8.2 C
Karditsa
Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Η Ζ. Μακρή, εκπρόσωπος Πρωθυπουργού, στην εκδήλωση για τα 70 χρόνια λειτουργίας του ΙΚΥ

Διαβάστε επίσης:

Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-59 ετών

Σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της...

Πλήρης οδηγός για Power Pass, Fuel Pass και αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών

Λίγες ημέρες απομένουν ακόμη για την υποβολή αιτήσεων για το Power Pass, με τη συμμετοχή να είναι...

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μ. Μακρή, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, απηύθυνε χαιρετισμό στην επετειακή εκδήλωση των 70 χρόνων λειτουργίας του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η κα Μακρή εξέφρασε την εκτίμησή της στο θεσμό, που με συνέπεια, αίσθημα ευθύνης και απόλυτη διαφάνεια, εξασφαλίζει και παρέχει ουσιαστική ενίσχυση σε νέους ανθρώπους, προκειμένου να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση και την επαγγελματική τους κατάρτιση στους τομείς των επιστημών, των τεχνών και του πολιτισμού.

- Advertisement -

«Ο Εθνικός φορέας Υποτροφιών και Εθνική Μονάδα ERASMUS+, με αναγνωρισμένη δράση και καταξιωμένη διαδρομή, σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα χορήγησης υποτροφιών για σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσω της διαδικασίας εξατομικευμένης αξιολόγησης.

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, 70 χρόνια τώρα, με στρατηγικό σχεδιασμό που συνυπολογίζει τις παγκόσμιες τάσεις, τις επαγγελματικές απαιτήσεις, τα ακαδημαϊκά κριτήρια και τις απαραίτητες δεξιότητες, προχωρά στην επόμενη ημέρα μαζί με τις νέες και τους νέους μας και απευθύνεται στους δυνητικούς δικαιούχους μέσα από ανοιχτές διαδικασίες χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Ενώ, φέτος το ΙΚΥ, συμπληρώνει 35 χρόνια, ως Εθνική Μονάδα διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «Erasmus+» και δίνουν την ευκαιρία σε φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό των Iδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης να μετακινηθούν στην Ευρώπη για να υλοποιήσουν μέρος των σπουδών τους και να κάνουν πρακτική άσκηση, να διδάξουν και να επιμορφωθούν, μέσω ευρωπαϊκών συνεργασιών, αποκτώντας σημαντικά επιστημονικά  εφόδια.

Η πορεία του ΙΚΥ είναι η απόδειξη ότι κάθε ευκαιρία που δίνουμε στους νέους μας επιστρέφει με πολλαπλάσιο όφελος στην κοινωνία, κάθε πρόταση που στηρίζουμε δυναμώνει την παρουσία της χώρας μας στον παγκόσμιο ακαδημαϊκό χάρτη, κάθε βήμα που ενθαρρύνουμε μας πηγαίνει όλους ακόμα πιο κοντά στο βιώσιμο μέλλον που ευχόμαστε».  

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας ανέπτυξε την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΥ κ. Κουτσιλιέρης μίλησε για το όραμα του ΙΚΥ, ενώ η επέτειος εορτασμού ολοκληρώθηκε με την παράθεση επίσημου δείπνου στην Αθηναϊκή Λέσχη. 

Την επετειακή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Βορίδης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, π. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Διγαλάκης και ο ΓΓ Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Δημητρόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-59 ετών

Σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της covid-19 με την 2η αναμνηστική...

Πλήρης οδηγός για Power Pass, Fuel Pass και αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών

Λίγες ημέρες απομένουν ακόμη για την υποβολή αιτήσεων για το Power Pass, με τη συμμετοχή να είναι αρκετά υψηλή. Παράλληλα ανοικτή είναι...

Τέταρτη δόση: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα

Την Δευτέρα 27 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού (2η αναμνηστική)...

Ηλ. Μόσιαλος: Ανεπαρκή τα δεδομένα για τέταρτη δόση εμβολίου στις ηλικίες 30-59 ετών

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιτελέσει σημαντικό έργο στη διάρκεια της πανδημίας. Όμως η εισήγησή της για την...

Νέα πεζοδρόμια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου

Ξεκινά το έργο της κατασκευής πεζοδρομίων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε...

Ζέττα Μακρή: Μια ειρηνική, δημοκρατική και ανοιχτή αγκαλιά

Την 20ή Ιουνίου καλωσορίσαμε στο υπουργείο Παιδείας μαθήτριες και μαθητές πρόσφυγες από τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ριτσώνα και τις Θερμοπύλες με...

Στην ίδια κατηγορία: