8.2 C
Karditsa
Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Εορταστικός Δεκέμβριος και Χριστούγεννα στο Μουσείο Τσιτσάνη

Διαβάστε επίσης:

Μέρες γιορτής και χαράς και το Μουσείο Τσιτσάνη συμμετέχει σε αυτές με εκδηλώσεις που πραγματοποιεί. Στο πνεύμα των ημερών και με διάθεση να προσφέρει μουσική τέρψη, προγραμματίστηκαν 4 +1 εκδηλώσεις.
Λαϊκό τραγούδι
Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου και είχε τον τίτλο «Από τις 3 στις 4 χορδές». Θέμα της, η παρουσίαση της πορείας του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, από τα λαούτα και τα τρίχορδα μπουζούκια, στο τετράχορδο μπουζούκι και τα σύγχρονα λαϊκά τραγούδια.
Λυρικό τραγούδι
Τέσσερις ερμηνεύτριες, η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων και μία πιανίστα, παρουσιάζουν αγαπημένες άριες και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλον τον κόσμο.
Ωρα έναρξης 20:00
Κλασική – ποιοτική μουσική
Διδάσκοντες/ουσες του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων ερμηνεύουν έργα για βιολί, τσέλο, φλάουτο και τρομπόνι, των Shostakovich, Strauss, Noblot, Massenet, Cook, Jacobson, Veracini, White.
Ωρα έναρξης 19:00
Λαϊκή μουσική
Γιορτινή συναυλία με απάνθισμα από αγαπημένα λαϊκά τραγούδια, με ορχήστρα που επιμελήθηκε το Μουσείο Τσιτσάνη και ερμηνεία από την Κωνσταντίνα Πάλλα και τον Μπάμπη Αντωνίου.
Ωρα έναρξης 21:00
Εκθεση ζωγραφικής & εικαστικών
Παράλληλα, συνεχίζεται μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2022 η ομαδική εικαστική έκθεση του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων με τίτλο «Οι Ιππότες του Σήμερα». Η έκθεση πλαισιώνεται ανά διαστήματα με πρόσθετες εκδηλώσεις.
Ωρες λειτουργίας: 09:30 – 15:00 & 18:30 – 21:30, με ελεύθερη είσοδο και τήρηση όλων των πρωτοκόλλων.
Η είσοδος στις μουσικές εκδηλώσεις γίνεται με προμήθεια δελτίων ελευθέρας εισόδου, η διανομή των οποίων θα γνωστοποιηθεί με νεότερο δελτίο Τύπου, χωριστά για κάθε εκδήλωση.
Θα τηρούνται απαραίτητα και αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ η αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου διαθέτει σύστημα κλιματισμού με φρέσκο αέρα, σύστημα μηχανικού εξαερισμού και συσκευές φιλτραρίσματος και καθαρισμού αέρα.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ροή Ειδήσεων

Τέλος η ενισχυμένη εποπτεία: Η Ελλάδα επιστρέφει, μετά από 12 χρόνια, στην ευρωπαϊκή κανονικότητα

«Ένας μεγάλος εθνικός στόχος επετεύχθη: Η Ελλάδα επιστρέφει, μετά από 12 χρόνια, στην ευρωπαϊκή κανονικότητα», σημειώνει ο υπουργός...

Σταϊκούρας: Δεδομένη η αύξηση των συντάξεων το 2023 -Θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις

«Είναι δεδομένη η αύξηση των συντάξεων το 2023, η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, λόγω του πληθωρισμού». Αυτό...

Παιδικοί σταθμοί: Σε ισχύ το πρόγραμμα επιδότησης – Δικαιούχοι και κριτήρια

Υπεγράφη την Παρασκευή 29 Ιουλίου η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα...

Ασφαλτος και έργα του Δ. Τρικκαίων στους κόμβους των Μ. Καλυβίων

Συνθήκες ασφάλειας για τους οδηγούς και τα οχήματα, προσφέρουν οι νέες παρεμβάσεις του Δήμου Τρικκαίων στα Μ. Καλύβια....

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του φράγματος Ληθαίου

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του φράγματος Ληθαίου και την πλήρωση του ταμιευτήρα που θα δημιουργήσει μια νέα...

Τρίκαλα: Κλειστά τα ΚΕΠ το Σάββατο 13 Αυγούστου

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι το ερχόμενο Σάββατο 13 Αυγούστου 2022 το ΚΕΠ στη συμβολή των οδών Ιακωβάκη...

Στην ίδια κατηγορία: