8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Κορωνοϊός: SOS εκπέμπουν οι φορείς υγείας στη Μαγνησία

Διαβάστε επίσης:

Χαρακόπουλος: Η πολιτική σταθερότητα εχέγγυο για την Ελλάδα

«Πρέπει απ’ όλους να γίνει κατανοητό ότι οι εκλογές της 25ης Ιουνίου δεν...

Τριαντόπουλος από Αλμυρό: Όλοι μαζί δυναμικά για τη νίκη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Την Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, υποψήφιος βουλευτής της Νέας...

Κώστας Τσιάρας: Στις 25 Ιουνίου οι πολίτες ψηφίζουν για να επιλέξουν κυβέρνηση, όχι για αντιπολίτευση

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης προτείνουν νέους φόρους στα μερίσματα και στη γονική παροχή...

Υποστελεχωμένο το Νοσοκομείο του Βόλου, περιορισμένος ο αριθμός κλινών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που δε θα επαρκέσουν σε μια κρίσιμη στιγμή, ανυπαρξία συνεννόησης με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια, ελλείψεις υλικών και μέσων ατομικής προστασίας. Αυτή είναι η εικόνα του τομέα της Δημόσιας Υγείας στη Μαγνησία.
Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, σε επικοινωνία που είχε με τους φορείς Υγείας της Μαγνησίας για να καταγράψει την κατάσταση, τις ανάγκες και τα προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά στη θύελλα της υγειονομικής κρίσης από τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον κορωνοϊό, διαπίστωσε την κρισιμότητα της κατάστασης.

Ο Διοικητής του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου
Ο κ. Ντόκος μίλησε για την κρισιμότητα των δύο επόμενων εβδομάδων τονίζοντας ότι υπάρχει ένας καλός σχεδιασμός εξαίροντας την προσπάθεια των ιατρών και νοσηλευτών στα ΤΕΠ και στις Παθολογικές κλινικές. ‘Εθεσε το ζήτημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου και συζητώντας γι΄ αυτό με το Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, συμφώνησαν ότι για την παρούσα φάση «το καλύτερο φάρμακο» είναι η άμεση έκδοση απόφασης μετακίνησης από την 5η ΥΠΕ γενικών ιατρών από την Πρωτοβάθμια Υγεία της Μαγνησίας.

- Advertisement -

Ο Πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ
Ο Βουλευτής ενημερώθηκε από τον κ. Μαλινδρέτο για τον περιορισμένο αριθμό κλινών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου που δε θα επαρκέσουν σε μια κρίσιμη στιγμή, ενώ «ανοιχτή πληγή» παραμένει και το θέμα της στελέχωσης του Νοσοκομείου που πραγματοποιείται με ανεξήγητα για τα δεδομένα αργούς ρυθμούς. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής, μόνο 10 νοσηλευτές έχουν μετακινηθεί, ενώ ακόμα εκκρεμεί η μετακίνηση 20 ιατρών από τα Κέντρα Υγείας του Νομού. Θετική μεν, σταγόνα στον ωκεανό δε, είναι και η προκήρυξη ενός συμβασιούχου στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για έκτακτη ανάγκη. Ο κ. Μεϊκόπουλος ανέφερε ότι η συνεννόηση και ο συντονισμός με την 5η ΥΠΕ εξακολουθούν να προβληματίζουν, καθώς δεν επιδεικνύει τα αντανακλαστικά που επιτάσσει η σοβαρότητα της περίστασης.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου
Ο κ. Μεϊκόπουλος συζήτησε με τον κ. Μηνδρινό το μόνιμο, πλέον, πρόβλημα της έλλειψης υλικών, με τα μέσα ατομικής προστασίας, όπως οι μάσκες, τα γάντια, τα αντισηπτικά και τα απολυμαντικά να μη φτάνουν να καλύψουν τις ανάγκες του προσωπικού του Νοσοκομείου. Επιπλέον, στάθηκαν στο θέμα των αδειών ειδικού σκοπού, οι οποίες δε δίνονται ακόμα.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Βόλου, πρώην ΠΕΔΥ
Ο κ. Μπακούλας διαβεβαίωσε ότι η υπηρεσία εφάρμοσε πλήρως τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και ανέφερε ότι διαμορφώθηκε ειδικός χώρος διαλογής περιστατικών και τα ραντεβού γίνονται κανονικά. Ενημέρωσε το Βουλευτή ότι ξεκίνησε από σήμερα η άϋλη συνταγογράφηση προσθέτοντας, ωστόσο, ότι το ΗΔΙΚΑ δεν είναι ακόμα πλήρως λειτουργικό, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας το Κέντρο Υγείας θα χρειαστεί με βεβαιότητα να στελεχωθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας
Ο κ. Σταμνάς ενημέρωσε τον κ. Μεϊκόπουλο ότι για την ώρα τα περιστατικά εξυπηρετούνται κανονικά και υπάρχει επάρκεια στα μέσα ατομικής προστασίας, με εξαίρεση τα αντισηπτικά. Συζήτησαν για την ανάγκη της άμεσης ενίσχυσης με προσωπικό με θέσεις δύο συμβασιούχων διασωστών από την 5η ΥΠΕ να εκκρεμούν, ενώ έχουν στο μεταξύ ανασταλεί και όλες οι άδειες του προσωπικού. Στάθηκαν ιδιαίτερα στο γεγονός ότι για να καλυφθούν επαρκώς οι θέσεις αναμένουν 6 τουλάχιστον άτομα ακόμα.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας
Την ανάγκη συντονισμού της Πολιτείας με τους φορείς της Υγείας τόνισε ο κ. Τσάμης με άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας αλλά και τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν ιατροί ελεύθεροι επαγγελματίες για την καλύτερη θωράκιση ενάντια στον κορωνοϊό. Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας ακόμα μίλησε για τις μεγάλες ελλείψεις μέσων ατομικής προστασίας που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο των ιατρών. Οι κύριοι Μεϊκόπουλος και Τσάμης συμφώνησαν επίσης ότι σε περίπτωση κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων θα πρέπει αν εξεταστεί η δυνατότητα ειδικής εξέτασης και στο Αχιλλοπούλειο.

Ενδιαφέρον είχε η πρόταση του κ. Τσάμη ότι στη λογική της ενσωμάτωσης των δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας υγείας στο συνολικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα μπορούσε σε πρώτη φάση να οριστούν συγκεκριμένα κέντρα υγείας «αναφοράς» για την αντιμετώπιση περιστατικών κορωνοϊού με ήπια συμπτωματολογία σε πρωτοβάθμιο – εξωνοσοκομειακό επίπεδο. Στην ίδια λογική θα μπορούσε να υπάρξει ενίσχυση και ανάπτυξη των υπηρεσιών κατ’οίκον φροντίδας ευπαθών ομάδων.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, στο πλαίσιο των επαφών που είχε, συνεχάρη και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στο σύνολο του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού όλων των Δημόσιων Δομών Υγείας του Ν. Μαγνησίας, αλλά και όλης της χώρας για την τιτάνια και ηρωϊκή προσπάθειά τους να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας, αλλά και να περιθάλψουν με το βέλτιστο τρόπο τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι για να είμαστε ουσιαστικά χρήσιμοι ως πολιτικό προσωπικό και πραγματικοί συμπαραστάτες της ανθρώπων στη Δημόσια Υγεία στον καθημερινό τους αγώνα δεν αρκεί μόνο η ευγνωμοσύνη και το χειροκρότημα. Επιβάλλεται, όπως είπε, η άμεση λειτουργική υποστήριξη του ΕΣΥ από την Πολιτεία και ιδιαίτερα στις πιο κρίσιμες μονάδες, όπως οι ΜΕΘ, τα ΤΕΠ, το ΕΚΑΒ, τα εργαστήρια και οι δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας με την αυτονόητη και επιβεβλημένη κάλυψη όλων των κρίσιμων κενών της Δημόσιας Υγείας με ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό παραϊατρικό προσωπικό.

Κάλεσμα Αλ. Μεϊκόπουλου στους Βουλευτές Μαγνησίας της ΝΔ
Ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή έκανε σαφές με την πολιτική στάση που κράτησε ότι δεν πρόκειται να εκμεταλλευτεί την κρίσιμη αυτή κατάσταση για τους πολίτες και την πατρίδα για να ασκήσει ανεύθυνη και δημαγωγική αντιπολίτευση και να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη. Επιδιώκει, αντιθέτως, να συμβάλει με θετικό τρόπο στην αποτελεσματικότερη διαχείριση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης με προτάσεις, αλλά και έλεγχο των δεσμεύσεων της κυβέρνησης, δηλώνοντας το εξής:
«Στο πλαίσιο της αναγκαίας πολιτικής σύμπνοιας απευθύνω κάλεσμα στους συναδέλφους βουλευτές Μαγνησίας της συμπολίτευσης να εκκινήσουμε μια τακτική συνεννόηση, ώστε με πνεύμα πολιτικής συναίνεσης, όπως επιτάσσουν οι κρίσιμες αυτές ώρες, όλοι οι Βουλευτές Μαγνησίας να ερχόμαστε από κοινού σε επαφή με τους περιφερειακούς και κεντρικούς θεσμούς της Δημόσιας Υγείας και να πιέζουμε συντονισμένα ώστε να καλύπτονται χωρίς καθυστερήσεις οι ανάγκες των δημόσιων δομών υγείας της Μαγνησίας και να επιλύονται ουσιαστικά τα προβλήματα που συνεχώς προκύπτουν».
Πηγή: e-thessalia.gr

Ροή Ειδήσεων

Χαρακόπουλος: Η πολιτική σταθερότητα εχέγγυο για την Ελλάδα

«Πρέπει απ’ όλους να γίνει κατανοητό ότι οι εκλογές της 25ης Ιουνίου δεν έχουν τίποτε κατοχυρωμένο. Όλα θα...

Ξεκίνησε το πρόγραμμα στεγαστικής συνδρομής ‘’ΚΑΛΥΨΗ’’ στο δήμο Καρδίτσας

Δημοσιοποιήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων η Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για το πρόγραμμα ΄΄Κάλυψη’’ η...

Κώστας Τσιάρας: Στις 25 Ιουνίου οι πολίτες ψηφίζουν για να επιλέξουν κυβέρνηση, όχι για αντιπολίτευση

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης προτείνουν νέους φόρους στα μερίσματα και στη γονική παροχή και ερίζουν ποιους φόρους πρέπει...

«Φωτοβολταϊκά στη Στέγη»: επιδότηση έως 16.000 ευρώ

Μέχρι και τις 30 Ιουνίου του επόμενου έτους θα έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση επιδότησης έως και 16.000 ευρώ...

Τριαντόπουλος από Αλμυρό: Όλοι μαζί δυναμικά για τη νίκη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Την Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό...

Τσιάρας: θα δοθούν αποζημιώσεις σε όλες τις καλλιέργειες που υπέστησαν ζημιά

Μετά από συνεργασία του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης και Υποψήφιου Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κώστα Τσιάρα με τον...

Στην ίδια κατηγορία: