8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Ίδρυση επιχείρησης από τον υπολογιστή

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Διαβάστε επίσης:

Άρση του νομοσχεδίου για τις ΔΕΥΑ ζητεί η δήμαρχος Ελασσόνας

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ενόψει της ψήφισης του νομοσχέδιου με τίτλο...

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων-ποτών «FOODEXPO 2023»

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η παρουσία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην «FOOD EXPO 2023 –...

ΟΣΕ: Η τοπική τηλεδιοίκηση στη Λάρισα λειτουργεί αδιάληπτα από τον Νοέμβριο του 2022

"Η ενιαία Τηλεδιοίκηση Λάρισας που έλεγχε το τμήμα από Δομοκό μέχρι και Πλατύ,...

Από την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, συντελείται στη χώρα μας μια μικρή επανάσταση με την ψηφιακή ίδρυση ατομικών επιχειρήσεων.

- Advertisement -

Από τον υπολογιστή, ο…νεόκοπος επιχειρηματίας μπαίνει με τους κωδικούς taxisnet στο gov.gr όπου και γίνεται η διασταύρωση των στοιχείων του. Χωρίς αυτή δεν προχωρά η διαδικασία. Στη συνέχεια επιλέγει αν κάνει αίτηση για τον εαυτό του ή εκ μέρους τρίτου ( ναι υπάρχει θα υπάρχει και αυτή η δυνατότητα!)

Επόμενο βήμα η επιλογή του τύπου της έδρας της επιχείρησης.

Αν επιλέξει Ιδιόκτητη έδρα, χρειάζεται να συμπληρώσει τον Αριθμό Ταυτότητας του Ακινήτου και τα υπόλοιπα πεδία συμπληρώνονται αυτόματα από τα στοιχεία που αφορούν του ενδιαφερόμενο και αντλούνται από τις διάφορες βάσεις δεδομένων που είναι συνδεδεμένες με το σύστημα. Στην περίπτωση που επιλέξει μη Ιδιόκτητη Έδρα, θα πρέπει να συμπληρώσει τον αριθμό και το έτος υποβολής δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας για το ακίνητο που μισθώνει. Και τα υπόλοιπα πεδία συμπληρώνονται και πάλι αυτόματα.

Στη συνέχεια ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να επιλέξει την περιοχή στην οποία αντιστοιχεί η διεύθυνση της επιχείρησης ώστε να γίνει η ανάκτηση στοιχείων που αφορούν το δήμο και το νομό. Αν ο ταχυδρομικός κώδικας δεν είναι συμπληρωμένος , μπορεί να γίνει να συμπληρωθεί ηλεκτρονικά μόνο στην περίπτωση της ιδιόκτητης έδρας, αλλιώς πρέπει να απευθυνθεί στην οικεία Δ.Ο.Υ.

Αφού ελέγξει τα προσυμπληρωμένα πεδία, στη συνέχεια καταχωρίζει την επωνυμία της επιχείρησης που συνδέεται με το ονοματεπώνυμο του φυσικού προσώπου. Τέλος καταχωρίζει Στοιχεία Επιχείρησης, Στοιχεία Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων (ΕΛΠ), Στοιχεία Φ.Π.Α. και Στοιχεία Δραστηριοτήτων Επιχείρησης, τις οποίες ο χρήστης καλείται να επιλέξει μέσω διαλειτουργικότητας με την ΑΑΔΕ.

Τελικό στάδιο , μέσω της διασύνδεσης με το ΓΕΜΗ πραγματοποιείται η εγγραφή της επιχείρησης και η λήψη αριθμού Γενικού Εμπορικού Μητρώου και ταυτόχρονα γίνεται και η εγγραφή στο τοπικό επιμελητήριο.

Σε όλη αυτήν την διαδικασία, ο ενδιαφερόμενος δεν θα χρειαστεί να …επικοινωνήσει καθόλου με τον ΕΦΚΑ. Η ΑΑΔΕ αναλαμβάνει να ειδοποιήσει τον ΕΦΚΑ ότι ο συγκεκριμένος χρήστης έχει την υποχρέωση να εγγραφεί στον e-EFKA εντός 10 ημερών από την δήλωση έναρξης εργασιών της επιχείρησης. Αν δεν το κάνει , ναι σωστά μαντέψατε, γίνεται και πάλι ηλεκτρονικά αλλά το κάνει ο ΕΦΚΑ από μόνος του!!!!!!

Πηγή: skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων-ποτών «FOODEXPO 2023»

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η παρουσία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην «FOOD EXPO 2023 – ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ»...

Ζ. Μακρή: «Καμαρώνουμε για την πρόκριση στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής του 4ου δημοτικού Ν. Ιωνίας»

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή στο άκουσμα της είδησης της...

Άρση του νομοσχεδίου για τις ΔΕΥΑ ζητεί η δήμαρχος Ελασσόνας

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ενόψει της ψήφισης του νομοσχέδιου με τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας...

Σταϊκούρας: Ασφαλείς οι καταθέσεις των Ελλήνων – Πιο ισχυρό το τραπεζικό σύστημα σήμερα

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το 2023 το μεγάλο πρόβλημα θα είναι ο πληθωρισμός, ενώ σημείωσε πως οι...

ΟΣΕ: Η τοπική τηλεδιοίκηση στη Λάρισα λειτουργεί αδιάληπτα από τον Νοέμβριο του 2022

"Η ενιαία Τηλεδιοίκηση Λάρισας που έλεγχε το τμήμα από Δομοκό μέχρι και Πλατύ, άρχισε σταδιακά να φθίνει και...

Τιμολόγια ρεύματος: Σημαντικά χαμηλότερα για τον Απρίλιο

Σημαντικά χαμηλότερα τιμολόγια ρεύματος για τον Απρίλιο ανακοίνωσαν οι περισσότεροι προμηθευτές ρεύματος σε συνέχεια της αποκλιμάκωσης των τιμών...

Στην ίδια κατηγορία: