8.2 C
Karditsa
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Η Ζέττα Μακρή με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας κατά του σχολικού εκφοβισμού

Διαβάστε επίσης:

Εύβοια σεισμός: «Αίνιγμα» το άγνωστο ρήγμα

Προβληματισμό προκαλεί στους επιστήμονες ο χθεσινοβραδινός (Τρίτη) σεισμός μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας...

Επιταγή ακρίβειας: Δίνεται σε 2,3 εκατ. ευάλωτους πολίτες έως τις 20 Δεκεμβρίου

Εως τις 20 Δεκεμβρίου θα λάβουν την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ περίπου...

Ομόφωνα ένοχος 41χρονος για τον βιασμό 12χρονης

Τα αδικήματα, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, φέρεται να έλαβαν χώρα στην αποθήκη...

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή συμμετείχε στην τελετή βράβευσης του 8ου ψηφιακού Πανελλήνιου Διαγωνισμού «Λέμε ΟΧΙ στον Σχολικό Εκφοβισμό», την Παρασκευή 28 Μαϊου.

Η παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην εκδήλωση αποδεικνύει έμπρακτα την ουσιαστική μέριμνα για πληροφόρηση και πρόληψη απέναντι σε φαινόμενα σχολικής βίας και εκφοβισμού, καθώς την εκδήλωση χαιρέτισε θερμά η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

- Advertisement -

Η κα. Μακρή εξέφρασε τις ειλικρινείς ευχαριστίες της προς το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, που μαζί με το Βρετανικό Συμβούλιο και σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών εκπονούν εδώ και 8 χρόνια το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά της ενδοσχολικής βίας «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα.

Η Υφυπουργός Παιδείας ανέφερε στον χαιρετισμό της «Χαίρομαι πολύ, που παραβρίσκομαι σε αυτήν την εκδήλωση, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της πέμπτης και έκτης δημοτικού και Α’,Β’, και Γ’ Γυμνασίου, που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό καταθέτοντας τις προσωπικές τους ανησυχίες μέσα από τις ατομικές ή ομαδικές, ψηφιακές ή καλλιτεχνικές δημιουργίες τους.

Παιδιά, σας αξίζουν συγχαρητήρια! Σε όλες και όλους για την προσπάθεια, την έμπνευση, τη δημιουργικότητα, την συνεργασία. Για την συμμετοχή, τη δράση, την προώθηση του μηνύματος «Λέμε ΟΧΙ στον Σχολικό Εκφοβισμό»!

Με την αλήθεια της ηλικίας σας, με τη δύναμη της ψυχής σας, με την καθαρότητα της φωνής σας καταφέρνετε να περάσετε στην ουσία, στο βάθος, στην αποκωδικοποίηση της απειλής, στην επισήμανση του κινδύνου, στην αναγκαιότητα της αντιμετώπισης.  

139 συμμετοχές, 70 ομάδες αποτελούμενες από 211 μαθητές της πέμπτης και έκτης Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου, 69 εικαστικές δημιουργίες από μαθητές όλων των τάξεων του δημοτικού, και 35 εκπαιδευτικούς από 25 πόλεις και χωριά της Ελλάδας.

Η αποτίμηση του 8ου ψηφιακού Πανελλήνιου Διαγωνισμού «Λέμε ΟΧΙ στον Σχολικό Εκφοβισμό» ξεπερνά τα νούμερα αυτά με το μήνυμά σας να ταξιδεύει μέσα από τα έργα σας, όπου υπάρχουν παιδιά!

Το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού (cyber bullying) αναδείχθηκε ακόμα πιο έντονα μέσα στους μήνες της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και της νέας καθημερινότητας των παιδιών και χαίρομαι, ιδιαιτέρως, που η ματιά και η ευαισθησία σας το εντοπίζουν και το θέτουν ως προτεραιότητα.

Σας ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία να απευθύνω και γω σήμερα το δικό μου μήνυμα και να στηρίξω την προσπάθεια των παιδιών για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο.

Με μεγάλη χαρά επιβραβεύω όλα τα μαθητικά έργα που προωθούν, με την αμεσότητα και την δύναμη των ψηφιακών μέσων και της  τέχνης, το μήνυμα “Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό”.  

Μπράβο σε όλες και όλους! Είστε αξιέπαινοι! Είστε τα παραδείγματα που χρειαζόμαστε, μικροί και μεγάλοι, για να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο!»

Ροή Ειδήσεων

Περιοδεία της Τράπεζας Πειραιώς στην Κρήτη

Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη και συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, επιχειρηματίες και πελάτες πραγματοποίησε την Πέμπτη 24 και...

Σε 24 δόσεις οι οφειλές στον e-ΕΦΚΑ

Σε 24 -από 12 που ίσχυε μέχρι σήμερα- αυξάνονται οι μηνιαίες δόσεις των υπό ρύθμιση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών,...

Επιταγή ακρίβειας: Δίνεται σε 2,3 εκατ. ευάλωτους πολίτες έως τις 20 Δεκεμβρίου

Εως τις 20 Δεκεμβρίου θα λάβουν την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ περίπου 1,2 εκατομμύρια πολίτες (συνταξιούχοι, άτομα...

Αυξάνονται οι μισθοί των γιατρών του ΕΣΥ

Στην αύξηση αποδοχών των γιατρών που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που έχει κατατεθεί στη Βουλή, αναφέρεται με ανάρτησή του στο...

Συνέντευξη Βασίλης Τσιάκος: Καθημερινά η Καρδίτσα μεταβάλλεται σε μια πόλη όπου αξίζει να ζει κανείς

Ο δήμος μας είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο, καθώς έχουμε σε εξέλιξη αναπλάσεις χώρων, ασφαλτοστρώσεις, κατασκευές νέων υποδομών και...

Τσιάρας: Έρχεται νομοσχέδιο για την αναμόρφωση των δομών

Ο Κώστας Τσιάρας, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα παιδιά που έπειτα από εισαγγελική εντολή καταλήγουν στις...

Στην ίδια κατηγορία: