8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Η Ζέττα Μακρή με τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο σε Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο στο Βόλο

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Για έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις μεσημεριανές και...

Γιάννης Πανούσης: «Ορθώς η ευθύνη της ΕΥΠ είναι στα χέρια του πρωθυπουργού»

«Αν κάνουμε παιχνίδια κομματικής εκμετάλλευσης σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας θα είμαστε άξιοι της...

Αυξήσεις «φωτιά» σε βασικά είδη διατροφής

Τιμές που καίνε την τσέπη αντικρύζουν μέρα με τη μέρα οι καταναλωτές στα...

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή συμμετείχε στο  Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «η Αναπνευστική Ανεπάρκεια από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έως την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας» προσκεκλημένη του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής και Καθηγητή Πνευμονολογίας κ. Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου.

Η κ. Μακρή απευθύνθηκε στους  αξιότιμους σύνεδρους  εκφράζοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό της προς το έργο και την προσφορά τους στην ιατρική επιστήμη και την κοινωνία.

- Advertisement -

«Η αναπνευστική ανεπάρκεια είναι μια εξαιρετικά σοβαρή αφορμή και ένα ιατρικό θέμα που απαιτεί τη συνένωση δυνάμεων, ερευνών και μελετών στο υψηλό επίπεδο ενός αναγνωρισμένου επιστημονικού συνεδρίου, ωστόσο θα αφήσω το θέμα αυτό σε όλες και όλους εσάς τους άξιους και έγκριτους επιστήμονες και θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ, με την ευκαιρία που μου δίνει ο τίτλος, στη διαδρομή από την  Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έως τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μια διαδρομή που στις μέρες της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης που βιώνει ο πλανήτης, τείνει να γίνει πολυσύχναστη, δύσκολη και, δυστυχώς, για αρκετούς συνανθρώπους μας, μια διαδρομή χωρίς επιστροφή.

Αυτήν τη διαδρομή πολλοί θα μπορούσαν να την προσπεράσουν, να την ξεπεράσουν, να μην αναγκαστούν να διανύσουν ούτε ένα μέτρο της, αν δεν στεκόντουσαν με αρνητισμό απέναντι στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού.  

Το εμβόλιο είναι η μοναδική μας ασπίδα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Δεν αφήνουμε την υγειονομική απειλή να διαβάλλει την διαύγεια της σκέψης μας, την κριτική ικανότητα της λογικής μας, δεν επιτρέπουμε στον φόβο να αποδιοργανώσει το σύστημα αξιών μας, να αποσυντονίσει την ύπαρξή μας, τις θεμελιώδεις αρχές μας.

Διατηρούμε μέσα σε όλη αυτήν την παγκόσμια αναστάτωση το πνεύμα μας δυναμικό, συνεχίζουμε με ακλόνητη στάση να υπερασπιζόμαστε το προνόμιό μας σε ιατρικά αγαθά πρόληψης, προστασίας και περίθαλψης, αποδεικνύοντας με το λόγο και τις πράξεις μας ότι το επιστημονικό επίτευγμα των εμβολίων, η ομοψυχία και η συνεργασία της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας απέναντι στην παγκόσμια απειλή, είναι σήμερα τα μεγάλα μας όπλα, τα αδιαπραγμάτευτα πλεονεκτήματά μας.

Και απευθύνομαι προσωπικά σε κάθε μια και καθένα από τους ελάχιστους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, σε κάθε γονέα που στέκεται ακόμα με διασταγμό απέναντι στον εμβολιασμό τον δικό του και του παιδιού του, σε κάθε συνάνθρωπό μας που καθυστερεί να εμβολιαστεί, αξιοποιήστε το δώρο της επιστήμης και των επιστημόνων, εμβολιαστείτε και προστατεύστε την υγεία και τη ζωή σας».

Ροή Ειδήσεων

Αυξήσεις «φωτιά» σε βασικά είδη διατροφής

Τιμές που καίνε την τσέπη αντικρύζουν μέρα με τη μέρα οι καταναλωτές στα βασικά προϊόντα.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Για έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, το επόμενο τριήμερο,...

Η Πανσέληνος του Αυγούστου: Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, μουσεία

Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία σε ολόκληρη τη χώρα υποδέχονται απόψε το κοινό...

Γιάννης Πανούσης: «Ορθώς η ευθύνη της ΕΥΠ είναι στα χέρια του πρωθυπουργού»

«Αν κάνουμε παιχνίδια κομματικής εκμετάλλευσης σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας» σημείωσε ο καθηγητής...

Λοβέρδος για υπόθεση Ανδρουλάκη: “Δεν είναι λόγος για να πάμε σε εκλογές”

«Και εγώ στη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη δεν πρόκειται να πήγαινα να ενημερωθώ. Σωστά κάνει και δεν πάει»,...

Τέλος η ενισχυμένη εποπτεία

«Ένας μεγάλος εθνικός στόχος επετεύχθη: Η Ελλάδα επιστρέφει, μετά από 12 χρόνια, στην ευρωπαϊκή κανονικότητα», σημειώνει ο υπουργός...

Στην ίδια κατηγορία: