8.2 C
Karditsa
Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Η Ζέττα Μακρή συγχαίρει το ΕΠΑ.Λ Σκιάθου

Διαβάστε επίσης:

Ζ. Μακρή: «Επίσπευση της επαναλειτουργίας του Λατομείου Συκής από το ΥΠΕΝ»

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή,...

Γαλλικό Πρακτορείο: Αφιέρωμα στο πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας στην Αλόννησο

Το ναυάγιο, το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς χρονολογείται περίπου στο 425 π.Χ., βρίσκεται σε βάθος σχεδόν...

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιες άλλες κατηγορίες εργαζομένων βρίσκονται στο μικροσκόπιο;

Ένα διάλειμμα στα μέτρα και κυρίως στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε επαγγελματικές κατηγορίες,...

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή συνεχάρη το ΕΠΑ.Λ Σκιάθου – Παράρτημα 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Βόλου – για την παρουσία και τη διάκρισή του στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Τα νησιά μας, φάροι βιώσιμης ανάπτυξης» του Δικτύου Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ) στο πλαίσιο προώθησης των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, των αρχών και δεσμεύσεων της Διακήρυξης της Πρωτοβουλίας «Έξυπνα Νησιά».
Η συμμετοχή αυτή οδήγησε στην κατάκτηση του 2ου Βραβείου: «Πιλοτικό Κέντρο Επαναχρησιμοποίησης Υλικών (ΚΕΥ) με Πλήρη Ενεργειακή Αυτονομία» (Κατηγορία: Απορρίμματα) επισφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
Η κ. Μακρή απευθύνθηκε στα παιδιά και τους καθηγητές του ΕΠΑ.Λ Σκιάθου, που εκπροσώπησαν το σχολείο: «Η είδηση της διάκρισής σας με χαροποίησε ιδιαιτέρως και ένιωσα την ανάγκη να σας πω πόσο περήφανη είμαι για όλες και όλους εσάς, που ξεχωρίσατε στο διαγωνισμό και η προσπάθειά σας αναγνωρίστηκε με το 2ο βραβείο!
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, κα Ρεπούλη, κε Μιχάλαινα, κε Κώτσια, αγαπητοί μαθητές Κωνσταντίνε, Ευαγγελία, Μαρία-Άννα, Βιολέτα, Αντώνη και Καλλιόπη, σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια!
Μέσα από τις δράσεις σας αποδεικνύετε ότι ο θεσμός των επαγγελματικών λυκείων είναι ένας ζωντανός θεσμός, που εξελίσσεται και επαναπροσδιορίζεται, προσαρμόζεται στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής, αναβαθμίζει την επαγγελματική κατάρτιση και εκπαίδευση, κατοχυρώνει τη θέση, που του αξίζει στον εκπαιδευτικό χάρτη.
Όλοι εσείς, μαθητές και κατόπιν απόφοιτοι των επαγγελματικών λυκείων, με γερές βάσεις, δεξιότητες ζωής, εδραιωμένες γνώσεις και ισχυρά εφόδια, είστε έτοιμοι να κατακτήσετε τα όνειρά σας, να προοδεύσετε, να ξεχωρίσετε.
Η ικανότητα και η υπευθυνότητά σας, η ποιότητα και το επιστημονικό περιεχόμενο της εκπαίδευσης, η αξία και η κατάρτιση των εκπαιδευτικών είναι ο συνδυασμός που αναδεικνύει το θεσμό των επαγγελματικών λυκείων.
Απόδειξη τα έργα σας!
Σε μια διαδραστική και εξελικτική πορεία, οι καθημερινές προκλήσεις θέτουν υψηλούς στόχους στη σχολική τάξη των επαγγελματικών λυκείων και στο εκπαιδευτικό σύστημα, γενικότερα, με κυριότερο την ολιστική και ενεργητική μάθηση μέσα από καινοτόμα προγράμματα διδασκαλίας και την ανάγκη καλλιέργειας νέων δεξιοτήτων.
Η σύγχρονη, γόνιμη και εποικοδομητική εκπαιδευτική διαδικασία προσφέρει άπειρες δυνατότητες και ανταποκρίνεται στις καθημερινές προκλήσεις, που επιφέρουν ταχύτατες αλλαγές σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής, της επαγγελματικής πορείας και εξέλιξης.
Απόδειξη η διάκρισή σας!
Ελπίζω και εύχομαι η ευαισθητοποίησή σας και το παράδειγμά σας να εμπνεύσουν άτομα όλων των ηλικιών , που θα ενστερνιστούν τη σπουδαιότητα της βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και την αναγκαιότητά της για ένα καλύτερο μέλλον και όλοι μαζί να προωθήσουμε, με συνέπεια και υπευθυνότητα, την ουσία της Αειφορίας».

Ροή Ειδήσεων

Γαλλικό Πρακτορείο: Αφιέρωμα στο πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας στην Αλόννησο

Το ναυάγιο, το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς χρονολογείται περίπου στο 425 π.Χ., βρίσκεται σε βάθος σχεδόν 30 μέτρων, ενώ στον βυθό...

Σοφάδες: Νεκρός εντοπίστηκε ο 53χρονος που αναζητούνταν με Missing Alert

Νεκρός εντοπίστηκε ο 53χρονος Γεώργιος Κωνσταντίνου από του Σοφάδες που αγνοούνταν από τις 28 Ιουνίου και είχε σημάνει...

Νεκρός από ψαροντούφεκο ο «Κωστής», η διάσημη φώκια-μασκότ της Αλοννήσου

Δολοφονημένος, έχοντας κατάσαρκα μία βέργα από ψαροντούφεκο βρέθηκε το Σάββατο ο «Κωστής», η διάσημη φώκια – μασκότ της...

Καρδίτσα-Ιανός: Ικανοποίηση Τσιάκου για την έγκριση από τη Βουλή έργων αποκατάστασης υποδομών ύψους 143 εκ. ευρώ

Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι εγκρίθηκε από τη βουλή των Ελλήνων, η κατασκευή μεγάλων έργων στο...

Αυτοψία Αγοραστού στο εργοτάξιο κατασκευής του δρόμου Δέλτα Καρδίτσας-Παλαμά

Αυτοψία στο έργο της κατασκευής του δρόμου Δέλτα Καρδίτσας – Παλαμά πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος...

Αναβαθμίζονται οι εγκαταστάσεις στίβου στο ΕΑΚ Λάρισας

Αναδείχτηκε ανάδοχος για τα έργα που οδηγούν στην πλήρη αναβάθμιση των υποδομών στίβου του ιστορικού γηπέδου του Αλκαζάρ αλλά και του Βοηθητικού...

Στην ίδια κατηγορία: