8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Η Ζέττα Μακρή συγχαίρει αυτοπροσώπως το 18ο δημ. σχολείο Βόλου για την παγκόσμια διάκρισή του

Διαβάστε επίσης:

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή συνεχάρη μαθητές και εκπαιδευτικούς του 18ου δημοτικού σχολείου Βόλου για την παγκόσμια διάκριση που κατέκτησαν ως ένα από τα 250 κορυφαία, στον κόσμο,Σχολεία της Δράσης για το Κλίμα το 2021 «ClimateActionSchoolsofExcellence».
Η κ. Μακρή επισκέφτηκε τα συστεγαζόμενα δημοτικά σχολείαΒόλου, το 18οκαι το 29ο, όπου την υποδέχτηκαν η διευθύντρια κ. Μάσσιουκαι ο διευθυντής κ. Τσιμπλούλης, αντίστοιχα, οι σύλλογοι διδασκόντων και οι μαθητές, την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου.
Η Υφυπουργός Παιδείας είχε, ήδη, πληροφορηθεί τη μεγάλη επιτυχία του 18ου δημοτικού σχολείου και θέλησε να συναντήσει από κοντά τα παιδιά και τους δασκάλους, που έφεραν στο σχολείο την σημαντική αναγνώριση, η οποία και ανακοινώθηκε σε μια εκδήλωση με αφορμή την ολοκλήρωση του ClimateAction Project, για το 2021, σε ζωντανή μετάδοση από τον κεντρικό χώρο στο COP26 στη Γλασκώβη, στη Διεθνή Διάσκεψη για το κλίμα.
Άλλωστε και η παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ΝίκηςΚεραμέως, που, τιμητικά για τη χώρα μας, εκπροσωπούσε την Ευρώπη, αναδεικνύειτη σημασία που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στο ρόλο της εκπαίδευσης στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.
Η Υφυπουργός Παιδείας άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους μαθητές να εξιστορούν την εμπειρία τους αλλά και τα συναισθήματα που ακολούθησαν την μεγάλη διάκριση του σχολείου τους.
Με φανερή ικανοποίηση και συγκίνηση η κ. Μακρή απευθύνθηκε στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς «Είναι τεράστια η επιτυχία σας, είμαι πολύ υπερήφανη για όλες τις μαθήτριες, όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 18ου δημοτικού σχολείου Βόλου. Είστε όλοι αξιέπαινοι!
Οι διακρίσεις των ελληνικών δημόσιων σχολείων σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο με προδιαγραφές υψηλού επιπέδου, καταδεικνύει την δυναμική της δημόσιας εκπαίδευσης, όταν υπάρχει η βούληση.
Το Υπουργείο Παιδείας, μέσα από τα καινοτόμα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, προσφέρει γνώσεις και εφόδια στους μαθητές και τους εκπαιδεύει, μέσα από τις πολυποίκιλες περιβαλλοντικές δράσεις, να αγαπούν, να σέβονται και να προστατεύουν το περιβάλλον, να διαμορφώσουν οικολογική συνείδηση, να σχεδιάζουν και να συμμετέχουν σε περιβαλλοντικές εκστρατείες, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους, τον προβληματισμό τους για την οικολογική κρίση και την κλιματική αλλαγή, την ενεργοποίησή τους με έξυπνες και καινοτόμες ενέργειες για την προστασία και διαφύλαξη της ισορροπίας του περιβάλλοντος και τη διάσωσή του.
Επιδιώκουμε να καμαρώσουμε μαθήτριες και μαθητές, ανθρώπους ικανούς να οικοδομήσουν ένα βιώσιμο μέλλον,να κατανοήσουν την αλληλεξάρτηση όλης της ζωής στον πλανήτη και τις επιπτώσεις, που έχουν και θα έχουν οι ενέργειες και οι αποφάσεις τους, στους φυσικούς πόρους, στην παγκόσμια και τοπική οικονομία και κοινωνία, στο περιβάλλον.
Σας ευχαριστούμε για το μήνυμά σας, την ευαισθητοποίησή σας και την προοπτική που δίνετε στον κόσμο μας».

- Advertisement -
- Advertisement -

Ροή Ειδήσεων

Τέλος η ενισχυμένη εποπτεία: Η Ελλάδα επιστρέφει, μετά από 12 χρόνια, στην ευρωπαϊκή κανονικότητα

«Ένας μεγάλος εθνικός στόχος επετεύχθη: Η Ελλάδα επιστρέφει, μετά από 12 χρόνια, στην ευρωπαϊκή κανονικότητα», σημειώνει ο υπουργός...

Σταϊκούρας: Δεδομένη η αύξηση των συντάξεων το 2023 -Θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις

«Είναι δεδομένη η αύξηση των συντάξεων το 2023, η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, λόγω του πληθωρισμού». Αυτό...

Παιδικοί σταθμοί: Σε ισχύ το πρόγραμμα επιδότησης – Δικαιούχοι και κριτήρια

Υπεγράφη την Παρασκευή 29 Ιουλίου η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα...

Ασφαλτος και έργα του Δ. Τρικκαίων στους κόμβους των Μ. Καλυβίων

Συνθήκες ασφάλειας για τους οδηγούς και τα οχήματα, προσφέρουν οι νέες παρεμβάσεις του Δήμου Τρικκαίων στα Μ. Καλύβια....

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του φράγματος Ληθαίου

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του φράγματος Ληθαίου και την πλήρωση του ταμιευτήρα που θα δημιουργήσει μια νέα...

Τρίκαλα: Κλειστά τα ΚΕΠ το Σάββατο 13 Αυγούστου

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι το ερχόμενο Σάββατο 13 Αυγούστου 2022 το ΚΕΠ στη συμβολή των οδών Ιακωβάκη...

Στην ίδια κατηγορία: