8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Κορωνοϊός και μεταλαβιά

Διαβάστε επίσης:

Ο διεθνής Τύπος για τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου

Την είδηση για τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου (Vangelis), ενός από τους σπουδαιότερους...

MYTILINEOS: Κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ρεύματος από φυσικό αέριο στην Πολωνία

Την κατασκευή μονάδας συνδυασμένου κύκλου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με καύσιμο φυσικό αέριο στο...

Εκτίναξη Μητσοτάκη στις κυλιόμενες του Μαξίμου

"Ως γνωστόν ο συναγωνιστής Θοδωρής Λιβάνιος, από την περίοδο που ο Μητσοτάκης, ήταν στην Πειραιώς, είχε «στήσει»...

Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας είναι φυσιολογικό να… ανθούν οι τσαρλατάνοι, οι λαϊκιστές, οι σκοταδιστές μουλάδες και ενίοτε οι… ισαποστάκηδες.

Εν αρχή ην… οι τσαρλατάνοι. Αυτοί οι απίθανοι τύποι, οι οποίοι εδώ και μέρες έχουν πιάσει στασίδι στα φιλόξενα παράθυρα της ελληνικής τηλεόρασης (σ.σ.: μίζερη και κατώτερη των περιστάσεων για ακόμη μια φορά) και κάνουν αναλύσεις(!) επί αναλύσεων για τον κορωνοϊό.

του Αλέξανδρου Παπασταθόπουλου

- Advertisement -

Από κοντά κι αυτός ο (μέγας) τσαρλατάνος της πολιτικής ζωής που ακούει στο όνομα Κυριάκος Βελόπουλος, τον οποίο για να μην ξεχνιόμαστε κάποιοι συμπατριώτες μας τον επέλεξαν για να του εμπιστευτούν τη ψήφο τους. Το γεγονός, ωστόσο, ότι ο Βελόπουλος έχει φτάσει στο σημείο να “διαφημίζει θαυματουργές αλοιφές” για τον κορωνοϊό δεν πρέπει να ξαφνιάζει και δεν πρέπει να ξενίζει την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Εξάλλου, αυτό έκανε πάντα ο Βελόπουλος, αυτό κάνει και σήμερα. Αυτή είναι η δουλειά του, οι τηλε-πωλήσεις!

Άλαλα τα χείλη των ιεραρχών
Πάμε τώρα (και) στα… σοβαρά. Η εκκωφαντική σιωπή της επίσημης εκκλησίας για τον κορωνοϊό, καθώς κι αυτά που λένε ορισμένοι ιεράρχες και ιερείς ότι δηλαδή δεν μεταδίδεται από τη Θεία Κοινωνία μας ξεπερνάνε.

Επίσης, η απουσία της Ιεράς Συνόδου για το μείζον αυτό θέμα είναι, αν μη τι άλλο αξιοπερίεργη και αξιοσημείωτη. Στο ίδιο μονοπάτι, δυστυχώς, βαδίζει και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να πει ούτε μια κουβέντα για τον κορωνοϊό και τη Θεία Κοινωνία.

Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην καταγράψουμε αφενός την… αφωνία του ΕΟΔΥ για το εάν δηλαδή υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού από τη Θεία Κοινωνία και αφετέρου το… εν οίδα, ότι ουδέν οίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορικά με τη στάση της εκκλησίας.

ΠΟΕΔΗΝ: Ο κορωνοϊός κολλάει από την Θεία Κοινωνία

Οι ειδικοί αναφερόμενοι στη μετάδοση του κορωνοϊού, απορρίπτουν τους αστείους ισχυρισμούς ιερέων ότι δήθεν ο ιός δεν μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας τις προάλλες σε ραδιοφωνικό σταθμό, είπε ότι υπάρχει “επικινδυνότητα από τη Θεία Κοινωνία” και κάλεσε την Εκκλησία να αναθεωρήσει κάποια πράγματα.

Ρουμανία: Η θεία κοινωνία με κουταλάκι από το σπίτι

Η ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας επιτρέπει στους πιστούς να μην ασπάζονται τις εικόνες και να χρησιμοποιούν μίας χρήσεως κουταλάκι για την μετάληψη για να αποφύγουν την μετάδοση του κορωνοϊού.
«Οι πιστοί που φοβούνται τη μετάδοση μπορούν να αποφύγουν προσωρινά τον ασπασμό των εικόνων στις εκκλησίες… μπορούν να ζητούν κατ΄εξαίρεση από τον ιερέα να χρησιμοποιούν το δικό τους κουτάλι για την μετάληψη», αναφέρεται σε εκκλησιαστική ανακοίνωση, όπου διευκρινίζεται ότι πρόκειται «για μέτρα εξαιρετικού χαρακτήρα που λαμβάνονται μόνο εξαιτίας της απειλής της επιδημίας».
Σημειώνεται πως η ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας μετρά 16 εκατομμύρια πιστούς, που αντιστοιχούν στο 86% του πληθυσμού.

Ροή Ειδήσεων

Μητσοτάκης από Μαγνησία: 171 εκατομμύρια πρόσθετους πόρους στη βιολογική κτηνοτροφία

Τη διάθεση πρόσθετων πόρων ύψους 171 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της βιολογικής κτηνοτροφίας ανακοίνωσε το πρωί ο...

MYTILINEOS: Κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ρεύματος από φυσικό αέριο στην Πολωνία

Την κατασκευή μονάδας συνδυασμένου κύκλου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με καύσιμο φυσικό αέριο στο Grudziadz, της Πολωνίας, ανέλαβε η...

Εκτίναξη Μητσοτάκη στις κυλιόμενες του Μαξίμου

"Ως γνωστόν ο συναγωνιστής Θοδωρής Λιβάνιος, από την περίοδο που ο Μητσοτάκης, ήταν στην Πειραιώς, είχε «στήσει» ένα in house μηχανισμό, μετρήσεων,...

Ο διεθνής Τύπος για τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου

Την είδηση για τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου (Vangelis), ενός από τους σπουδαιότερους συνθέτες παγκοσμίως, μεταδίδουν τα διεθνή...

Ξεκινά το απόγευμα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Αρχίζουν σήμερα το απόγευμα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Dο), οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Τη Μαγνησία επισκέπτεται ο πρωθυπουργός

Σήμερα Παρασκευή (20 Μαΐου), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μαγνησία. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Στην ίδια κατηγορία: