8.2 C
Karditsa
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Γιώργος Καραγιάννης/Ιανός: Δίπλα στους πολίτες με ολοκληρωμένο σχέδιο για την ολιστική αναβάθμιση περιοχών

Διαβάστε επίσης:

Τσιάρας: Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε τη δικαιοσύνη

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του «Μνημείου της Δικαιοσύνης», το οποίο ανεγέρθηκε μέσα στον Κήπο των Ηρώων, στο...

Κοντά σε Πρόσκοπους και Ραδιοερασιτέχνες ο Θανάσης Παιδής

Κοντά στους προσκόπους βρέθηκε για μία ακόμη φορά ο Θανάσης Παιδής, καθώς του δόθηκε η ευκαιρία να...

Δ. Τρικκαίων: Σε κοινωνική προσφορά μετατρέπεται η ανακύκλωση ρούχων στα Τρίκαλα

Την πρώτη επιταγή στον Δήμο Τρικκαίων, ως ανταποδοτικό όφελος από την ανακύκλωση ρούχων,...

Ηκλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις που έχει επιφέρει σε παγκόσμια κλίμακα είναι πλέον γνωστές σε όλους μας, μέσω των συνεπειών που προκαλούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα των οποίων η συχνότητα βαίνει ολοένα αυξανόμενη.

Πολιτική στόχευση μας, στο Υπουργείο Υποδομών, υπό την καθοδήγηση του Κώστα Καραμανλή, είναι η άμεση αποκατάσταση βασικών υποδομών, κατοικιών και επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, με την ταχεία καταγραφή και αποκατάσταση των βλαβών και τη θέσπιση πρωτοβουλιών για την ταχύτερη αποζημίωση των πληγέντων.

Αυτό δείχνει και την αλλαγή φιλοσοφίας της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, απλοποιούμε διαδικασίες και περιορίζουμε την γραφειοκρατία με την εισαγωγή νέων διαδικασιών που επιτρέπουν την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των συνεπειών των φυσικών καταστροφών.

Συγκεκριμένα στην περίπτωση του Ιανού που αποτέλεσε μια από τις καταστροφικότερες πλημμύρες των τελευταίων 50 ετών, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και χορήγησε άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, αποζημιώσεις 5.000€ για κατοικίες και για 8.000€ για επιχειρήσεις, συνολικού ποσού 106.5 εκ. € σε 19.163 δικαιούχους, ενώ ξεκινούν οι πληρωμές των αποζημιώσεων 19,7εκ.€ σε επιπλέον 4.114 δικαιούχους.

Ήδη, υλοποιείται η σύμβαση ποσού 134,4εκ.€ για έργα αποκατάστασης βασικών υποδομών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Ιανού στους Δήμους Καρδίτσας, Αργιθέας και Μουζακίου. Μιλάμε πρακτικά για αποκαταστάσεις και επεμβάσεις σε ένα οδικό δίκτυο μήκους 150 χιλιομέτρων όπου οι τεχνικές μας παρεμβάσεις θα περιλαμβάνουν εργασίες καθαρισμού ρεμάτων και ποταμών, την κατασκευή 4 νέων γεφυρών για την ασφαλή διέλευση του ποταμού Πάμισου με παρεμβάσεις για την οδική πρόσβαση σε κάθε γέφυρα, την κατασκευή 75 περίπου νέων οχετών για την ασφαλή παροχέτευση των τοπικών ρεμάτων, την κατασκευή του νέου κτηρίου Κέντρου Υγείας του Δήμου Μουζακίου καθώς και την αποκατάσταση ζημιών εντός του οικισμού Μουζακίου.

Και οι δράσεις του Υπουργείου μας δεν σταματούν εδώ, αφού στον προγραμματισμό του Υπουργείου μας, είναι εντός του 2021 να δημοπρατηθεί με ΣΔΙΤ η κατασκευή του φράγματος Ενιπέα.

Τα οφέλη του έργου θα είναι πολλαπλά, αφού θα συμβάλλει στην άρδευση περίπου 100.000 στρεμμάτων, επιτρέποντας την αποδοτική καλλιέργεια και συμβάλλοντας στην αγροτική ανάπτυξη της περιοχής. Επιπλέον, το έργο θα παρέχει νερό ύδρευσης άριστης ποιότητας στα Φάρσαλα και σε μια σειρά κοντινών οικισμών της περιοχής, συνολικού πληθυσμού περίπου 10.000 κατοίκων. Τέλος, θα παράγεται και υδροηλεκτρική ενέργεια, από τη μεταφορά και πτώση του νερού. Επίσης θα συμβάλλει περιβαλλοντικά στους εθνικούς στόχους αποκατάστασης της καλής κατάστασης των υπογείων υδάτων της περιοχής, περιορίζοντας σημαντικά την υπεράντληση, αντικαθιστώντας τις απαιτούμενες ποσότητες με επιφανειακά ύδατα που θα συγκεντρώνονται στον ταμιευτήρα.

Αποδεικνύουμε λοιπόν με έργα, ότι στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές, έχοντας ολοκληρωμένο σχέδιο για την ολιστική αναβάθμισή περιοχών, τηρώντας τα χρονοδιαγράμματά μας και δημιουργώντας υποδομές που βελτιώνουν την καθημερινότητά τους και επιτρέπουν την επαναφορά σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Υφυπουργός Υποδομών
Πηγή: tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Τσιάρας: Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε τη δικαιοσύνη

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του «Μνημείου της Δικαιοσύνης», το οποίο ανεγέρθηκε μέσα στον Κήπο των Ηρώων, στο Μεσολόγγι, παρευρέθηκε την Κυριακή ο...

Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι το μεγάλο πατριωτικό μέτωπο ρεαλισμού και προόδου

Το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα, που εργάζεται σκληρά για να βελτιώσει τη ζωή των...

Δ. Τρικκαίων: Σε κοινωνική προσφορά μετατρέπεται η ανακύκλωση ρούχων στα Τρίκαλα

Την πρώτη επιταγή στον Δήμο Τρικκαίων, ως ανταποδοτικό όφελος από την ανακύκλωση ρούχων, παρέλαβαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι. Πρόκειται...

Κοντά σε Πρόσκοπους και Ραδιοερασιτέχνες ο Θανάσης Παιδής

Κοντά στους προσκόπους βρέθηκε για μία ακόμη φορά ο Θανάσης Παιδής, καθώς του δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθεί και να παρακολουθήσει την...

Μήνυμα της Ζέττας Μακρή για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

Αντλούμε τη δύναμή μας από τα μέλη μας, στηρίζουμε την διαφάνεια και την δημοκρατία, στοχεύουμε ολοένα και ψηλότερα...

«Ναι» από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στη ΜΠΕ της Μεσοχώρας

Θετικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΔΕΗ για το Υδροηλεκτρικό Έργο στη Μεσοχώρα.

Στην ίδια κατηγορία: