στο 17,1, ενώ ο μ.ο. της επικράτειας είναι στο 14.29.

Τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ για τους εμβολιασμούς στη Λάρισα είναι:

Σύνολο εμβολιασμών: 130.850 (+2.243 την 05/06/2021)
Σύνολο με τουλάχιστον 1 δόση: 84.158 (+983 την 05/06/2021)
Σύνολο ολοκληρωμένων εμβολιασμών: 47.846 (+1.260 την 05/06/2021)
πηγή: onlarissa.gr

Ροή Ειδήσεων

Τσιάρας: Σε πλήρη εξέλιξη το μεγαλύτερο κτηριακό πρόγραμμα στη δικαιοσύνη

Αυτή την περίοδο συντελείται το μεγαλύτερο κτηριακό πρόγραμμα που έχει γίνει ποτέ στην ελληνική Δικαιοσύνη, με την κατασκευή...

Περιοδεία της Τράπεζας Πειραιώς στην Κρήτη

Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη και συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, επιχειρηματίες και πελάτες πραγματοποίησε την Πέμπτη 24 και...

Σε 24 δόσεις οι οφειλές στον e-ΕΦΚΑ

Σε 24 -από 12 που ίσχυε μέχρι σήμερα- αυξάνονται οι μηνιαίες δόσεις των υπό ρύθμιση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών,...

Επιταγή ακρίβειας: Δίνεται σε 2,3 εκατ. ευάλωτους πολίτες έως τις 20 Δεκεμβρίου

Εως τις 20 Δεκεμβρίου θα λάβουν την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ περίπου 1,2 εκατομμύρια πολίτες (συνταξιούχοι, άτομα...

Αυξάνονται οι μισθοί των γιατρών του ΕΣΥ

Στην αύξηση αποδοχών των γιατρών που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που έχει κατατεθεί στη Βουλή, αναφέρεται με ανάρτησή του στο...

Συνέντευξη Βασίλης Τσιάκος: Καθημερινά η Καρδίτσα μεταβάλλεται σε μια πόλη όπου αξίζει να ζει κανείς

Ο δήμος μας είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο, καθώς έχουμε σε εξέλιξη αναπλάσεις χώρων, ασφαλτοστρώσεις, κατασκευές νέων υποδομών και...

Στην ίδια κατηγορία: