8.2 C
Karditsa
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Κορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για εφήβους – Προ των πυλών η ανακοίνωση υποχρεωτικού εμβολιασμού

Διαβάστε επίσης:

Σε 24 δόσεις οι οφειλές στον e-ΕΦΚΑ

Σε 24 -από 12 που ίσχυε μέχρι σήμερα- αυξάνονται οι μηνιαίες δόσεις των...

Συνέντευξη Βασίλης Τσιάκος: Καθημερινά η Καρδίτσα μεταβάλλεται σε μια πόλη όπου αξίζει να ζει κανείς

Ο δήμος μας είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο, καθώς έχουμε σε εξέλιξη αναπλάσεις χώρων,...

Τσιάρας: Έρχεται νομοσχέδιο για την αναμόρφωση των δομών

Ο Κώστας Τσιάρας, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα παιδιά που έπειτα...

Όλα είναι έτοιμα για να ανοίξει η πλατφόρμα για τους εφήβους 16 και 17 ετών, δηλαδή για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί από 1/1/2004 έως 31/12/2005. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα Δευτέρα από την κ. Θεοδωρίδου και τον κ. Θεμιστοκλέους, δηλαδή θα δοθούν οι οδηγίες προς τους γονείς για το πώς θα εξασφαλίζεται η γονική συναίνεση, η οποία είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η εμβολιαστική διαδικασία.

Ουσιαστικά, αυτή είναι η μόνη διαφορά στην πλατφόρμα εμβολιασμών σε σχέση με τις άλλες ηλικιακές ομάδες.

- Advertisement -

Ο εμβολιασμός των εφήβων θα γίνεται μόνο με MRNA εμβόλια, δηλαδή Pfizer, που έχει προς το παρόν έγκριση από τον ΕΜΑ για εφήβους.

Η χορήγηση εμβολίου σε μικρότερης ηλικίας παιδιά δεν είναι στα σχέδια της Επιτροπής Εμβολιασμών, που προτείνει ο εμβολιασμός να γίνεται μόνο σε παιδιά με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Σε αναμονή των ανακοινώσεων για τον εμβολιασμό των εφήβων, χιλιάδες είναι ακόμα οι πολίτες άνω των 50 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Υπολογίζονται γύρω στις 500.000-700.000.

Αυτοί κινδυνεύουν να νοσήσουν πιο βαριά από τη μετάλλαξη Δ και να εισαχθούν στα νοσοκομεία, προκαλώντας πίεση στο σύστημα υγείας.

Εν τω μεταξύ, εντείνεται η ανησυχία των γονέων που έχουν τα παιδιά τους στις κατασκηνώσεις όπου εντοπίστηκαν συρροές κρουσμάτων κορωνοϊού.

Στον προθάλαμο αποφάσεων για την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς
Εβδομάδα αποφάσεων σε δύο μέτωπα είναι αυτή που ξεκίνησε. Στις 9:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου η καθιερωμένη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και από αυτή τη σύσκεψη και μετά ο χρόνος θα κυλάει αντίστροφα για τις ανακοινώσεις περί της υποχρεωτικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες ομάδες αφορούν στους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στο προσωπικό νοσοκομείων, κλινικών και κέντρων Υγείας.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, σε όσους εργαζόμενους από αυτές τις ομάδες δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, θα δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα λίγων εβδομάδων, προκειμένου να σπεύσουν να εμβολιαστούν, πριν τεθεί σε ισχύ το μέτρο της υποχρεωτικότητας. Και αυτό που αναμένουμε να κλειδώσει, είναι οι κυρώσεις για όσους δεν προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

Από εκεί και πέρα, τις επόμενες εβδομάδες θα γνωρίζουμε και τις υπόλοιπες ομάδες εργαζομένων που θα υπαχθούν στην υποχρεωτικότητα. Και με βάση τα σενάρια, συζήτηση μπορεί να γίνει για εκπαιδευτικούς, προσωπικό Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και εργαζόμενους σε ΜΜΜ.
Πηγή: tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Περιοδεία της Τράπεζας Πειραιώς στην Κρήτη

Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη και συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, επιχειρηματίες και πελάτες πραγματοποίησε την Πέμπτη 24 και...

Σε 24 δόσεις οι οφειλές στον e-ΕΦΚΑ

Σε 24 -από 12 που ίσχυε μέχρι σήμερα- αυξάνονται οι μηνιαίες δόσεις των υπό ρύθμιση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών,...

Επιταγή ακρίβειας: Δίνεται σε 2,3 εκατ. ευάλωτους πολίτες έως τις 20 Δεκεμβρίου

Εως τις 20 Δεκεμβρίου θα λάβουν την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ περίπου 1,2 εκατομμύρια πολίτες (συνταξιούχοι, άτομα...

Αυξάνονται οι μισθοί των γιατρών του ΕΣΥ

Στην αύξηση αποδοχών των γιατρών που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που έχει κατατεθεί στη Βουλή, αναφέρεται με ανάρτησή του στο...

Συνέντευξη Βασίλης Τσιάκος: Καθημερινά η Καρδίτσα μεταβάλλεται σε μια πόλη όπου αξίζει να ζει κανείς

Ο δήμος μας είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο, καθώς έχουμε σε εξέλιξη αναπλάσεις χώρων, ασφαλτοστρώσεις, κατασκευές νέων υποδομών και...

Τσιάρας: Έρχεται νομοσχέδιο για την αναμόρφωση των δομών

Ο Κώστας Τσιάρας, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα παιδιά που έπειτα από εισαγγελική εντολή καταλήγουν στις...

Στην ίδια κατηγορία: