8.2 C
Karditsa
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Ιανός: Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ Μουζακίου με τον Δήμαρχο Φ. Στάθη για τις εξελίξεις έργων

Διαβάστε επίσης:

Αντιπροσωπεία της ομάδας μελών του ΣΥΡΙΖΑ Μουζακίου, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Μουζακίου κ. Φάνη Στάθη, με σκοπό την ενημέρωση για τις εξελίξεις σε θέματα που αφορούν την περιοχή, τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Δημοτική αρχή μετά την καταστροφική πλημμύρα στις 18 Σεπτεμβρίου, αλλά και την κατάθεση σχετικών προτάσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός από τον κ. Δήμαρχο, η κ. Παναγιώτα Βράντζα, πρ. Βουλευτής Καρδίτσας και οι κ.κ. Άρης Γκαγκάς και Γεώργιος Καραβίδας, συντονιστής και μέλος της Ο.Μ. Μουζακίου, αντίστοιχα.

- Advertisement -

Σχετικά με το Κέντρο Υγείας Μουζακίου αναφέρθηκε στην συνάντηση, ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ανεύρεσης του κατάλληλου οικοπέδου και ότι σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή της καινούργιας δομής. Επειδή η διαδικασία θα διαρκέσει αρκετούς μήνες τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη κατάλληλων παρεμβάσεων, ώστε να μην υποβαθμιστούν οι παροχές υγείας προς τους πολίτες.

Για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και την επαναφορά σε λειτουργία και χρήση του δρόμου ανάμεσα στις δύο γέφυρες στο Μουζάκι, ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι για το τμήμα αυτό θα επιληφθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας και δεν είναι σαφές το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσής του.

Όσον αφορά τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο σε ολόκληρο το Δήμο και τις γέφυρες που έχουν καταστραφεί από τον ΙΑΝΟ, ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων του Δήμου καταβλήθηκε και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε, με προσωρινές αυτή τη στιγμή λύσεις, να δοθεί πρόσβαση οπουδήποτε υπήρχε και πριν. Σε ερώτηση της αντιπροσωπίας του ΣΥΡΙΖΑ για τι το μέλλει γενέσθαι με την οριστική αποκατάσταση των καταστραφέντων υποδομών στo Δήμο, ο κ . Στάθης απάντησε ότι αυτό αποτελεί ζήτημα της κεντρικής διοίκησης, σύμφωνα με δεσμεύσεις της οποίας αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού, όλα θα έχουν ολοκληρωθεί σε ορίζοντα δύο έως τριών ετών.

Για την αποκατάσταση των ζημιών των πληγέντων συνανθρώπων μας, δήλωσε ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου είναι από την πρώτη στιγμή κοντά στους πληγέντες. Σύμφωνα με τον κ. Στάθη, σύντομα θα λυθεί και το προβλημα στέγασης των οικογενειών που οι κατοικίες τους κρίθηκαν ακατάλληλες. Ανέφερε μάλιστα, ότι σχεδιάζεται και θα είναι έτοιμο σύντομα, κοινωνικό παντοπωλείο στο Δήμο Μουζακίου.

Τέλος, για την αξιοποίηση των χρημάτων που δόθηκαν στο Δήμο λόγω των καταστροφών, ο κ. Δήμαρχος υπεραμύνθηκε της θέσης του για την απευθείας ανάθεση του ποσού των 1.400.000 ευρώ, για την αποκατάσταση ζημιών σε δημοτικά κτίρια, με κατεπείγουσα διαδικασία, ζήτημα που απασχόλησε έντονα την τοπική κοινωνία, και ανέφερε ότι αυτή είναι η απόφαση της δημοτικής αρχής, με τα μέλη, ωστόσο, της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους αναφορικά με την τεκμηρίωση και κοστολόγηση των αντίστοιχων αναγκών.

Από τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε η σημασία της προσπάθειας να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για τη διατήρηση και συντήρηση, έστω και ως μνημείου, της παλαιάς γέφυρας Μουζακίου. Στα πλαίσια αυτά κατατέθηκε στον κ. Δήμαρχο, υπόμνημα με θέσεις και προτάσεις για τα θέματα που συζητήθηκαν.
Πηγή: ΕΡΤ Βόλου

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: