8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Κουτσούμπας από Καρδίτσα: Στο 100% οι αποζημιώσεις, χωρίς αστερίσκους

Διαβάστε επίσης:

ΤΧΣ: Έχουμε εμπιστοσύνη στη διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς

«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραμένει επικεντρωμένο στο θεσμικό του ρόλο, δηλ. την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος συμβάλλοντας στη σταθερότητα...

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε ο διορισμός της Έιμι Κόνι Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο

Η Γερουσία ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία (52 ψήφοι υπέρ έναντι 48 κατά) τον διορισμό της Έιμι Κόνι Μπάρετ στο...

Κορωνοϊός-Λάρισα: 56 νέα κρούσματα!

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid...

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας, αφού περιόδευσε στα καταστήματα της πόλης, συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Καρδίτσας Β. Τσιάκο και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, όπου ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα στην περιοχή, ενώ είχε συνάντηση με εκπροσώπους φορέων και πληγέντων στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους εξής φορείς: Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Αγροτικός Σύλλογος Παλαμά, Επαγγελματικό Επιμελητήριο, Συνδικάτο Οικοδόμων, Νομαρχιακό Τμήμα του ΤΕΕ με τον πρόεδρό του Θ. Μπίτη, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Θεσσαλίας, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου, Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, Παράρτημα Καρδίτσας του Συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών (ΠΣΔΑΤΜ), Σύλλογο Εργαζομένων Κέντρου Υγείας Καρδίτσας, Σύλλογο Κομμωτών, Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών – Νομαρχιακό Τμήμα Καρδίτσας, Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ, Σύλλογο Μελισσοκόμων Ελλάδας με τον πρόεδρό του Α. Γαλιατσάτο, Σωματείο Κυλικείων Δημόσιων Σχολείων Καρδίτσας, Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί, Τοπική Κοινότητα Καλλιθήρου, με τον πρόεδρο Γ. Βαγγελάκο, Κοινότητα Ρούσσου, με τον πρόεδρο Π. Οικονόμου, Λαϊκή Βιβλιοθήκη «Αθηνά», Σύλλογο Γυναικών Καρδίτσας, Ομάδα Γυναικών Σέκλιζας, Νομαρχιακό Σωματείο ΑμΕΑ, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, Ομάδα Γυναικών Ταμασίου, Ποδοσφαιρική Ένωση Καρδίτσας, Κέντρο Ιστορίας και Λαογραφικής Έρευνας, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ – ΤΕΒΕ, ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και μεμονωμένους αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους, πληγέντες από την καταστροφή.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ξεκινώντας την παρέμβασή του, τόνισε πως «τέτοιες ώρες τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και επειδή έχουμε συνηθίσει κάθε φορά που συμβαίνει μια καταστροφή να ακούμε πολλά λόγια και πολλά “θα”, κρατάμε μικρό καλάθι και εμπιστευόμαστε πρώτα απ’ όλα εμάς τους ίδιους, τον αγώνα μας, την πάλη μας, για να μπορέσουμε να τους πιέσουμε για να κάνουν κάποια απ’ αυτά που υπόσχονται. Γιατί κι αυτά είναι ψίχουλα, δεν φτάνουν να λύσουν τα ουσιαστικά προβλήματα που προέκυψαν από αυτή την κακοκαιρία και μάλιστα σε μια περίοδο, όπου συνυπάρχει η οικονομική κρίση, η πανδημία του κορονοϊού και μια σειρά άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγρότης, ο καταστηματάρχης, ο εργάτης, ο υπάλληλος, ο επαγγελματίας, ο επιστήμονας, η κάθε λαϊκή οικογένεια εδώ στην Καρδίτσα».

Οι προτάσεις του ΚΚΕ για τους πληγέντες
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΚΚΕ, σημειώνοντας τα εξής: «Ποια είναι η πρόταση του ΚΚΕ, λοιπόν, εκτός από τα άμεσα μέτρα, δηλαδή την τροφή, την υγειονομική περίθαλψη, τα μέτρα προστασίας που χρειάζονται, τη χορήγηση κλινοσκεπασμάτων, να αντληθούν τα νερά από παντού, από τα καταστήματα, από τις πόλεις, από τα χωράφια, από τα σπίτια, από παντού όπου υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Εκτός από το να καταγραφούν γρήγορα οι ζημιές και να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι ζημιές και στις οικίες, στις οικοσκευές, στον εξοπλισμό, στα αυτοκίνητα, στις καλλιέργειες παντού. Εμείς προτείνουμε και θα παλέψουμε να είναι στο 100% οι αποζημιώσεις, χωρίς αστερίσκους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, έτσι ώστε να μην μπλέκει ο καθένας στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, σε έναν κυκεώνα χαρτιών και να μην μπορεί να πάρει αυτά που χρειάζεται. Άρα 100% χωρίς δάνεια, 100% με ευθύνη του κράτους.

Επίσης να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν αμέσως τα αντιπλημμυρικά έργα που είναι άκρως απαραίτητα, γιατί έρχεται χειμώνας, τώρα αρχίζει να βρέχει πάλι και δεν ξέρουμε τι θα γίνει τις επόμενες μέρες, τους επόμενους μήνες. Χρειάζονται αυτά τα έργα να γίνουν και χρειάζεται αυτό το σχέδιο να εκπονηθεί εδώ και τώρα, δεν χωράει αναβολή δηλαδή αυτό το πράγμα. Και τα αντιδιαβρωτικά έργα για τις καμένες κυρίως περιοχές, που έχουμε και εδώ στο Νομό της Καρδίτσας όπως κι αλλού, θα πρέπει να γίνουν σε όλες τις εκτάσεις των ορεινών όγκων. Επίσης τα άμεσα είναι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, με καλό, ποιοτικό νερό, η αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης όλων των χωριών, αυτά είναι τα άκρως απαραίτητα ζητήματα».

Μηνιαίο επίδομα στο ύψος του χαμένου εισοδήματος
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε επίσης πως «δεν μπορεί να ξεπεράσει έτσι με ένα επιδοματάκι η κυβέρνηση αυτή την τεράστια καταστροφή. Να δοθεί μηνιαίο επίδομα στο ύψος του χαμένου εισοδήματος που είχε ο καθένας. Δηλαδή, τι θα είχε ο καταστηματάρχης αυτό το μήνα, τι θα έβγαζε; Σε αυτό το ύψος πρέπει να είναι το επίδομα. Τι θα έβγαζε ο αγρότης, τι θα έπαιρνε ο εργάτης, ο υπάλληλος αυτό το μήνα και το έχασε γιατί δεν μπορεί να δουλέψει, γιατί καταστράφηκε η επιχείρηση κλπ… Άρα αυτά τα ζητήματα πρέπει να λύσουμε και σε αυτήν την κατεύθυνση θα παλέψουμε.

Δεν πρέπει να χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του. Πρέπει να παγώσουν τα χρέη και για τις μικρές επιχειρήσεις, τους καταστηματάρχες και για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και για τους πληγέντες όλης της περιοχής, τους εργαζόμενους και για την εφορία, τον ΟΑΕΕ, για το δήμο, για τις τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους. Χρειάζεται απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, εντελώς απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος και αλληλεγγύης και από τα δημοτικά τέλη για τις μικροεπιχειρήσεις όλου του Νομού της Καρδίτσας που πλήγηκαν. Κι αυτό δεν μπορεί να ισχύει για ένα εξάμηνο, όπως είπε χτες ο πρωθυπουργός. Γιατί σε ένα εξάμηνο θα έχει ο καταστηματάρχης, ο αγρότης, ο εργάτης να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, τον φόρο, τα χρέη στις τράπεζες; Ποιον κοροϊδεύουν; Μέχρι να αποκατασταθεί το εισόδημα, οι επιχειρήσεις, οι καλλιέργειες, τα πάντα, και να μπορεί ο καθένας να έχει ένα αξιοπρεπές εισόδημα για το οποίο παλεύει μια ζωή και τώρα το έχασε».

Να μπει σε προτεραιότητα το νοσοκομείο, να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στα άλλα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει, τονίζοντας πως «πρέπει να μπει σε προτεραιότητα το νοσοκομείο. Ενημερωθήκαμε ότι τρεις από τις χειρουργικές αίθουσες δεν λειτουργούν γιατί πλημμύρισαν, μπήκαν μέσα νερά κι αυτό γίνεται σε συνθήκες ολικής καταστροφής από τις πλημμύρες, σε συνθήκες πανδημίας του κορονοϊού, οικονομικής κρίσης. Κι ενώ ο κόσμος έχει και μια σειρά άλλες χρόνιες ασθένειες, γιατί δεν είναι μόνο ο κορονοϊός. Άρα μαζί με το Κέντρο Υγείας που καταστράφηκε στο Μουζάκι και τα άλλα Κέντρα Υγείας χρειάζονται ενίσχυση με γιατρούς, νοσηλευτές και υποδομές.

Και τα ζητήματα φυσικά του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, γιατί η νεολαία θα πρέπει και να ψυχαγωγείται, θα πρέπει να αθλείται και αυτά τα ζητήματα είναι απαραίτητα για να εκκινήσει ξανά η ζωή στην Καρδίτσα. Να αποκατασταθεί η Δημοτική Πινακοθήκη -εμείς κάναμε παρεμβάσεις στο υπουργείο Πολιτισμού- γιατί καταστράφηκαν σπουδαία έργα Καρδιτσιωτών καλλιτεχνών, τα οποία είχαν δωρίσει για να γίνουν περιουσία του λαού της Καρδίτσας.

Θα μου πεις αυτό τώρα είναι προτεραιότητα; Για μας όλα είναι προτεραιότητα, γιατί ο λαός της Καρδίτσας αξίζει πολλά, έχει δώσει πολλούς αγώνες δεκαετίες τώρα για να ορθοποδήσει, για να ξεπεράσει προβλήματα. Είναι λαός αγωνιστής, όπως είναι κι όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι, η εργατική τάξη, η αγροτιά της πατρίδας μας, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επαγγελματίες, οι νέοι και οι γυναίκες και έτσι πρέπει να πορευτούμε.

Εμείς αυτά που σας είπαμε και άλλα που μας κατέθεσαν οι φορείς εδώ, θα τα προωθήσουμε και στη Βουλή και στην Ευρωβουλή και στον δήμο και στην Περιφέρεια και στα εργατικά σωματεία, στους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες, παντού, θα κοιτάξουμε να τα παλέψουμε όλοι μαζί ενωμένοι, συσπειρωμένοι, αλλά στους δρόμους του αγώνα κι όχι για να μας “δουλεύουν” οι κυβερνήσεις και τα άλλα αστικά πολιτικά κόμματα, που έρχονται και κάνουν “περαντζάδες”, αλλά δεν λύνουν τα προβλήματα».

Ροή Ειδήσεων

Η Τουρκία ακυρώνει τις Navtex για στρατιωτικές ασκήσεις την 28η Οκτωβρίου

Turkish Defense Ministry Ακυρώνει τη NAVTEX για ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο την 28η Οκτωβρίου η Τουρκία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu. Το πρακτορείο επικαλείται στρατιωτικές...

Τρίκαλα: Θετικό στον covid-19 βρέφος

Ένα ακόμη βρέφος (σ.σ. είχαν βεβαιωθεί και το καλοκαίρι περιστατικά) βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό στα Τρίκαλα.

Σκιάθος: Τρεις οι αστυνομικοί με κορωνοϊό

Ο διοικητής του Α.Τ. Σκιάθου και δύο δόκιμοι αστυφύλακες βρέθηκαν το τελευταίο διάστημα θετικοί στον κορονοϊό και βρίσκονται...

Κορωνοϊός-Λάρισα: 56 νέα κρούσματα!

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με...

Covid-19: Κλειστό το ΕΝΕΕΓΥΛ Σοφάδων

Εργαζόμενοι στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, 3 στον αριθμό μέχρι στιγμής σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν θετικοί...

Ρεκόρ κρουσμάτων στη Θεσσαλία

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες...

Στην ίδια κατηγορία: