8.2 C
Karditsa
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Γεωργιάδης: Όλα τα χειριστήκαμε με το σωστό τρόπο στην πανδημία

Διαβάστε επίσης:

Στο ΜEGA μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δίνοντας απαντήσεις για την εξέλιξη της πανδημίας, τα θέματα της αγοράς, και σχολιάζοντας την εμφάνιση Πολάκη στο «Σωτηρία».

Στο ερώτημα ποιος φταίει τελικά για την ραγδαία εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι ο κορωνοϊός είναι ένα παγκόσμιο βιολογικό, φυσικό φαινόμενο και πλην της Κίνας δεν είναι εις γνώση του άλλη χώρα που να έχει αντιμετωπίσει την εξέλιξη του ιού.

- Advertisement -

Ως προς τους χειρισμούς που έγιναν είπε: «Δεν έγινε κανένα λάθος. Όλα τα χειριστήκαμε με το σωστό τρόπο. Το ότι ο ιός εξελίχθηκε γρηγορότερα και οι αρχικές εκτιμήσεις των λοιμωξιολόγων για τη συμπεριφορά του ιού το καλοκαίρι απεδείχθη διαφορετική, ούτε σε αυτούς μπορώ να το χρεώσω γιατί ήταν ένας καινούριος ιός, ένα καινούριο φαινόμενο». Όπως σημείωσε ο υπουργός, τον Μάιο οι λοιμωξιολόγοι «μας έλεγαν ότι πάνω από τους 26 βαθμούς Κελσίου ο ιός θα διαλυθεί», αλλά αυτό δεν συνέβη. «Τι να κάνουμε, να τους πάμε στα δικαστήρια;» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στους λοιμωξιολόγους.

Αναφορικά με την ανάρτηση αυτοκριτικής του πρωθυπουργού στο Twitter για την πανδημία, την συνέδεσε με την πυθαγόρεια αρχή, πριν κοιμηθεί κάποιος το βράδυ να σκεφθεί τι θα μπορούσε να έχει κάνει καλύτερα. «Για όλα υπάρχει το καλύτερο και αυτό λέει ο πρωθυπουργός» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Η Ελλάδα παραμένει σε πολύ καλύτερη θέση από άλλες χώρες

Για να συνεχίσει: «Βεβαίως – με τη γνώση του μέλλοντος- αν γυρνάς πίσω τον χρόνο, μπορεί να λαμβάνεις διαφορετικές αποφάσεις. Στον χρόνο όμως που ελήφθησαν οι αποφάσεις, ελήφθησαν με σωστό τρόπο και σωστή διαδικασία και αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα παραμένει σε πολύ καλύτερη θέση από άλλες χώρες». Ωστόσο ούτε η Ελλάδα ούτε η ελληνική κυβέρνηση μπορούν να σταματήσουν ένα φυσικό βιολογικό φαινόμενο. Αν ήταν θέμα κυβερνήσεων, προσέθεσε, δεν θα κατέρρεε για παράδειγμα το σύστημα της Γαλλίας που στέλνει ασθενείς στη Γερμανία.

Στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο να πάμε σε ακόμη πιο σκληρά μέτρα, σημείωσε ότι ήδη είμαστε σε πιο σκληρά μέτρα από χθες το βράδυ και «δεν ξέρω πόσα πιο σκληρά μέτρα μπορούμε να πάρουμε», ενώ για την αυξημένη κυκλοφορία στους δρόμους την απέδωσε στο ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι που πηγαίνουν στις δουλειές τους να χρησιμοποιούν περισσότερο τα ΙΧ και όχι τόσο τα μέσα μεταφοράς. Σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται ένας χρόνος προσαρμογής.

Για το πότε εκτιμάται ότι θα έχουμε εικόνα για τη σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς απάντησε ότι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή πρέπει να επικεντρωθεί στο κεντρικό μήνυμα πώς θα νικήσουμε την πανδημία και δεν είμαστε στη στιγμή να συζητήσουμε πώς θα ξανανοίξουμε την οικονομία γιατί αυτό θα «θόλωνε» το μήνυμα. «Αν δεν ελεγχθεί η πανδημία δεν μπορεί να ανοίξει η οικονομία» ξεκαθάρισε.

Πρέπει όλοι να πάρουμε στα σοβαρά τα μέτρα και να τα τηρήσουμε για να ελεγχθεί η πανδημία. «Να δώσουμε συγκροτημένα τη μάχη της τήρησης των μέτρων, ώστε να πέσει η πανδημία και να κάνουμε γιορτές με χαμόγελο» είπε. Η κυβέρνηση θα ακούσει για το ζήτημα τους ειδικούς επιστήμονες, όπως έκανε από την πρώτη μέρα, συμπλήρωσε.

Ο Πολάκης… κούρασε, βλάπτει την Ελλάδα

Κληθείς να σχολιάσει την εμφάνιση του Παύλου Πολάκη χωρίς μάσκα έξω από την εντατική του «Σωτηρία» είπε ότι η Ελλάδα έχει κουραστεί με τον κ. Πολάκη και η παρουσία του έξω από την εντατική ήταν πολύ χειρότερη από τις φωτογραφίες στο σπίτι του. Ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι η παρουσία του χωρίς μάσκα κράτησε αρκετή ώρα, «διασπείροντας παντού τα πάντα και εισπνέοντας από παντού τα πάντα». Ο κ. Πολάκης βλάπτει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά βλάπτει και την Ελλάδα από τη στιγμή που οι πολίτες βλέπουν τον πρώην αναπληρωτή Υγείας και γιατρό να κάθεται έξω από μονάδα εντατικής θεραπεία χωρίς μάσκα και να φωνάζει. Ο κ. Τσίπρας έχει χάσει παντελώς τον έλεγχο πάνω στον κ. Πολάκη, είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε εξάλλου στο τι θα γίνει με τα δάνεια  και τις επιταγές και σε ποιες περιπτώσεις δίνεται 75 μέρες παράταση για την πληρωμή επιταγών.

Σε σχέση με το σχέδιο της κυβέρνησης για έκτακτο βοήθημα 300 εκατ. ευρώ σε ευάλωτα νοικοκυριά, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι τα αρμόδια υπουργεία κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, εργάζονται ώστε να υπάρξει ένα σχέδιο στήριξης για να μην μείνει κανείς μόνος και αβοήθητος.

Τέλος αναφέρθηκε στην αναστολή πληρωμών στις τράπεζες και στην επέκταση τους που είναι υπό συζήτηση και τόνισε πως «ο κόσμος που είναι κλειστός με κρατική εντολή να μην ανησυχεί για τα χρέη του».

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του γιατρού της Βουλής ο οποίος έφυγε σε ηλικία 51 ετών από τον ιό μετά από μέρες μάχης στο «Σωτηρία».

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Στην ίδια κατηγορία: