8.2 C
Karditsa
Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Επιμελητήριο Καρδίτσας: Συναντήσεις με Τσιάρα, Γεωργαντά και στελέχη του ΥΠΟΙΚ

Διαβάστε επίσης:

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν (28/6/2022 και 29/6/2022) στην Αθήνα συναντήσεις αντιπροσωπείας της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με την ηγεσία και στελέχη των Υπουργείων Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Αγροτικής Ανάπτυξης στις οποίες συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πορεία των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον «ΙΑΝΟ» και την αξιοποίηση των καπναποθηκών Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κων/νος Ζυγογιάννης, συνοδευόμενος από τον πρώην Πρόεδρο κ. Γεώργιο Ντενίση και τον Υπεύθυνο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων κ. Κων/νο Βασιλείου, συναντήθηκαν με τον κ. Απόστολο Χριστοδουλάκη, Διευθυντή του Γραφείου του Γεν. Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Θάνου Πετραλιά, με θέμα συζήτησης την καταβολή της εφ’ άπαξ αποζημίωσης των 8.000€ σε επιχειρήσεις που δεν την έχουν λάβει ακόμη. Από την πλευρά του το Υπουργείο Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμο να δώσει άμεσα τα χρήματα για την πληρωμή αποφάσεων που έχουν ήδη εκδοθεί, εφόσον προηγηθεί το σχετικό αίτημα από το Υπουργείο Υποδομών.

Επίσης οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου είχαν συνάντηση εργασίας με την κα. Σοφία Μάντζαρη, Διευθύντρια του Γραφείου του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό κ. Χρ. Τριαντόπουλου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πρόοδο της πορείας των αποζημιώσεων του «ΙΑΝΟΥ» για τις επιχειρήσεις τις Καρδίτσας.

- Advertisement -

Στη συνέχεια συναντήθηκαν με την κα. Καλλιόπη Τετώρου, Γεν. Διευθύντρια Κοινωνικής Αρωγής Γεν. Δ/νσης Κρατικών Ενισχύσεων και Αρωγής του Υπουργείου Οικονομικών και ανέπτυξαν ζητήματα αναφορικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην πληρωμή των αποζημιώσεων του «ΙΑΝΟΥ». Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης του Επιμελητηρίου ενημερώθηκαν από την κα. Τετώρου ότι αναμένεται άμεσα η διάταξη Νόμου από την Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου, που προβλέπει αποζημιώσεις και για τις επιχειρήσεις των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν συνταξιοδοτηθεί. (Επισυνάπτεται επιστολή με παρέμβαση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας για το συγκεκριμένο θέμα).

Κατόπιν τα στελέχη του Επιμελητηρίου επισκέφθηκαν τον κ. Γεώργιο Γεωργαντά Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συζήτησαν μαζί του τις εξελίξεις για τον χώρο των καπναποθηκών Καρδίτσας μετά την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε και κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς ένα από τα κτίρια. Ο κος Γεωργαντάς δήλωσε την διάθεση του Υπουργείου του να στηρίξει το Επιμελητήριο Καρδίτσας σε ενέργειες που αφορούν στην αξιοποίηση του χώρου των καπναποθηκών.

Τέλος ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας υποδέχθηκε στο γραφείο του στο Υπουργείο τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και αποδέχθηκε το αίτημα τους να παρέμβει για την επίσπευση της διαδικασίας της αποπληρωμής των αποζημιώσεων των 8.000€ για τον «ΙΑΝΟ» των επιχειρήσεων που συμπεριλαμβάνονται σε αποφάσεις που έχουν ήδη εκδοθεί, σε συνεργασία με τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Υποδομών.

Τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου ευχαρίστησαν θερμά τον συμπολίτη Υπουργό του οποίου η αρωγή αποτελεί πολύτιμη στήριξη στα δίκαια αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου της Καρδίτσας.

Ροή Ειδήσεων

Μητσοτάκης για παρακολούθηση Ανδρουλάκη: “Ηταν λάθος, δεν το γνώριζα, δεν θα το επέτρεπα ποτέ”

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: Στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές. Γι’ αυτό...

Σταϊκούρας: Στους πολίτες ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος από τον Σεπτέμβριο

«Φαίνεται να δημιουργείται πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος μέσα στο καλοκαίρι. Αυτός ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί στο σύνολό...

Ολες οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι 12 Αυγούστου

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για την εβδομάδα 8-12 Αυγούστου...

Ξεκινούν οι εγγραφές στα αγροτικά ΙΕΚ

Από σήμερα Δευτέρα 8 Αυγούστου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2022 θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις εγγραφής στα...

ΕΘΕΑΣ: Αναγκαιότητα η στήριξη των αμπελουργών

Αναγκαία και επιβεβλημένη χαρακτηρίζει η ΕΘΕΑΣ σε ανακοίνωσή της, την ικανοποίηση του αιτήματος της ΚΕΟΣΟΕ για την οικονομική...

Προς δημοπράτηση η κατασκευή ταμιευτήρα στο Λιβαδότοπο Λάρισας

Κατόπιν συνεργασίας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιου Γεωργαντά και του αρμόδιου Υφυπουργού, κ. Γεώργιου Στύλιου,...

Στην ίδια κατηγορία: