8.2 C
Karditsa
Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Fake news τα περί «ημερήσιας αποζημίωσης» του Τάκη Θεοδωρικάκου (docs): Αποδείξεις με έγγραφα-ντοκουμέντα

Διαβάστε επίσης:

Κοινή πρωτοβουλία Πλακιωτάκη- Μακρή για εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Τα Υπουργεία Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Παιδείας & Θρησκευμάτων εκκίνησαν, για μία...

Ψηφιακή Διακυβέρνηση: 1,3 δισ. ευρώ σε βάθος 5ετίας το όφελος από το gov.gr

Σε κάθε επίσκεψη που κάνουν οι πολίτες στην ψηφιακή πύλη gov.gr, προκύπτει όφελος...

Επιχορήγηση μεταφορικού κόστους και για πρώτη φορά κόστους δημοσιογραφικού χάρτου

Με τροπολογία που κατατέθηκε και υποστηρίχθηκε από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου,...

Με αυθαίρετες ερμηνείες, προπαγάνδα και μπόλικες δόσεις εμπάθειας, κάποιες εφημερίδες, ενημερωτικά σάιτ, αλλά και γνωστές φιλο-συριζαικές ιστοσελίδες και τρολ στοχοποιούν κάθε τόσο συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη. Αυτή τη φορά στο στόχαστρό τους μπήκε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα, το Documento του Κώστα Βαξεβάνη έγραψε ότι για τριήμερη (επίσημη) περιοδεία του ΥΠΕΣ και συνεργατών του σε Πρέβεζα, Καστοριά και Φλώρινα, θα υπάρξει για κάθε μέλος της αποστολής ημερήσια αποζημίωση 40 ευρώ. Δηλαδή, ό,τι προβλέπει ο νόμος.

Ωστόσο, η σχετική αναφορά στο Documento συνοδεύεται από την «υποσημείωση» ότι «θα μπορούσε να είχε παραιτηθεί -τουλάχιστον- ο Τάκης Θεοδωρικάκος, αφού για έξοδα κίνησης στο όνομά του έχει προβλεφθεί το ποσό των 1.000 ευρώ», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο υπουργός θα λάβει και την ημερήσια αποζημίωση των 40 ευρώ και 1.000 ευρώ για έξοδα κίνησης.

Η αλήθεια και τα ντοκουμέντα

- Advertisement -

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του tomanifesto.gr, ο υπουργός Εσωτερικών «ποτέ δεν έχει πάρει αποζημίωση για μετακίνηση. Ούτε και τώρα». Έγκυρες πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον ΥΠΕΣ στις περιοδείες που κάνει να πληρώνει από την τσέπη του.

Αυτό το οποίο απουσιάζει από την «αποκάλυψη» που έκανε το συγκεκριμένο σάιτ, είναι το απορριπτικό έγγραφο, ότι δηλαδή ο Τάκης Θεοδωρικάκος δεν δέχεται να λάβει ημερήσια αποζημίωση. Μάλιστα ο κ. Θεοδωρικάκος έχει δώσει, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα, πάγια εντολή στη γενική διευθύντρια οικονομικού ότι δεν επιθυμεί να λαμβάνει την ημερήσια αποζημίωση που προβλέπει ο σχετικός νόμος για τις μετακινήσεις του όταν βρίσκεται σε περιοδείες για θέματα του υπουργείου.

Δείτε το σχετικό έγγραφο με ημερομηνία 24.10.2019:

Να σημειώσουμε, για κάποιους που κάνουν ότι δεν το γνωρίζουν, ότι οι υπηρεσίες όλων των υπουργείων είναι υποχρεωμένες να καταρτίζουν προϋπολογισμό κόστους για τις μετακινήσεις της πολιτικής ηγεσίας και των συνεργατών τους. Τον φτιάχνουν λοιπόν με βάση το σχετικό νόμο, αλλά για να γίνει πράξη χρειάζεται την έγκριση του αρμόδιου υπουργού.  Στην προκειμένη περίπτωση, του Τάκη Θεοδωρικάκου, όπως φαίνεται στο έγγραφο-ντοκουμέντο που αποκαλύπτει το tomanifesto.gr, όχι μόνο δεν θα λάβει ημερήσια αποζημίωση, αλλά απορρίπτει τον σχετικό προϋπολογισμό.

Δείτε το έγγραφο το οποίο δεν αναφέρεται στην «αποκάλυψη» και με το οποίο μειώνονται οι δαπάνες που επικαλείται το επίμαχο δημοσίευμα :

Να προσθέσουμε στο σημείο αυτό ότι το έγγραφο που παρουσιάζεται στο σάιτ του Κώστα Βαξεβάνη ως «απόφαση του ΥΠΕΣ» είναι το τυπικό και επιβαλλόμενο από το νόμο έγγραφο που συνέταξε η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου και δεν είναι απόφαση του υπουργού Εσωτερικών.

Σημειώνεται επίσης ότι ήδη από τις 24 Οκτωβρίου 2019, τόσο ο υπουργός Εσωτερικών, όσο και ο Διευθυντής του, έχουν ήδη, ρητώς, δηλώσει στις Οικονομικές Υπηρεσίες του υπουργείου ότι για τις μετακινήσεις του εντός της Επικρατείας, δεν επιθυμούν την καταβολή της ημερήσιας αποζημίωσης, την οποία δικαιούνται από το νόμο. Για το λόγο αυτό και δεν τους καταβάλλεται.

Για την ιστορία, τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο σάιτ του κ. Βαξεβάνη είχε «ανακαλύψει» μετά τη μεγάλη φωτιά στην Αττική τον περασμένο Αύγουστο πως «ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε διακοπές και ποστάριζε φωτογραφίες στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook». Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοδωρικάκος με μια σκληρή δήλωση διέψευσε το σχετικό δημοσίευμα. «Συνεχίζω τη δουλειά και σήμερα, όπως και χθες στο υπουργείο Εσωτερικών. Ας είναι πιο προσεκτικός ο αδίστακτος γκαιμπελίσκος ιδιοκτήτης του Documento. Δίνουμε παντού τη μάχη σε όλα τα μέτωπα υπέρ των πολιτών!» έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Σε συνεργασία με tomanifesto.gr

Ροή Ειδήσεων

Κοινή πρωτοβουλία Πλακιωτάκη- Μακρή για εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Τα Υπουργεία Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Παιδείας & Θρησκευμάτων εκκίνησαν, για μία ακόμη φορά, την πρωτοβουλία, για...

Τριαντόπουλος: Δημοσιεύτηκε η κοινή υπουργική απόφαση για την ενεργοποίηση της δράσης North Evia-Samos Pass

Δημοσιεύτηκεστην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022, η κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων,...

Επιχορήγηση μεταφορικού κόστους και για πρώτη φορά κόστους δημοσιογραφικού χάρτου

Με τροπολογία που κατατέθηκε και υποστηρίχθηκε από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, στη Βουλή

Οι προκλήσεις της ελληνικής ποτοποιίας και αποσταγματοποιίας

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική ποτοποιία και αποσταγματοποιία, βρέθηκαν στο επίκεντρο διαδικτυακής ημερίδας που διοργάνωσε πρόσφατα ο...

Ψηφιακή Διακυβέρνηση: 1,3 δισ. ευρώ σε βάθος 5ετίας το όφελος από το gov.gr

Σε κάθε επίσκεψη που κάνουν οι πολίτες στην ψηφιακή πύλη gov.gr, προκύπτει όφελος για τους ίδιους και για...

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων – Ανακοίνωση βαθμολογιών

Τέλος δίνεται στην αγωνία των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με την ανακοίνωση των βαθμολογιών των μαθητών ΓΕΛ και...

Στην ίδια κατηγορία: