8.2 C
Karditsa
Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Λάρισα: «Φρένο» στο δάνειο για τα απορριμματοφόρα έβαλε το δημοτικό συμβούλιο

Διαβάστε επίσης:

Αττική Οδός: Αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο οδηγό, ύστερα από απαίτηση Μητσοτάκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας,...

Ολοκλήρωσε τη διαδικασία για το Ειδικό Σχολείο ο Δήμος Καρδίτσας

Συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Βασίλη Τσιάκο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο διοικητικών υπηρεσιών...

Αττική Οδός: Ολονύχτια επιχείρηση του Στρατού για απεγκλωβισμό των οδηγών

Σε εξέλιξη είναι από αργά χθες το απόγευμα επιχείρηση του Στρατού, δυνάμεων της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας, καθώς...

«Φρένο» στο δάνειο για τα απορριμματοφόρα έβαλε το δημοτικό συμβούλιο – Αιχμές ακόμη και για οικονομική αδυναμία από την αντιπολίτευση!
Σε μία αρκετά θερμή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Τρίτης, το σώμα τελικά αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση της δημοτικής αρχής για τη σύναψη δανείου ύψους 3,9 εκ. ευρώ για την ανανέωση του στόλου της υπηρεσίας καθαριότητας. Πλέον, η δημοτική αρχή προσανατολίζεται ενδεχομένως στη λύση του leasing, ενώ σαφείς αιχμές και ερωτηματικά για την οικονομική κατάσταση του δήμου άφησε η αντιπολίτευση.

- Advertisement -

Υπέρ του δανείου ψήφισαν οι παρατάξεις του κ. Καλογιάννη και του κ. Γαμβρούλα ενώ κατά οι της κ. Καραλαριώτου, του κ. Βαϊούλη και του κ. Κρίκκη. Παρόν ψήφισε η παράταξη του κ. Γούλα.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης μίλησε για τρεις προσφορές από τραπεζικά ιδρύματα, με αυτή της Eurobank να είναι συμφερότερη. Εξήγησε πως είναι ένα «δάνειο για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες και θα πληρωθεί από τα ανταποδοτικά τέλη». Ο κ. Καλογιάννης είπε επίσης πως «μέχρι το τέλος της θητείας θα έχουν αποπληρωθεί δάνεια 7-8 εκ. ευρώ χωρίς εμείς να έχουμε πάρει κανένα» καταλήγοντας πως «ο δήμος είναι ικανός να πάρει και να αποπληρώσει δάνειο, διασφαλίζοντας και το δημόσιο χαρακτήρα της καθαριότητας».

- Advertisement -

Άφησε επίσης αιχμές λέγοντας «κάποιοι ψήφιζαν δάνεια (σ.σ. κατά το παρελθόν στο δήμο Λαρισαίων) και έρχονται σήμερα να μιλήσουν με καταδικαστικό τρόπο τη δημοτική αρχή για να πάρει ένα λειτουργικό δάνειο, δηλαδή για λειτουργικές δαπάνες και όχι για επενδύσεις».

ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: «ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ;»

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου άφησε σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής, θέτοντας το ερώτημα αν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στο δήμο. «Υπάρχει οικονομική αδυναμία του δήμου; Γιατί η ανάγκη δανείου δείχνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, μία αδυναμία. Και μας ανησυχεί μη φθάσουμε το σημείο να έχουμε και πρόβλημα μισθοδοσίας» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα οικονομικά ειλικρινά, είμαστε εδώ όλες οι παρατάξεις να το συζητήσουμε και να το λύσουμε. Αν δηλαδή μπορεί να καλύψει τις λειτουργικές του ανάγκες».

ΓΑΜΒΡΟΥΛΑΣ: ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Υπέρ του δανείου τάχθηκε η «Ορμή Ανανέωσης» με τον Νίκο Γαμβρούλα να εξηγεί μεταξύ άλλων πως «η παράταξη μας, έχοντας ως μοναδικό κριτήριο το καλό της πόλης μας, την βελτίωση των συνθηκών ζωής των συμπολιτών μας, αλλά και την ασφάλεια των εργαζομένων, με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, παρόλο που θεωρούμε πως δεν έπρεπε ο δήμος να έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, δεν μπορεί παρά να δεχτεί την μοναδική ρεαλιστική δυνατότητα που μας δίνεται για την ανανέωση του στόλου καθαριότητας.»

ΚΡΙΚΚΗΣ: ΔΩΣΑΤΕ ΠΑΚΤΩΛΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Κριτική για τον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής άσκησε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Πέτρος Κρίκκης λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “δεν μπορεί να ξεπερνάτε τόσο εύκολα κυρίες και κύριοι της δημοτικής αρχής το γεγονός πως για έξι χρόνια δεν κάνατε προγραμματισμό του στόλου της υπηρεσίας καθαριότητας γιατί στην ίδια εξαετία δώσατε πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ για άλλες δράσεις. Πάνω από 3 εκ. ευρώ για το Πάρκο των Ευχών, 2 εκ. ευρώ για να φτιάξετε ξανά τη Μεγάλου Αλεξάνδρου, δώσατε 4 εκ. ευρώ για τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του ΟΥΗΛ…”

ΓΟΥΛΑΣ: ΑΠ’ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ

Κατά του δανείου με ερωτηματικά επίσης για την οικονομική κατάσταση του δήμου, τάχθηκε ο επικεφαλής της “Πρωτοβουλίας Αξιών” Παναγιώτης Γούλας. “Δεν δαιμονοποιούμε το δάνειο, είπε ο κ. Γούλας, ούτε μπορούμε να το κρίνουμε με βάση ποια δημοτική αρχή το πήρε. Το ερώτημα είναι σε ποια συγκυρία αποφασίζεται και επηρεάζει την οικονομική κατάσταση του δήμου και απ’ ότι φαίνεται τα οικονομικά του πάσχουν. Με την προτεινόμενη χρηματοδότηση ο δήμος θα επιβαρυνθεί με ένα επιπλέον ποσό τόκων που ξεπερνά τις 450.000 το χρόνο. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι κανένας δεν περιμένει η οικονομική πραγματικότητα να πάει στο καλύτερο από εδώ και στο εξής. Ο δήμος μετρά ήδη μεγάλες απώλειες εσόδων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και κανείς δε μπορεί να πει τι θα γίνει στη χειμερινή περίοδο. Η λογική λέει ότι όταν κινείσαι σε ένα αχαρτογράφητο οικονομικό επίπεδο, δεν κάνεις κινήσεις που μπορούν να κάνουν δυσκολότερα τα πράγματα”.

ΒΑΪΟΥΛΗΣ: ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Για την έκρυθμη κατάσταση με την Τουρκία στο Αιγαίο αναφέρθηκε στην αρχή της τοποθέτησής του ο επικεφαλής της “Λαρισαίων Κοινόν” Κώστας Βαϊούλης, λέγοντας χαρακτηριστικά “αυτή τη στιγμή στο Αιγαίο και σ’ όλες τις ένοπλες δυνάμεις υπάρχει επιφυλακή, υπάρξει αυξημένη ένταση. Κι ενώ πιθανώς ένα θερμό επεισόδιο μπορεί να συμβεί, εμείς συζητάμε αν το επιτόκιο θα είναι 3,4 ή 3,7. Αυτό είναι τραγικό, το έχει τραγουδήσει ο εξαίσιος Ξυλούρης με το “Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί”. Επί του θέματος, ρώτησε ξανά τον δήμαρχο, πότε θα του δοθούν τα στοιχεία που έχει ζητήσει για την οικονομική κατάσταση του δήμου.
πηγή:
onlarissa.gr

Ροή Ειδήσεων

Κατερίνα Παπακώστα: “Δεν αναφέρθηκα στους εγκλωβισμένους οδηγούς”- “ΜΜΕ των Τρικάλων απομόνωσε μία φράση μου”

«Προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα σήμερα, πως ΜΜΕ των Τρικάλων απομόνωσε μία φράση μου διάρκειας δέκα δευτερολέπτων, από...

Κορωνοϊός: 17.409 νέα κρούσματα, 98 θάνατοι, 653 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 17.409, εκ των οποίων 55 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων...

Παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικής Οδού

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., που συνεδρίασε εκτάκτως την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, ο κ. Βασίλειος...

«Καμπάνα» 100.000 ευρώ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων

Τη διεξαγωγή αυτεπάγγελτης έρευνας για την ακινητοποίηση αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ χθες 24 Ιανουαρίου αποφάσισε η Ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων.

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού από την Αττική Οδό

Συνεχίζονται οι εργασίες για την απομάκρυνση οχημάτων με τον Στρατό να κρατάει την ίδια διάταξη, δύναμη εκτός στρατοπέδων όπως χθες κι από...

Απίστευτη δήλωση: Η Κατερίνα Παπακώστα ζητάει να επιβληθούν πρόστιμα στους εγκλωβισμένους οδηγούς

Σε μια απίστευτη δήλωση προχώρησε το πρωί της Τρίτης η βουλευτίνα Τρικάλων της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, ζητώντας να επιβληθούν πρόστιμα τους οδηγούς...

Στην ίδια κατηγορία: