8.2 C
Karditsa
Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Η Ζέττα Μακρή με το 15μελές του Γυμνασίου Βελεστίνου

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Κορυφώνεται ο μίνι καύσωνας

Η πιο ζεστή ημέρα του μήνα αναμένεται ότι θα είναι η σημερινή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε...

Αυτοκτονία επιχειρηματία στη Σκιάθο: Πληροφορία ότι ο αυτόχειρας κατονόμασε τοκογλύφο σε σημείωμα

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά την αυτοκτονία του επιχειρηματία Θ.Π....

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή συνάντησε, μέσω τηλεδιάσκεψης, το προεδρείο του 15μελούς του Γυμνασίου Βελεστίνου, την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, ανταποκρινόμενη στην πρόσκλησή τους για συζήτηση πάνω στο σημαντικό θέμα των επιπτώσεων της πανδημίας στην εκπαιδευτική διαδικασία και στο σχολικό περιβάλλον, γενικότερα.
Το περιεχόμενο της επιστολής των μαθητριών και των μαθητών έδωσε στην Υφυπουργό Παιδείας την ευκαιρία για μια αναλυτική συνομιλία σχετικά με τους προβληματισμούςκαι την ανησυχία της μαθητικής κοινότητας απέναντι στην γενική αύξηση των κρουσμάτων.
Η κ. Μακρή συνεχάρη τα παιδιά για την πρωτοβουλία της επικοινωνίας, για το ενδιαφέρον και την ευαισθητοποίησή τους ενώ δεν παρέλειψε να προτρέψει τους μαθητές να ενημερώνονται σφαιρικά και να εμπιστεύονται την ιατρική επιστήμη προς όφελος της ατομικής και δημόσιας υγείας.
Η Υφυπουργός Παιδείαςάκουσε προσεκτικά τα παιδιά και θέλησε να απαντήσει με συγκεκριμένα στοιχεία και με ιδιαίτερη ευαισθησία στις αγωνίες τους «Το βλέπουμε καθημερινά ότι η πανδημία εξακολουθεί να αποτελεί μια δυναμική κατάσταση και μια τεράστια πρόκληση στη διαχείριση και την αντιμετώπισή της.
Θα ήθελα να τονίσω πόσο ικανοποιημένη είμαι από την εκπαιδευτική κοινότητα και το ηχηρό μήνυμά της για επιστροφή στην κανονικότητα, αξιοποιώντας αυτό το μοναδικό δώρο της επιστήμης, το εμβόλιο.
Σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό, η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, των μέτρων πρόληψης και προστασίας, η τακτική διενέργεια test διασφαλίζουν τη μέγιστη προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και οικογενειών.
Προτεραιότητα και στόχος όλων μας ήταν και είναι η σχολική χρονιά να κυλήσει ομαλά και με απόλυτη ασφάλεια, με τα σχολεία μας ανοιχτά».
Η Υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στις έρευνες και τις εισηγήσεις των ειδικών, επικαλούμενη δηλώσεις έγκριτων επιστημόνων, όπως ο κ. ΓκίκαςΜαγιορκίνης, ο οποίος παρουσίασε στατιστικά μοντέλα που αποδεικνύουν ότι οι πιο αποτελεσματικές πολιτικές ελέγχου της μετάδοσης στις σχολικές αίθουσες είναι η χρήση της μάσκας, ο έλεγχος για συμπτώματα καιτο συχνό test, μέσω του οποίουεπιτυγχάνεται 70% μείωση της μετάδοσης, ενώ η λιγότερο αποδοτική είναι η μείωση της πυκνότητας των μαθητών.
«Στέκομαι με σεβασμό στην αγωνία σας για την πορεία της μαθησιακής διαδικασίας αλλά της προστασίας της υγείας σας.
Επενδύουμε στη διενέργεια πολλών τεστ, ως τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο για να ανιχνεύσουμε, να απομονώσουμε και, ως εκ τούτου, να περιορίσουμε τη μαζική διασπορά του κορωνοϊού και διασφαλίζουμε τη μέγιστη προστασία της σχολικής κοινότητας.
Συνεχίζουμε να προτρέπουμε τους ελάχιστους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν αλλά και τους γονείς, που είναι, ακόμα, διστακτικοί, να συμβουλευτούν τον παιδίατρό τους, να συζητήσουν τις απορίες τους, να πάρουν υπεύθυνες επιστημονικές απαντήσεις και να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.
Προσπαθούμε, με κάθε πρόσφορο μέσο, να κατευνάσουμε την ανησυχία και τις αμφιβολίες και να ενδυναμώσουμε την πίστη στα ιατρικά επιτεύγματα και, συγκεκριμένα, στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
Ωστόσο, τα σχολεία μας αποτελούν τον καθρέπτη της κοινωνίας και όπου έχουμε χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη ο αριθμός των κρουσμάτων είναι υψηλότερος».
Η Υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τους μαθητές του Γυμνασίου Βελεστίνου, που της εμπιστεύτηκαν τους φόβους και τις σκέψεις τους, τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν την πιστή εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προστασίας και τους έδωσε την υπόσχεση ότι σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν από κοντά σε μια επίσκεψή της στο σχολείο τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ροή Ειδήσεων

Αυτοκτονία επιχειρηματία στη Σκιάθο: Πληροφορία ότι ο αυτόχειρας κατονόμασε τοκογλύφο σε σημείωμα

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά την αυτοκτονία του επιχειρηματία Θ.Π. στη Σκιάθο που σκόρπισε θλίψη...

Καιρός: Κορυφώνεται ο μίνι καύσωνας

Η πιο ζεστή ημέρα του μήνα αναμένεται ότι θα είναι η σημερινή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει...

Σοκ στη Σκιάθο με την αυτοκτονία γνωστού επιχειρηματία -Άφησε σημείωμα

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι της Σκιάθου από την αυτοκτονία του 55χρονου γνωστού επιχειρηματία και πατέρα τριών κοριτσιών.

Προχωρά το deal Motor Oil-Ελλάκτωρ στις ΑΠΕ

Η ΜΟΤΟΡ ΟIΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. γνωστοποίησε με σημερινή ανακοίνωσή της ότι θα δημοσιοποιήσει τα οικονομικά αποτελέσματα...

Τριήμερος καύσωνας

Αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνον στη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες...

Ασημένιο μετάλλιο για την Κατερίνα Στεφανίδη στο Μόναχο

Η Κατερίνα Στεφανίδη μετρά τέσσερα μετάλλια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου από το βράδυ της 17ης Αυγούστου, κάτι που...

Στην ίδια κατηγορία: