8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Γιώργος Αμβροσίου: Απάντηση της “ΑΛΗΘΕΙΑΣ” στην Παναγιώτα Βράντζα

Διαβάστε επίσης:

“Με αφορμή κείμενο που δημοσιεύθηκε στις 8 Μαρτίου 2021 στο alithianews.gr με τίτλο, “πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, στηρίζει Κουφοντίνα και υπότιτλο, όπου η Παναγιώτα Βράντζα, υπογράφει κείμενο μαζί με άλλα πέντε μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καρδίτσας” μου επιδόθηκε εξώδικο από την πρώην βουλευτή Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτα Βράντζα.

Η κ. Βράντζα υποστηρίζει ότι το άρθρο μας είναι συκοφαντικό και ζητάει την απόσυρσή του, απειλώντας με προσφυγή στην δικαιοσύνη.

- Advertisement -

Επ’ αυτού, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής.

Καμία απολύτως πρόθεση δεν είχα και δεν έχω να συκοφαντήσω την κ. Παναγιώτα Βράντζα. Αντίθετα όμως, λόγω της ιδιότητά μου ως δημοσιογράφου, αλλά και της ιδιότητας της κ. Παναγιώτας Βράντζα, ως δημόσιου προσώπου, είχα υποχρέωση να ενημερώσω σχετικά με το περιεχόμενο του εγγράφου που υπέγραψε η Παναγιώτα Βράντζα, το οποίο και δημοσιεύθηκε αυτολεξεί όπως είχε και επί του οποίου καμία ένσταση δεν έχει η κ. Παναγιώτα Βράντζα. Τα λοιπά έχουν σχέση με τον επιβαλλόμενο σχολιασμό και τις κρίσεις που έγιναν. Απλά γίνεται διαφορετική εκτίμηση του περιεχομένου του κειμένου που επέγραψε η κ. Παναγιώτα Βράντζα, μη αποδεχόμενος όσα ισχυρίζεται σχετικά.

Εξάλλου η πορεία μου μέχρι σήμερα, 30 χρόνια στην δημοσιογραφία και τον εκδοτικό χώρο, έχει δείξει ότι σε καμία περίπτωση δεν λειτουργώ με αυτό τον τρόπο και η συκοφαντία είναι πέρα από τις αρχές μου, ενώ υπάρχει σωρεία αποφάσεων του Αρείου Πάγου που αναφέρουν ότι είναι υποχρέωση του δημοσιογράφου να ασκεί κριτική στα δημόσια πρόσωπα και αυτά είναι υποχρεωμένα να την δεχθούν.

Και όλα αυτά ενώ το κείμενο που υπογράφει η κ. Βράντζα, όπως η ίδια ισχυρίζεται μιλάει για καταφανή παραβίαση των νόμων και του Συντάγματος και δεν στηρίζει τον αρχιεκτελεστή Κουφοντίνα, αλλά στηλιτεύει τις πρακτικές της κυβέρνησης στον χειρισμό του θέματος του.

Να θυμίσουμε όμως ότι ο Κουφοντίνας, έχασε όλα τα δικαστικά ένδικα μέσα στα οποία προσέφυγε και ανάμεσα σε αυτά και την προσφυγή του Σ.τ.Ε. που κρίνει και την αντισυνταγματικότητα ή μη των νόμων. Μάλιστα, ακόμη και η «επίσημη θέση-γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ, έπαψε να μιλάει πλέον για καταστρατήγηση των νόμων, ενώ και ο ίδιος ο Κουφοντίνας, σταμάτησε την απεργία πείνας.

Νομίζω λοιπόν ότι είναι λάθος της κ. Βράντζα να θέλει να προσφύγει εναντίον μας στην δικαιοσύνη, επειδή δήθεν την συκοφαντήσαμε, όταν αυτά που υποστηρίζει έχουν κριθεί από τα δικαστήρια ότι δεν έχουν νομική βάση.

Τέλος, θέλω να πω στην κ. Βράντζα τα εξής: Αυτές τις μέρες, για την ίδια υπόθεση έχουν εκφράσει την άποψή τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εκατομμύρια άνθρωποι, (πολιτικοί, δικαστές και απλοί πολίτες) και χιλιάδες εξ’ αυτών είχαν και προσωπικές αντιπαραθέσεις. Αν όλοι αυτοί αλληλομηνυόταν, τότε για τα επόμενα τριάντα (30) χρόνια δεν θα έκαναν άλλη δουλειά”.
πηγή: alithianews.gr

Ροή Ειδήσεων

Μητσοτάκης για παρακολούθηση Ανδρουλάκη: “Ηταν λάθος, δεν το γνώριζα, δεν θα το επέτρεπα ποτέ”

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: Στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές. Γι’ αυτό...

Σταϊκούρας: Στους πολίτες ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος από τον Σεπτέμβριο

«Φαίνεται να δημιουργείται πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος μέσα στο καλοκαίρι. Αυτός ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί στο σύνολό...

Ολες οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι 12 Αυγούστου

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για την εβδομάδα 8-12 Αυγούστου...

Ξεκινούν οι εγγραφές στα αγροτικά ΙΕΚ

Από σήμερα Δευτέρα 8 Αυγούστου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2022 θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις εγγραφής στα...

ΕΘΕΑΣ: Αναγκαιότητα η στήριξη των αμπελουργών

Αναγκαία και επιβεβλημένη χαρακτηρίζει η ΕΘΕΑΣ σε ανακοίνωσή της, την ικανοποίηση του αιτήματος της ΚΕΟΣΟΕ για την οικονομική...

Προς δημοπράτηση η κατασκευή ταμιευτήρα στο Λιβαδότοπο Λάρισας

Κατόπιν συνεργασίας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιου Γεωργαντά και του αρμόδιου Υφυπουργού, κ. Γεώργιου Στύλιου,...

Στην ίδια κατηγορία: